Prik tegen tetanus redde al miljoenen mensenlevens, maar uitvinder is haast totaal onbekend: “Die man heeft baanbrekend werk verricht”

Dit jaar is het honderd jaar geleden dat het vaccin tegen tetanus werd ontwikkeld. De spuit redde de afgelopen decennia het leven van miljoenen mensen. Alleen: de uitvinder ervan is compleet in de vergetelheid geraakt.

 

Meer krantenkoppen in België

Zwevegemse leerlingen maken kennis met politiek: “We willen hen laten zien hoe onze gemeente werkt”

Vrijdagvoormiddag organiseerden alle gemeentescholen van Zwevegem een unieke leerervaring voor leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar. Tijdens de ‘Ontdek Je Gemeente Dag’ ontdekten ongeveer 175 kinderen uit Zwevegem, Heestert, Sint-Denijs en Zwevegem-Knokke de fascinerende wereld van lokale politiek in het Gemeentepunt van Zwevegem.
The post Zwevegemse leerlingen maken kennis met politiek: “We willen hen laten zien hoe onze

Lees meer »

VTM luistert naar smeekbede van (ook beroemde) fans: ‘De Pfaffs’ keren terug op tv

Dat ‘De Pfaffs’ niet langer volledig beschikbaar waren op VTM GO, zorgde online voor flink wat ophef. Begin deze zomer verdwenen bijna alle seizoenen van het streamingplatform, wat tot grote teleurstelling van de fans leidde. Deze teleurstelling is VTM niet ontgaan, en daarom komen ze nu met een tegemoetkoming: ‘De Pfaffs’ worden vanaf 30 september opnieuw uitgezonden op VTM2.

Lees meer »

Sean ‘Diddy’ Combs aange­klaagd voor sekshandel en afpersing: “Meer dan 1.000 flessen glijmiddel en babyolie in beslag genomen”

Muziekmagnaat Sean ‘Diddy’ Combs (54) is aangeklaagd voor mensenhandel en het dwingen tot seksuele handelingen. Dat staat in een dinsdag openbaar gemaakte aanklacht tegen de rapper en producent. De Amerikaan wordt daarnaast beschuldigd van het opzetten van een organisatie voor illegale praktijken. Combs verschijnt naar verwachting dinsdag voor de rechter in Manhattan.

Lees meer »

Advocaten Zuienkerkse ex-sluismeester zaaien twijfel in sabotagezaak: “Hij kan het onmogelijk geweest zijn en verdient de vrijspraak”

Op het proces rond de sabotage van zes sluizen in het poldergebied, blijft ex-sluismeester S.D. (42) zijn onschuld uitschreeuwen. Volgens zijn advocaten stemmen de gsm-gegevens niet overeen met het moment van de manipulaties. “Hij kan het dus onmogelijk geweest zijn”, klonk het. Tijdens zijn verhoor legde de Zuienkerkenaar wel vreemde verklaringen af en dát deed bij de rechter wel vragen

Lees meer »

“De goedkoopste manier van uitgaan? De parenclub”: onze reporter zocht uit hoe groot de business van parenclubs in Vlaanderen is

Dat ze er alle mogelijke kinks — van glory holes tot gangbangs — bedienen, weten we. Maar nu de parenclub in Maaseik een crime scene is, duiken we eens dieper in de business van de libertijnse seksbeleving. Hoeveel parenclubs zijn er in Vlaanderen, en wat kost zo’n avondje swingen? En ook: is er op een of andere manier controle op

Lees meer »