Het Kortrijks Kunstenoverleg roept alle Kortrijkzanen op om te gaan stemmen

Het Kortrijks Kunstenoverleg (KKO) doet een warme oproep aan alle Kortrijkzanen om op 13 oktober hun stem uit te brengen tijdens de lokale verkiezingen. “Na de recente afschaffing van de opkomstplicht ligt de toekomst van onze mooie stad en haar culturele bloei nu meer dan ooit in de handen van de inwoners”, zegt Kristof Jonckheere.

De keuze om al dan niet te stemmen is vrij, maar het Kortrijks Kunstenoverleg benadrukt dat het inzetten van deze democratische kracht cruciaal is voor de toekomst van verbeelding, kunst en cultuur in Kortrijk. “Kunst en cultuur spelen een centrale rol in het versterken van de gemeenschap, het aanmoedigen van creativiteit en het creëren van een leefbare en inclusieve stad”, klinkt het.

Het Memorandum van de Verbeelding

In dit licht verwijst het Kortrijks Kunstenoverleg naar het Memorandum van de Verbeelding, een cultuurvisie voor Kortrijk, waar 21 organisaties hun dromen en verbeelding bundelen in aanloop naar de lokale verkiezingen. “Met dit memorandum dromen we van een stad die de touwtjes durft loslaten, creativiteit stimuleert, diversiteit omarmt, kansen creëert, … Het is een inspiratiebron voor een sterk en verbindend kunst -en cultuurbeleid.”

KKO roept de politieke partijen dan ook op om werk te maken van een sterk cultuurbeleid, met aandacht voor de noden van kunstenaars en culturele organisaties. “Maar het is aan u, als burger, om uw stem te laten horen en het belang van kunst en cultuur te ondersteunen in het beleid van de komende jaren.”

Waarom stemmen op 13 oktober?

“Hoewel de opkomstplicht is afgeschaft, betekent dat niet dat uw stem minder belangrijk is. Integendeel: nu is het moment om bewust te kiezen en het verschil te maken. Door te stemmen geeft u mee vorm aan een Kortrijk dat ruimte biedt voor creativiteit, inclusiviteit en culturele groei.”

“Of u nu jong of oud bent, een fervent cultuurbezoeker of gewoon iemand die gelooft in de waarde van een dynamische stad, uw stem kan de richting bepalen van het culturele beleid in de komende jaren. Laat je stem klinken voor de toekomst van verbeelding, kunst en cultuur. Stem op 13 oktober!”

Over het Kortrijks Kunstenoverleg

Het KKO is een samenwerkingsverband van 21 Kortrijkse culturele organisaties, kunstenaars en creatievelingen die zich inzetten voor een sterk en bloeiend cultuurleven in de stad Kortrijk door het ondersteunen en stimuleren van een divers en kwalitatief cultureel aanbod voor alle Kortrijkzanen. Meer informatie op https://memorandumvanverbeelding.be/.

The post Het Kortrijks Kunstenoverleg roept alle Kortrijkzanen op om te gaan stemmen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Een land dat draalt met het aanstellen van een commissaris, kan net zo goed zijn kat sturen”

Het spinnenweb met alle foto’s, namen en bevoegdheden van de 26 nieuwe Europese commissarissen plus voorzitter Ursula von der Leyen zegt genoeg. Het zijn er te veel. Dat Von der Leyen over elke commissaris uit de losse pols iets kon vertellen, is al verbazingwekkend. Zeker omdat niet alle bevoegdheden even interessant zijn. Von der Leyen gaf het bij haar voorstelling

Lees meer »

Verdediger Laurent Lemoine is laatste aanwinst voor Essevee: “Beste keuze voor mijn carrière”

Essevee heeft afgelopen weekend aangeknoopt met een nieuwe zege op het veld van Eupen. Daarin mocht de zevende en laatste inkomende transfer Laurent Lemoine zijn debuut vieren. “Als een club als Zulte Waregem komt, dan is dat een opportuniteit”, zegt de 26-jarige verdediger die de overstap maakte van Deinze.
The post Verdediger Laurent Lemoine is laatste aanwinst voor Essevee:

Lees meer »

Fietsstraat in Kaasterstraat verdwijnt gedeeltelijk, vrachtwagensluis aan de Maria’s Lindestraat in Rumbeke

De afgelopen jaren voerden we verschillende maatregelen uit, passend binnen het nieuwe mobiliteitsplan voor Rumbeke. Een drietal maanden geleden kondigden we enkele optimalisaties aan, als sluitstuk van een intensief traject om, samen met de inwoners van Rumbeke, stappen te zetten naar veiligere verbindingen en aangename woonbuurten.
The post Fietsstraat in Kaasterstraat verdwijnt gedeeltelijk, vrachtwagensluis aan de Maria’s Lindestraat in

Lees meer »

Volley Team Brugge (Promo 1): “Het behoud staat voorop”

In de Promo 1 Damescompetitie volleybal staan er de komende weken en maanden enkele interessante wedstrijden op het programma. Naast Ruvo Ruddervoorde, die we vorig week al eens belichtten, maakt Volley Team Brugge zijn opwachting op het hoogste provinciale niveau. Vorig seizoen speelden ze nog scherprechter in Promo twee door op de voorlaatste wedstrijd Ruddervoorde
The post Volley Team

Lees meer »

Voorwaardelijke celstraf voor twintiger die naaktfoto’s van minderjarig ex-liefje verspreidde

Een 23-jarige Oostendenaar heeft voor de Brugse rechtbank zes maanden voorwaardelijke celstraf gekregen omdat hij naaktfoto’s van zijn Noorse ex-liefje verspreidde. Op het moment dat de foto’s genomen worden was het meisje amper veertien jaar.
The post Voorwaardelijke celstraf voor twintiger die naaktfoto’s van minderjarig ex-liefje verspreidde appeared first on KW.be.

Lees meer »

EXCLUSIEF. Bij het horrorhuis waar Dominique Pelicot zijn vrouw door 80 mannen liet verkrach­ten: “Al jaren keek ik hen overdag in de ogen en ‘s nachts veranderden ze in beesten”

De hele wereld kijkt naar Mazan, een Frans dorpje met amper 6.000 inwoners waar een gepensioneerde zeventiger jarenlang zijn vrouw drogeerde en meer dan 80 mannen uitnodigde om haar te misbruiken. Onze reporter trok naar het huis waar de gruwel plaatsvond, sprak met buren en ontdekte een dorp aan de Mont Ventoux dat in een nachtmerrie is terechtgekomen. “Ik vertrouw

Lees meer »

Zo kon Israëlische geheime dienst explosieven verstoppen in duizenden biepers en ze allemaal tegelijk laten afgaan

Toen Hezbollah uit veiligheidsoverwegingen 5.000 nieuwe biepers bestelde, had niemand in de smiezen dat in elk geleverd toestelletje 3 tot 5 gram springstof zat verstopt. Verschillende bronnen onthullen nu hoe de Mossad, de Israëlische geheime dienst, daarin is geslaagd. Van een maandenlange voorbereiding en een infiltratie in de bieperfabriek tot een speciaal stukje code in het toestel: zo ging de

Lees meer »

Torhoutse kinderboerderij krijgt nieuw, inclusief speelplein

De Torhoutse gemeenteraad heeft groen licht gegeven voor het volledig vernieuwen van het speelplein op de stedelijke kinderboerderij. De geraamde kostprijs is niet gering: ruim 183.000 euro.
The post Torhoutse kinderboerderij krijgt nieuw, inclusief speelplein appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ik wil met mijn artiesten door het Belgische plafond breken”: Tony Vandenbogaerde wil met Mayway Records bekende muzieknaam geworden

Tony Vandenbogaerde (49) die amper zeven jaar geleden zijn platenlabel Mayway Records oprichtte, is vandaag één van de belangrijkste spelers in de indie muziek. Als The Haunted Youth en Meskerem Mees stilaan tot de grote namen in het Belgische muzieklandschap behoren, is dat mee zijn verdienste.
The post “Ik wil met mijn artiesten door het Belgische plafond breken”: Tony

Lees meer »

“Door een stom spel ben ik wel mijn zusje kwijt”: vertelt op het proces van de Zussenmoord eigenlijk iémand de waarheid?

“Eén van u beiden vertelt de waarheid niet.” De ouderen onder ons herinneren zich die nachtelijke uitval nog wel van Marc Verwilghen, in de parlementaire onderzoekscommissie Dutroux. Die zin spookte de hele tijd door mijn hoofd, terwijl ik vanmiddag zat te luisteren naar de onthutsende ondervraging van Inge Reyntjens en Daisy Van Mechelen, allebei beschuldigd van moord en allebei hopend

Lees meer »

Hooggerechtshof Brazilië legt X zware boete op als het blokkade blijft omzeilen

Het Braziliaanse Hooggerechtshof heeft het socialemediaplatform X, het voormalige Twitter, bevolen om de toegang tot zijn platform opnieuw te blokkeren voor Braziliaanse gebruikers, op straffe van 820.000 euro per dag dat het vonnis niet gerespecteerd wordt. X was woensdag tijdelijk weer bereikbaar in Brazilië, ondanks een eerdere ban door het Braziliaanse Hooggerechtshof.

Lees meer »