Bijna ton cocaïne bestemd voor Antwerpen in beslag genomen: “Blokken hadden andere vorm om niet op te vallen”

In de haven van Santa Maria hebben de Colombiaanse autoriteiten donderdag bijna een ton cocaïne in beslag genomen. De drugs zaten verstopt in zakken suiker. De geschatte waarde zou zo’n 34 miljoen euro bedragen.

 

Meer krantenkoppen in België

Afrikaans agentschap voor Volksgezondheid: “Mpox niet onder controle”

Het mpox-virus is niet onder controle in Afrika. Dat zegt het Africa Centres for Disease Control and Prevention (CDC), het agentschap voor volksgezondheid van de Afrikaanse Unie, donderdag. Binnen een week tijd werden bijna 3.000 nieuwe verdachte gevallen van de ziekte gemeld in Afrika, waarvan er 374 werden bevestigd, klinkt het. Er is ook goed nieuws: de eerste vaccins in

Lees meer »

Verbod Frontnacht ongegrond, IJzerwake eist schadevergoeding: “Preventieve censuur is verleden tijd”

Het Iepers stadsbestuur verbood twee jaar terug Frontnacht, een nieuw festival met bands met neonazistische en -fascistische inslag. Dat verbod wordt nu vernietigd door de Raad van State. De organisatoren van de IJzerwake eisen nog een schadevergoeding.
The post Verbod Frontnacht ongegrond, IJzerwake eist schadevergoeding: “Preventieve censuur is verleden tijd” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Oeps, plots twee kandidaten minder door computerfout: vakantie kost Suzan De Wilde en Michelle Van Impe plekje op kieslijst

De roodgroene lijst LEEF! verliest twee kandidaten na een computerfout. Bij het digitaal invoeren van de lijst werd op een verkeerde knop geduwd. Daardoor moesten alle kandidaten opnieuw gaan tekenen op papier. Twee jonge vrouwelijke kandidaten die op dat moment in het buitenland verbleven, konden dat niet. De partij trekt nu met 23 kandidaten naar de verkiezingen.

Lees meer »

Bedwantsenprobleem in repatriëringscentrum in Steenokkerzeel nog niet meteen van de baan: “Bestrijdingsfirma’s overbevraagd”

Het bedwantsenprobleem in het gesloten centrum 127bis in Steenokkerzaal zal niet meteen opgelost zijn. De procedure om de plaag in te schatten en de daaropvolgende administratie vraagt al enkele weken, en bovendien zijn de bestrijdingsfirma’s overbevraagd. Intussen kunnen nog slechts 1 bewonersvleugel en het administratieve gedeelte worden gebruikt.

Lees meer »

LIVE EK WIELRENNEN. Riberolle en Demey proberen wel, maar geraken niet weg

Net geen Belgische medaille bij de junioren mannen op het EK wielrennen. Felix Orn-Kristoff pakte na een sprint met drie het goud. Matijs Van Strijthem en Nio Vandevorst werden iets later vierde en vijfde. Ook de elite vrouwen zijn begonnen aan hun Europees kampioenschap. Zonder Lotte Kopecky en dus moet vooral het collectief de sterkte worden.

Lees meer »