Testaankoop en Unia dagen NMBS voor de rechter wegens goedkopere tickets via app: “Discriminatie”

Consumentenorganisatie Testaankoop en interfederaal gelijkekansencentrum Unia slepen de NMBS voor de rechter wegens een “discriminerend tariefbeleid”. Ze klagen aan dat sommige vervoerbewijzen goedkoper aangeschaft kunnen worden via de app dan aan het loket en de verkoopautomaten. Andere vervoerbewijzen zijn dan weer alleen via de app verkrijgbaar.

 

Meer krantenkoppen in België

Schepen Babylon (cd&v plus) niet opgezet met uitspraken Jos Millecam: “We wachten niet op hem om ons in te zetten voor senioren”

Schepen voor Senioren en Dienstverlening Filip Babylon (cd&v plus) is niet opgezet met de uitspraken van raadslid Jos Millecam over de ‘ondermaatse dienstverlening voor senioren’. “Wij werken uitstekend samen met de seniorenadviesraad en hebben de openingsuren van het onthaal sterk uitgebreid”, zegt Babylon.
The post Schepen Babylon (cd&v plus) niet opgezet met uitspraken Jos Millecam: “We wachten niet op

Lees meer »

VTM luistert naar smeekbede van (ook beroemde) fans: ‘De Pfaffs’ keren terug op tv

Dat ‘De Pfaffs’ niet langer volledig beschikbaar waren op VTM GO, zorgde online voor flink wat ophef. Begin deze zomer verdwenen bijna alle seizoenen van het streamingplatform, wat tot grote teleurstelling van de fans leidde. Deze teleurstelling is VTM niet ontgaan, en daarom komen ze nu met een tegemoetkoming: ‘De Pfaffs’ worden vanaf 30 september opnieuw uitgezonden op VTM2.

Lees meer »

TEAM8490 stelt lijst voor

In juni waren ze nog een burgerweging, maar na de zomer bleek al gauw dat Team8490 wil deelnemen aan het politiek schouwtoneel. Dat ze er klaar voor zijn, toonde gemeenteraadslid Ilse Vandenbroucke, die op het debat van de lijsttrekkers georganiseerd door Leefbaar Varsenare het hoogste scoorde bij de aanwezigen. Uit hun bevraging in juni bleek
The post TEAM8490 stelt

Lees meer »

Burgemeester Sint-Genesius-Rode wil Nederlandstalige kiesbrief aanvechten, volgens minister Peeters verloopt alles volgens regels

In faciliteitengemeente Sint-Genesius-Rode is ophef ontstaan over de taal waarin de uitnodigingsbrief voor de komende gemeenteraadsverkiezingen is opgesteld. Inwoners kregen een Nederlandstalige brief, verstuurd door de gouverneur van Vlaams-Brabant. Volgens burgemeester Pierre Rolin is de brief onwettelijk. Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Lydia Peeters (Open VLD) ziet geen probleem.

Lees meer »

Stad gaat voor uitgebreide restauratie Preetjes Molen

Stad Kortrijk zet het licht op groen voor een volledige restauratie van Preetjes Molen in Heule. De totale kost wordt geraamd op 163.000 euro, waarvan de stad maximaal 80.000 euro kan recupereren via een erfgoedpremie van het Vlaams Agentschap Onroerend Erfgoed. In 2025 wordt de molen hersteld, waarna hij weer zal kunnen draaien.
The post Stad gaat voor uitgebreide

Lees meer »

LIVE MIDDEN-OOSTEN. Israëlisch leger zegt commandant van Islamitische Jihad gedood te hebben

Het Israëlische leger (IDF) heeft naar eigen zeggen in de humanitaire zone in Khan Younis een belangrijke commandant van de Palestijnse terreurorganisatie Islamitische Jihad gedood. Ahmed Aish Salame al-Hashash was verantwoordelijk voor raketaanvallen vanuit de humanitaire zone op Israëlisch grondgebied, zegt het IDF. Volg alle ontwikkelingen over de oorlog in deze liveblog.

Lees meer »

Met boeken naar de wijken: Proefproject ‘De Wisselbib’ in drie ontmoetingscentra van start

Bibliotheek Oostende en drie ontmoetingscentra zijn gestart met een gezamenlijk proefproject ‘De Wisselbib’. De bib stelt een collectie boeken ter beschikking in de ontmoetingscentra waar bezoekers een boek kunnen uitlenen of ter plekke lezen. Het aanbod wisselt regelmatig en is aangepast aan de interesses van de bezoekers.
The post Met boeken naar de wijken: Proefproject ‘De Wisselbib’ in drie

Lees meer »

Prinses Delphine eert overleden schoonvader en oorlogsheld op oorlogsherdenking in Maastricht

Prinses Delphine (56) heeft haar schoonvader en oorlogsheld John O’Hare herdacht op haar sociale media. Samen met haar gezin was de dochter van Albert II aanwezig op een oorlogsherdenking in Maastricht. Op 14 september was het namelijk 80 jaar geleden dat Maastricht als eerste stad van Nederland werd bevrijd. “Een memorabel weekend”, klinkt het bij een reeks foto’s op Instagram.

Lees meer »

Kenny getuigt nadat zijn vrouw en drie kinderen crashen voor zijn ogen in Aalter: “De auto was meteen perte totale. Ik wist niet wat ik ging aantreffen”

“Alsof de grootste nachtmerrie plaatsvond.” Vlak voor zijn ogen zag Kenny Arys hoe zijn echtgenote en hun drie kinderen met de auto tegen een boom knalden op een rechte baan in het Oost-Vlaamse Aalter. Toen de vrouw op weg naar huis haar hoofd draaide naar de kinderen die kabaal maakten op de achterbank, beging ze een stuurfout. “Ik was opgelucht

Lees meer »

Vijftig originele Lucky Luke-tekeningen onder de hamer

Christie’s veilt in november 50 originele striptekeningen van Morris, de Belgische tekenaar van stripcowboy Lucky Luke. Dat meldt het veilinghuis in een persbericht.
The post Vijftig originele Lucky Luke-tekeningen onder de hamer appeared first on KW.be.

Lees meer »