Chinese dierentuin komt eindelijk met de waarheid over hun veelbesproken ‘pandahonden’

Opnieuw is een Chinese zoo het mikpunt van spot en kritiek geworden nadat beelden van ‘panda’s’ gedeeld werden op sociale media. De zoo van Shanwei kreeg geen echte reuzenpanda’s toegewezen, dus gingen medewerkers aan de slag met witte en zwarte verf om chowchows om te toveren in ‘pandahonden’.

 

Meer krantenkoppen in België

Wim Desender sluit zich aan bij Voor Groot Middelkerke

Wim Desender uit Lombardsijde sluit zich aan bij Voor Groot Middelkerke, het nieuwe gemeentelijk politiek initiatief van onder meer lijsttrekker Hans Vanheste, Kimberly Michel, Christian Dobbelaere, Steve Mommerency, Nele Senesael en Filip Soetaert.
The post Wim Desender sluit zich aan bij Voor Groot Middelkerke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Russische desinformatiecampagne speelde AfD in de kaart

Een agentschap gelieerd aan het regime in Moskou heeft een desinformatiecampagne gevoerd om Duitse kiezers schrik aan te jagen en de extreemrechtse partij Alternative für Deutschland (AfD) een duw in de rug te geven. Dat berichten verschillende Duitse media op basis van gelekte documenten van het Social Design Agency uit Moskou.

Lees meer »

Getuigen schetsen weinig fraai beeld van man achter Titan: “Hij crashte al eerder met duikboot en gooide controller naar hoofd andere piloot”

Getuigen hebben tijdens de hoorzitting over de ramp met de onderzeeër Titan een weinig fraai beeld geschetst van Stockton Rush, de oprichter en grote baas van OceanGate, het bedrijf achter de Titan. Hij wordt omschreven als “arrogant”, “ongeduldig” en “iemand die het niet al te nauw nam met de veiligheid”. Dat bleek onder meer uit een hallucinant verhaal dat een

Lees meer »

VTM luistert naar smeekbede van (ook beroemde) fans: ‘De Pfaffs’ keren terug op tv

Dat ‘De Pfaffs’ niet langer volledig beschikbaar waren op VTM GO, zorgde online voor flink wat ophef. Begin deze zomer verdwenen bijna alle seizoenen van het streamingplatform, wat tot grote teleurstelling van de fans leidde. Deze teleurstelling is VTM niet ontgaan, en daarom komen ze nu met een tegemoetkoming: ‘De Pfaffs’ worden vanaf 30 september opnieuw uitgezonden op VTM2.

Lees meer »

Vijftien doden na instorting van gebouw in Sierra Leone

Bij de instorting afgelopen maandag van een gebouw van zeven verdiepingen in Freetown, de hoofdstad van Sierra Leone, zijn al vijftien doden gevallen. Vijf van hen zijn kinderen jonger dan 5. Er zijn intussen ook acht mensen, onder wie twee jongens jonger dan 5, levend vanonder het puin gehaald. Dat blijkt donderdag uit een nieuwe balans van de hulpdiensten.

Lees meer »

Iran laat Oostenrijkse gevangene vrij

Een Oostenrijker die in Iran om onbekende redenen in de gevangenis zat, is vrijgelaten. Dat meldt Mizan Online, het mediabureau van de rechterlijke macht, en de Oostenrijkse autoriteiten bevestigen het nieuws.

Lees meer »

Moeder en stiefvader lopen tot 15 jaar cel op voor misbruik van jong meisje: “Mama deed mee aan triootjes met bloedeigen kind”

De Mechelse correctionele rechtbank heeft een gewezen koppel uit Westerlo veroordeeld tot respectievelijk vijftien en twaalf jaar cel voor het jarenlange misbruik van de dochter van de vrouw. De eerste feiten van misbruik zouden al op haar zesde gestart zijn en eindigde pas toen het kind 13 jaar was. De moeder deed zelfs mee aan triootjes met haar bloedeigen dochter.

Lees meer »

Opgepakte man Rotterdam verdacht van moord met terroristisch oogmerk

De 22-jarige man uit Amersfoort die donderdagavond door de politie is opgepakt als verdachte van het steekincident nabij de Erasmusbrug in Rotterdam wordt verdacht van moord en poging tot moord met een terroristisch oogmerk, meldt het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag. De man wordt maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Lees meer »

Je stuurt aan de lopende band pakketjes terug? Opgepast, je bent een ‘serial returner’ en mogelijk zal daar in de toekomst tegen opgetreden worden

We shoppen steeds meer online, en daarbij gaat de focus zelfs in toenemende mate naar duurzaamheid. Dat betekent echter niet dat we minder pakjes terugsturen. Zowat een vijfde van alle kleding en schoenen gaat gratis retour richting afzender. Becom, de sectorfederatie van de Belgische e-commerce, kijkt daarbij naar een welbepaald deel shoppers. “Een groep ‘serial returners’ is goed voor bijna

Lees meer »