Snelheidsverlaging op viaduct A10 in Oudenburg om veiligheid te verzekeren

Het Agentschap Wegen en Verkeer voert een snelheidsverlaging in op het viaduct van de A10 in Oudenburg. Vanaf vrijdag 20 september rijden auto’s er maximaal 90 km/u en vrachtwagens maximaal 70 km/u. De snelheidsverlaging is een preventieve maatregel om de veiligheid op het viaduct te verzekeren.

Het Agentschap Wegen en Verkeer voert regelmatig inspecties uit op al haar bruggen, viaducten en tunnels. Uit een van die inspecties bleek dat een snelheidsverlaging nodig is om verdere schade aan het viaduct van de A10 in Oudenburg te vermijden. Als het verkeer trager rijdt, krijgen de voegen minder impact te verwerken en loopt de structuur geen extra schade op. Wegen en Verkeer voert inspecties uit om de staat van de verharding en de voegen op te volgen en de verkeersveiligheid te garanderen.

Snelheidsmaatregel over 1 kilometer

De snelheidsverlaging geldt over de volledige lengte van het viaduct en in beide rijrichtingen. Zowel richting Oostende als richting Jabbeke rijden personenwagens voortaan maximaal 90 km/u. De maximumsnelheid voor vrachtwagens zwaarder dan 3,5 ton wordt verlaagd naar 70 km/u. Op vrijdag 20 september worden de nieuwe snelheidsborden geplaatst.

Herinrichting viaduct

De snelheidsverlaging verlengt de levensduur van het viaduct, maar die nadert stilaan haar einde. Het Agentschap Wegen en Verkeer bereidt daarom op langere termijn een structurele vernieuwing van het viaduct voor. De voegen zullen in de loop van de komende maanden hersteld worden voor het comfort van de weggebruiker. De snelheidsverlaging zal daarna wel nog blijven gelden om verdere structurele schade te beperken.

The post Snelheidsverlaging op viaduct A10 in Oudenburg om veiligheid te verzekeren is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Bewoners Rollegemkapelsestraat genieten van buurtfeest

De voorbije zomer werden er in de gemeente weer tal van buurt-en straatfeesten georganiseerd. Zo ook in de Rollegemkapelsestraat, de verbindingsweg tussen het centrum van Sint-Eloois-Winkel en Rollegem-Kapelle. De bewoners genoten van een gezellig buurtfeest. Een grote groep bewoners kwam samen om er bij een hapje en een drankje bij te praten en te vertellen
The post Bewoners Rollegemkapelsestraat

Lees meer »

MATCHCENTER. Ontdek alle uitslagen, de stand én alle beelden van de Champions League-avond, alleen op HLN!

De vernieuwde Champions League is vanavond van start gegaan. Hieronder kan u alle wedstrijden van de eerste speeldag terugvinden in een handig overzicht. Na de matchen vindt u hier ook de eerste blik op het (voorlopige) klassement, waarin Juventus en Aston Villa voorlopig leiden. Bij HLN zit u vanaf 23u ook goed voor de beelden van alle doelpunten en hoogtepunten.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Biden niet onder indruk van Russisch dreigement aan NAVO

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky zal deze maand nog zijn Amerikaanse ambtgenoot Joe Biden ontmoeten. Hij zal hem dan “het overwinningsplan” van Oekraïne op Rusland voorstellen. “De oplossingen zijn allemaal met elkaar verbonden en zullen Oekraïne voldoende kracht geven op het pad richting vrede”, klonk het op een persconferentie in Kiev. Volg alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne in

Lees meer »

Belg neemt nog lang geen afscheid van thuiswerk

E-commerce-gigant Amazon verplicht zijn werknemers in de VS om volgend jaar weer voltijds op kantoor te werken. In België is een massale afschaffing van thuiswerk niet aan de orde. “Toch kan thuiswerk onbedoeld tot ongelijkheid leiden.”

Lees meer »

Oeganda begraaft atlete Rebecca Cheptegei, slachtoffer van femicide

Honderden Oegandezen en talrijke atleten hebben zaterdag de laatste eer bewezen aan de Oegandese atlete Rebecca Cheptegei. Haar levensgezel overgoot haar op 1 september in Kenia met benzine en stak haar in brand. Het drama gebeurde enkele weken nadat ze de marathon had gelopen op de Olympische Spelen in Parijs.

Lees meer »

KIJK. Eerste beelden van Sinterklaasfilm met Niels Destadsbader als burgemeester van idyllisch sneeuwdorp

De nieuwste film van de Nederlandse hitfilmreeks ‘De club van Sinterklaas’ verschijnt binnenkort in de bioscoop. In ‘De club van Sinterklaas: het grote sneeuwavontuur’ trekt Sinterklaas met zijn roetpieten naar Oostenrijk om een belangrijke wens van een kind te vervullen. En wie komen ze daar tegen in Oostenrijk? Niels Destadsbader. Het schermgezicht speelt de burgemeester van het ondergesneeuwde dorp in

Lees meer »

Cuesta brengt moderne kunst in straatbeeld in Tielt: “Dit is geen makkelijk verteerbare beeldenroute”

Woensdag werd de vijfde editie van het Tieltse kunstfestival Cuesta met een knal geopend op het Hulstplein. Letterlijk, want daar staat een explosieve buizenconstructie die doet denken aan de opstelling van de troepen bij de slag bij Waterloo. Het is een van de zeven hedendaagse kunstwerken die nog tot en met 27 oktober te bewonderen zijn in het straatbeeld.

Lees meer »

‘NBA 2K25’ toont opnieuw waarom het zo’n sterke gamereeks is

September is een belangrijke maand voor liefhebbers van sportsimulators. Wellicht staat de nieuwe ‘FC25’ (of ‘FIFA’ voor wie er nog niet aan gewend is geraakt) met stip genoteerd, maar eigenlijk hoort de NBA-game van 2K daar ook bij. Qua gameplay is het al jaren de sportgame die de meest realistische bewegingen op het virtuele parket brengt. En ook het spektakel

Lees meer »