Van bescheiden start in garage tot wereldwijd erkend expertisecentrum: RIC group opent vestiging in President Kennedypark

RIC group opende deze week officieel haar nieuw hoofdkantoor in President Kennedypark. Ter gelegenheid van deze inhuldiging organiseert het toonaangevend bedrijf in het domein van analytische scheikunde op vrijdag 20 september ook ‘Future Analytical Summit’. Dit evenement brengt nationale en internationale experten samen om de nieuwste trends en innovaties binnen de analytische wetenschappen te bespreken.

RIC werd opgericht in 1986 door Prof. Dr. Pat Sandra (Universiteit Gent) en wordt intussen geleid door zijn zonen Koen en Tom Sandra. Van een bescheiden start in een garage is RIC doorheen de jaren uitgegroeid tot een wereldwijd erkend expertisecentrum in chromatografie en massaspectrometrie. RIC ontwikkelt analytische oplossingen voor diverse markten zoals voeding, petrochemie, milieu en geneesmiddelen, alsook meer recente industrieën zoals biotechnologie.

Nieuw hoofdkantoor

Het nieuwe gebouw beslaat 3.000 vierkante meter en beschikt over geavanceerde laboratoria die de onderzoekscapaciteiten van RIC zullen versterken. Deze groei benadrukt eveneens de rol van het bedrijf in het stimuleren van de lokale economie en de wetenschappelijke gemeenschap in Vlaanderen.

“Ons nieuw hoofdkantoor is een grote stap voorwaarts in de 38-jarige geschiedenis van ons familiebedrijf”, aldus Tom Sandra. “Het verzekert een duurzame groei van onze activiteiten en versterkt onze reputatie lokaal en internationaal.”

Naast haar dagelijkse activiteiten blijft RIC ook inzetten op innovatie en opleidingen binnen de analytische wetenschappen. Op deze manier verzekert het bedrijf haar leiderschapspositie en stoomt het de volgende generatie wetenschappers klaar.

Future Analytical Summit

Als onderdeel van dit leer-initiatief organiseert RIC op vrijdag ook een wetenschappelijk congres, genaamd ‘Future Analytical Summit’. Het brengt nationale en internationale experten samen om nieuwe trends binnen de analytische wetenschap en toekomstige toepassingen voor de industrie te bespreken.

“Innovatie en samenwerking vormen de basis van ons succes”, voegt Koen Sandra toe. “We investeren continu in de nieuwste technologieën en koesteren onze banden met de wetenschappelijke gemeenschap. Blijven vooruitdenken en durven buiten de lijnen kleuren is essentieel om onze rol als experten te blijven garanderen.”

The post Van bescheiden start in garage tot wereldwijd erkend expertisecentrum: RIC group opent vestiging in President Kennedypark is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Politie blijft zoeken naar Franse Lina (15), maar vreest dat er grote vragen zullen blijven na dood hoofdverdachte: “Alles wijst erop dat hij betrokken is”

In de zaak van de vermiste Lina, het Franse tienermeisje dat in september 2023 in de Elzas verdween, wijst alles “in de richting van de betrokkenheid van hoofdverdachte Samuel Gonin”. Dat heeft interim-procureur van Straatsburg Alexandre Chevrier donderdag gezegd op een persconferentie. In de auto van de man, die zelfmoord heeft gepleegd, werd DNA van Lina gevonden. Op touwen, zo

Lees meer »

Helmut Lotti is blij dat hij leert reanimeren in ‘Een echte job’: “Ooit stierf geluidsman in mijn armen, ik was machteloos”

Helmut Lotti (54) is één van de vijf BV’s die zich waagt aan het nieuwe seizoen van ‘Een echte job’ op VTM. De opnames zijn nog maar net gestart, maar ze roepen nu al nare herinneringen op. De zanger zag ooit een geluidsman voor zijn ogen sterven. Tijdens zijn ziekenhuisstage wil hij zich vooral nuttig maken, al kampt hij met

Lees meer »

Dam in Polen stroomt over: “Geen controle meer over waterkering” – Storm Boris eist vijf levens in Roemenië, bergwandelaar in Oostenrijk bedolven door lawine

In verschillende landen in Centraal-Europa houden inwoners hun hart vast voor cycloon Boris. In enkele dagen tijd valt ongeveer net zoveel regen als gemiddeld in vier maanden. Tienduizenden huishoudens zitten zonder stroom en verschillende dorpen zijn al geëvacueerd. In Roemenië zijn zeker vijf mensen omgekomen en in Polen overstroomt een dam in het zuidwesten van het land. Ook Slowakije, Hongarije,

Lees meer »

Deze jongeren zoeken als student hun weg in Nederland: “Dat ‘hospiteren’ in een Nederlands studentenhuis is écht niet leuk”

Het academiejaar van de hogescholen is deze week begonnen. In Nederland zijn de studenten al weken bezig. Wij zochten Belgische jongeren op die ervoor kozen in Nederland hun studie te volgen. Ze kunnen haarfijn uitleggen wat ‘hospiteren’ is, kennen nu ook de Nederlandse biermerken of zijn om een heel specifieke reden al bijna van het fietspad gereden.

Lees meer »

“Hoop dat hij onze voeten wast, net zoals Jezus deed”: dit verwachten slachtoffers seksueel misbruik van gesprek met de paus

De 15 slachtoffers van seksueel misbruik die paus Franciscus ontmoeten tijdens zijn bezoek aan ons land, zitten vandaag samen. Bedoeling is afspraken te maken over de manier waarop ze hun boodschap aan de kerkleider willen overbrengen. VRT NWS sprak met 3 slachtoffers: Aline en Anne-Sophie zullen er volgende week bij zijn, Gert niet. “Ik verwacht niets. Dat levert alleen maar

Lees meer »

Primeurs Achiel is al 95 jaar gevestigde waarde in Oostende en is nu Handelaar van het jaar: “Opa zei altijd: eerst dienen, dan verdienen!”

Primeurs Achiel, al vier generaties lang een gevestigde waarde in Oostende, won maandagavond een Oostende Award als Handelaar van het jaar. Al 95 jaar houden ze het hoofd boven water, ondanks de druk van de grootwarenhuizen die kleine zelfstandigen alsmaar meer wegdrukt. “Managers van grootwarenhuizen hebben vak een andere denkwijze en dat onderscheidt ons daarvan”, zegt Igor Luypaert (33).

Lees meer »

Laure Plaetevoet nationaal kampioen discuswerpen

Laure Plaetevoet (Hermes Club Oostende) werd onlangs op het BK voor scholieren in Nijvel in het discuswerpen nationaal kampioen met een worp van 39m06. Tijdens de open meeting in Vilvoorde volgde een week later nog een beter resultaat, liefst 42m16. Tevens goed voor een provinciaal record.
The post Laure Plaetevoet nationaal kampioen discuswerpen appeared first on KW.be.

Lees meer »