‘Drugsbaron’ Othman El Ballouti veroordeeld tot zeven jaar cel voor invoer van 840 kilogram cocaïne

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Othman El Ballouti (36) bij verstek veroordeeld tot zeven jaar gevangenisstraf voor de invoer van 840 kilogram cocaïne via de haven van Antwerpen. Het is de eerste keer dat El Ballouti, een oom van het doodgeschoten meisje Firdaous (11), wordt veroordeeld voor cocaïnesmokkel.

 

Meer krantenkoppen in België

“Zeg het hem, alsjeblieft, hoe goed hij wel kan voetballen”: onze chef voetbal weet dat Skov Olsen Dortmund kan pijn doen

Posterboys zijn het niet, de mannen van Borussia. En toch: “Dortmund is een mindfuck”, ziet onze chef voetbal Niels Poissonnier, die desalniettemin verheugd is dat ze bij Club Brugge geloven in eigen krachten bij het aanvatten van de Champions League. De opportuniteiten liggen voorin, blauw-zwart kijkt naar z’n magiër. “Tenminste als ie met het juiste been uit zijn bed stapt.”

Lees meer »

Hans Van Themsche mocht gevangenis voor het eerst even verlaten

Hans van Temsche heeft vorige week voor de eerste keer de gevangenis mogen verlaten. Dat schrijft Het Nieuwsblad en het nieuws is door een goede bron bevestigd aan VRT NWS. Van Themsche mocht even uit de gevangenis van Oudenaarde voor een intakegesprek om zich te laten opnemen in een psychiatrische instelling. In 2006 vermoordde hij in Antwerpen de 2-jarige peuter

Lees meer »

IN BEELD – Jacques Vermeire én Baron Peter Piot krijgen het Ereburgerschap in Keerbergen

De gemeente Keerbergen stelde met trots twee buitengewone inwoners aan, die de prestigieuze titel van Ereburger kregen toegekend. Baron Peter Piot en Jacques Vermeire werden gelauwerd voor hun uitzonderlijke prestaties en hun diepe band met de gemeenschap van Keerbergen. De kinderen van Jacques waren ook van de partij. Dochter Julie woont nu meerdere dagen in de week in Kortrijk, de

Lees meer »

Een bloemetje voor Ingrid die veel doet zonder al te veel grote woorden

“Ingrid verdient zeker een bloemetje”, mailt Rita naar KW. “Ze is moeder van twee kinderen, oma van vijf kleinkinderen, presteert mooi logistiek werk in de bijzondere jeugdzorg en daarbovenop is ze een fantastisch wonder met naald en draad.”
The post Een bloemetje voor Ingrid die veel doet zonder al te veel grote woorden appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kenny getuigt nadat zijn vrouw en drie kinderen crashen voor zijn ogen in Aalter: “De auto was meteen perte totale. Ik wist niet wat ik ging aantreffen”

“Alsof de grootste nachtmerrie plaatsvond.” Vlak voor zijn ogen zag Kenny Arys hoe zijn echtgenote en hun drie kinderen met de auto tegen een boom knalden op een rechte baan in het Oost-Vlaamse Aalter. Toen de vrouw op weg naar huis haar hoofd draaide naar de kinderen die kabaal maakten op de achterbank, beging ze een stuurfout. “Ik was opgelucht

Lees meer »

Cipier getuigt over wantoestanden in Antwerpse gevangenis: “Thuis zijn ze bang. Er was al een gevangene die te weten was gekomen welke route we naar huis nemen”

Een gedetineerde wordt drie dagen gefolterd in zijn cel. Een maatschappelijk werkster wordt verkracht tijdens een één-op-één gesprek. Het lijkt wel of ze in de gevangenis van Antwerpen van incident naar incident leven. “Het voelt alsof hier permanent iemand met een kettingzaag achter ons aan loopt. We wandelen niet hoor, we lopen”, vertelt een cipier anoniem aan HLN.

Lees meer »

Resultaten enquête Team Harelbeke bekendgemaakt: “Stadsbestuur is gebuisd op mobiliteit en communicatie”

Team Harelbeke, het kartel tussen CD&V en Open Vld, bevroeg de Harelbekenaar met een enquête die iedereen binnenkreeg. Het stadsbestuur is volgens de enquête ‘gebuisd’ op vlak van mobiliteit en communicatie. Lijsttrekker Michaël Vannieuwenhuyze doet ook een oproep: “Ga alsjeblieft stemmen, dan kan het resultaat een correcte weergave zijn.”
The post Resultaten enquête Team Harelbeke bekendgemaakt: “Stadsbestuur is gebuisd

Lees meer »

Testvaarten aan loskade in de Lovaart in Veurne

Dinsdag kwam er voor het eerst een binnenschip aanmeren aan de loskade in de Lovaart in Veurne. Er werd een testvaart uitgevoerd met een lading zand voor de betoncentrale De Brabandere.
The post Testvaarten aan loskade in de Lovaart in Veurne appeared first on KW.be.

Lees meer »