“Ik heb een diep respect voor vrouwen”, zei verdachte in Franse verkrachtingszaak. En toen toonde de rechtbank de beelden

Tien foto’s en drie video’s van de verkrachting die plaatsvond op 20 februari 2020. Eén voor één werden ze getoond tijdens het proces waarin Dominique Pélicot, de Franse zeventiger die zijn vrouw Gisèle jarenlang liet verkrachten door tientallen mannen, als hoofdbeschuldigde terechtstaat. Het hof besloot medeverdachte Jacques C. met zijn daden te confronteren, toen hij een deel van de beschuldigingen ontkende.

 

Meer krantenkoppen in België

Groeve Grote Berg in Riemst definitief beschermd: “Goede zaak voor de inwoners die erboven wonen”

Mergelgroeve Grote Berg in Zussen, in Riemst, wordt definitief beschermd, als monument maar ook als cultuurhistorisch landschap. Dat heeft Vlaams minister Mathias Diependaele (N-VA), bevoegd voor onroerend erfgoed, beslist. De mergelgroeve, 60 ha groot, kreeg eerder al een voorlopige bescherming. Boven de groeve liggen 148 eigendommen. Ook voor de eigenaars van die eigendommen is de bescherming goed nieuws.

Lees meer »

‘Sh?gun’ als eerste niet-Engelstalige serie verkozen tot beste dramaserie bij Emmy’s, ook ‘Baby Reindeer’ en ‘The bear’ vallen in prijzen

De grote winnaars van de Emmy’s zijn de series ‘The bear’, ‘Sh?gun’ en ‘Baby Reindeer’. Het was de eerste keer dat een niet-Engelstalige serie het beeldje van beste dramareeks naar huis mocht nemen op de belangrijkste Amerikaanse awardshow voor televisieprogramma’s. Hoewel ‘Hacks’ verrassend naar huis ging met het beeldje voor beste comedy, heeft topfavoriet ‘The bear’ 11 Emmy’s gewonnen. Het

Lees meer »

Advocaten ex-sluismeester zaaien twijfel in sabotagezaak: “Hij kan het onmogelijk geweest zijn en verdient de vrijspraak”

Op het proces rond de sabotage van zes sluizen in het poldergebied, blijft ex-sluismeester S.D. (42) zijn onschuld uitschreeuwen. Volgens zijn advocaten stemmen de gsm-gegevens niet overeen met het moment van de manipulaties. “Hij kan het dus onmogelijk geweest zijn”, klonk het. Tijdens zijn verhoor legde de Zuienkerkenaar wel vreemde verklaringen af en dát deed bij de rechter wel vragen

Lees meer »

Racing Brugge One ‘mist’ start door tal van blessures: “Geen paniek, het komt goed”

Net als vorig seizoen verloor Racing Brugge zijn eerste competitiewedstrijden. Toen kon de totaal vernieuwde ploeg als excuus gelden en knokten de mannen van coach Verde Presa zich spectaculair naar een plaats in de subtop. Nu gooien tal van blessures roet in het eten, waardoor de voorbereiding niet naar een vloeiende competitiestart leidde.
The post Racing Brugge One ‘mist’

Lees meer »

Werd Bert (57) vermoord in parenclub en gedumpt in Nederland?

Werd de 57-jarige Bert Heijmans uit het Limburgse Maaseik vermoord in een parenclub en werd zijn lijk vervolgens gewikkeld in plastic en gedumpt in Nederland? De speurders waren maandag urenlang in de weer bij Club 7 Sins in Maaseik, maar het luidt op dit moment enkel een onderdeel te zijn van het onderzoek.

Lees meer »

Resultaten enquête Team Harelbeke bekendgemaakt: “Stadsbestuur is gebuisd op mobiliteit en communicatie”

Team Harelbeke, het kartel tussen CD&V en Open Vld, bevroeg de Harelbekenaar met een enquête die iedereen binnenkreeg. Het stadsbestuur is volgens de enquête ‘gebuisd’ op vlak van mobiliteit en communicatie. Lijsttrekker Michaël Vannieuwenhuyze doet ook een oproep: “Ga alsjeblieft stemmen, dan kan het resultaat een correcte weergave zijn.”
The post Resultaten enquête Team Harelbeke bekendgemaakt: “Stadsbestuur is gebuisd

Lees meer »

De Grote Post pakt uit met allereerste kampioenschap hangjongeren

Cultuurhuis De Grote Post organiseert op zaterdag 21 september een kampioenschap hangjongeren. Iedereen is welkom om mee te komen strijden om de eretitel Kampioen Hangjongere. Met deze actie zet het familieprogramma van De Grote Post in de kijker.
The post De Grote Post pakt uit met allereerste kampioenschap hangjongeren appeared first on KW.be.

Lees meer »

Cipier getuigt over wantoestanden in Antwerpse gevangenis: “Ze laten hier jonge poppemiekes werken. Die dagen de mannen uit, of ze het er nu om doen of niet”

Een gedetineerde wordt drie dagen gefolterd in zijn cel. Een maatschappelijk werkster wordt verkracht tijdens een één-op-één gesprek. Het lijkt wel of ze in de gevangenis van Antwerpen van incident naar incident leven. “Het voelt alsof hier permanent iemand met een kettingzaag achter ons aan loopt. We wandelen niet hoor, we lopen”, vertelt een cipier anoniem aan HLN.

Lees meer »