Bijzondere veiligheidsmaatregelen voor pausbezoek: verbod op rugzakken en drones

Ons land neemt strenge veiligheidsmaatregelen voor het bezoek van paus Franciscus. Op plaatsen die de kerkvader zal bezoeken, geldt niet alleen een verbod op scherpe voorwerpen, maar ook op rugzakken, grote tassen en vlaggen. Ook het gebruik van drones is verboden. Dat meldt minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden.

 

Meer krantenkoppen in België

Renault Twingo gestolen op Menensesteenweg in Wervik, ook twee inbraken in auto’s

Op de Menensesteenweg in Wervik werd in de buurt van zetelfabriek Confortluxe een grijze Renault Twingo gestolen. In de Motestraat is ’s nachts ingebroken in de Porsche van zelfstandig dakwerker Matts Staessen. Naast sigaretten is ook 50 euro gestolen. De dader maakte waarschijnlijk gebruik van een afstandsbediening die alles uitschakelt, ook het alarm. Gelukkig is er geen schade.
The

Lees meer »

Wij staan erbij en kijken ernaar…

De meest gehoorde opmerking tijdens de tv-debatten dit weekend, was dat "verklaringen voor de camera" de regeringsonderhandelingen niet vooruithelpen. Doordat geen enkele politicus de onderhandelingen wil doen mislukken, is het logisch dat er niet uit de biecht wordt geklapt. En bij de Vlaamse onderhandelingen klinkt het bovendien unisono dat een regering mogelijk moet zijn voor de gemeenteraadsverkiezingen.

Lees meer »

Hoe een tripje naar een Thais restaurant zorgde voor het wereldwijde succes van ‘The Masked Singer’

Vrijdag start op VTM het langverwachte vierde seizoen van ‘The Masked Singer’. Al drie seizoenen is het programma met gemaskerde BV’s een kijkcijferkanon voor VTM, maar ook wereldwijd is het van oorsprong Zuid-Koreaanse format een gigantisch succes. Hoe werd deze ‘bizarre’ wedstrijd zo’n tv-hit? Wij nemen we de ontstaansgeschiedenis onder de loep. Het toeval én een Thais restaurant in LA

Lees meer »

Koen Crucke trekt met MC Spaghetti naar Nederland: “Er zijn enkele aanpassingen nodig, maar minimaal”

Koen Crucke (72) trekt met z’n alter ego de grens over. Met een overvolle agenda gaat Discobar Joossens ft MC Spaghetti nu ook internationaal. Na hun 100ste optreden op de Antwerp Pride is hun populariteit ook bij onze noorderburen gestegen en daarom sloten ze een deal met een Nederlands boekingkantoor. “Pubers, twintigers, dertigers, veertigers… Ze gaan allemaal uit hun bol.”

Lees meer »

Oliebollenkraam (en nog veel meer) op de septemberkermis in Lichtervelde

Vanaf vrijdag 20 september opent de kermis op de markt. In de feesttent worden tal van activiteiten georganiseerd, en aan het Gildhofplein start op zaterdag de Gildhofkoersen. Nieuw dit jaar is de lambada en uiteraard, een oliebollenkraam. KFCL Festival In de feesttent wordt het startschot gegeven door de Seniorenadviesraad, die om 14 uur een kaarting
The post Oliebollenkraam (en

Lees meer »

IJzerwake doekt wake in huidige vorm op en bezint zich over toekomst

Er komt wellicht geen 24ste editie van de IJzerwake in de huidige vorm. Dat heeft de algemene vergadering van de vzw vorige week beslist. “We gaan ons herbezinnen over de manier waarop we verder gaan”, zegt woordvoerder Edwin Six aan Belga in reactie op een bericht van PAL NWS eerder donderdag. Volgende week buigt een werkgroep zich op een virtuele

Lees meer »

Iepers vestinglandschap in Ieper krijgt er vier volkstuinen bij

Met de recente aankoop van 4 bijkomende volkstuinen bevestigt het bestuur haar engagement rond de verdere opwaardering van het vestinglandschap. De verwerving van deze volkstuinen met een gezamenlijke oppervlakte van 1500 m² vormt een nieuw hoofdstuk voor het natuur- en groenbeleid langs de zuidkant van de binnenstad.
The post Iepers vestinglandschap in Ieper krijgt er vier volkstuinen bij appeared

Lees meer »