Bijzondere veiligheidsmaatregelen voor pausbezoek: verbod op rugzakken en drones

Ons land neemt strenge veiligheidsmaatregelen voor het bezoek van paus Franciscus. Op plaatsen die de kerkvader zal bezoeken, geldt niet alleen een verbod op scherpe voorwerpen, maar ook op rugzakken, grote tassen en vlaggen. Ook het gebruik van drones is verboden. Dat meldt minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden.

 

Meer krantenkoppen in België

Sean ‘Diddy’ Combs moet in de cel blijven

De Amerikaanse rapper en producer Sean Combs, ook bekend als Diddy en Puff Daddy, moet na zijn arrestatie in een zaak van mensenhandel, in de cel blijven. Dat heeft een Amerikaanse rechter woensdag (plaatselijke tijd) beslist.

Lees meer »

Alles was geregeld voor hun huwelijk, tot nietsvermoedende bruid krijgt te horen dat ze maand eerder al trouwde

Een vrouw uit het Franse Vélizy-Villacoublay (op zo’n 15 kilometer van Parijs) had haar speciale dag heel anders voorgesteld. Tijdens het plannen van haar bruiloft kwam ze erachter dat zij op papier al getrouwd was. Een andere vrouw bleek onder haar naam, met behulp van haar identiteitskaart die zij eerder was kwijtgeraakt, een maand eerder getrouwd te zijn.

Lees meer »

UGent opent academiejaar met vraag naar Europese hulp om Israëlische samenwerkingen stop te kunnen zetten

Rector Rik Van de Walle roept de Europese Commissie op om een helder kader te maken dat ervoor zorgt dat internationale onderzoeksprojecten met Israëlische partners makkelijker stopgezet kunnen worden. "Een gezamenlijke aanpak is de snelste en duidelijkste weg." Pro-Palestijnse actievoerders vinden dat de UGent zelf te weinig doet en geen belofte houdt. De rector had eind mei nog gezegd alle

Lees meer »

Bewoners Rollegemkapelsestraat genieten van buurtfeest

De voorbije zomer werden er in de gemeente weer tal van buurt-en straatfeesten georganiseerd. Zo ook in de Rollegemkapelsestraat, de verbindingsweg tussen het centrum van Sint-Eloois-Winkel en Rollegem-Kapelle. De bewoners genoten van een gezellig buurtfeest. Een grote groep bewoners kwam samen om er bij een hapje en een drankje bij te praten en te vertellen
The post Bewoners Rollegemkapelsestraat

Lees meer »

Cipier getuigt over wantoestanden in Antwerpse gevangenis: “Ze laten hier jonge poppemiekes werken. Die dagen de mannen uit, of ze het er nu om doen of niet”

Een gedetineerde wordt drie dagen gefolterd in zijn cel. Een maatschappelijk werkster wordt verkracht tijdens een één-op-één gesprek. Het lijkt wel of ze in de gevangenis van Antwerpen van incident naar incident leven. “Het voelt alsof hier permanent iemand met een kettingzaag achter ons aan loopt. We wandelen niet hoor, we lopen”, vertelt een cipier anoniem aan HLN.

Lees meer »

Paul Vlamynck en Maria Willem vieren goud

Op 6 september 1974 gaven Paul Vlamynck en Maria Willem elkaar hun jawoord. Op zondag 8 september 2024 vierde het echtpaar hun gouden huwelijksjubileum met heel de familie. Paul en Maria hebben vier kinderen: Christel, Christophe, Natalie en Isabel, en acht kleinkinderen. Hun eerste ontmoeting speelde zich af toen Paul aan het werken was bij
The post Paul Vlamynck

Lees meer »

Papa Tom, mama Katrien én dochter Kato nemen samen deel aan verkiezingen, maar niet op dezelfde lijst: “Nee, we zullen niet op elkaar stemmen”

Tom De Block (48) en Katrien Fonteyne (49) van Tom’s vishandel uit Puivelde en hun dochter Kato (19) zijn kandidaat bij de gemeenteraadsverkiezingen. Maar niet op dezelfde lijst. Vader en dochter engageren zich voor Liberaal Sint-Niklaas, terwijl mama Katrien op de N-VA-lijst te vinden zal zijn. “Onze andere dochter zal niet verklappen op wie ze zal stemmen.”

Lees meer »

Arne Engels doet met de perfect getrapte corner Rod Stewart en Celtic-fans helemaal uit de bol gaan

Geweldig moment voor Arne Engels. De Rode Duivel (21) mocht opnieuw rekenen op een basisplaats bij Celtic in de Champions League-match tegen Slovan Bratislava en bedankte zijn trainer Brendan Rodgers voor het vertrouwen. Na zeventien minuten de perfect getrapte corner op het hoofd van Liam Scales: 1-0. De 60.000 fans in Celtic Park uit de bol, waaronder ook de iconische

Lees meer »

Natuurpunt dient bezwaar in tegen bouw van nieuwe surfclub op strand van Oostende: “Belemmert werking van strand als zeewering”

In augustus keurde het Oostendse schepencollege de omgevingsvergunning goed voor de bouw van een nieuwe surfclub op het strand van Oostende. Alleen lijkt Natuurpunt nu in opstand te komen tegen de bouw van een surfclub op het strand. De natuurbehoudsvereniging heeft nu bezwaar aangetekend bij de gouverneur.
The post Natuurpunt dient bezwaar in tegen bouw van nieuwe surfclub op

Lees meer »