Dief veroordeeld voor diefstal elektrische steps in Kortrijk: “Pleegde diefstallen door financiële moeilijkheden”

70 tot 110 euro. Zo veel – of liever zo weinig – betaalde je aan een 32-jarige Algerijn die elektrische steps in Kortrijk stal en in Frankrijk verkocht. Hij kon op heterdaad worden betrapt en zit al zes maanden inde cel.

Badraddine D. kon op 17 maart in Kortrijk op heterdaad worden betrapt en verblijft sindsdien in de cel. In totaal kon hij gelinkt worden aan de diefstal van 9 elektrische steps in Kortrijk tussen 8 en 17 maart. Zelf had hij gestolen iPods op zak, gekocht voor 12 euro. “Hij liet zich door familie verleiden om naar Frankrijk te komen omdat er daar veel werk was”, verdedigde advocate Ine Lievens hem. “Maar dat bleek niet zo. Hij kwam in de financiële problemen en begon de steps te stelen.”

Naar Spanje

In totaal verdiende hij er 540 euro aan. De openbare aanklager eiste een celstraf van 18 maanden en een boete van 8.000 euro. Zijn advocate vroeg enkel de periode van voorlopige hechtenis als effectieve straf uit te spreken. “Na zijn vrijlating wil hij op het rechte pad blijven en naar Spanje terugkeren om daar een job te zoeken.”

Snel uit gevangenis

Een slachtoffer vroeg en kreeg een schadevergoeding van zo’n 400 euro voor haar gestolen elektrische step. Dat gebeurde op de Grote Markt toen ze de Zeeman binnen stapte. De rechter sprak inderdaad enkel de periode die hij al in voorhechtenis zat als effectieve celstraf uit, net als een boete van 800 euro. De rest blijft voorwaardelijk. Dat betekent dat hij snel de gevangenis zal mogen verlaten. (LSi)

The post Dief veroordeeld voor diefstal elektrische steps in Kortrijk: “Pleegde diefstallen door financiële moeilijkheden” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Overgangsraad van bestuur Standard bekend, CEO Pierre Locht blijft aan boord “tot het verkoopproces van de club is afgerond”

Met een officieel communiqué heeft Standard de overgangsraad van bestuur bekendgemaakt. Daarin zetelen CEO Pierre Locht – die voorlopig aanblijft -, financieel directeur Giacomo Agneli en David Shaw van A-Cap – een grote investeerder van 777 die de controle over verschillende beleggingsprojecten heeft overgenomen. 777 Partners zetelt niet langer in de raad van bestuur van de Rouches.

Lees meer »

Een bloemetje voor Ingrid die veel doet zonder al te veel grote woorden

“Ingrid verdient zeker een bloemetje”, mailt Rita naar KW. “Ze is moeder van twee kinderen, oma van vijf kleinkinderen, presteert mooi logistiek werk in de bijzondere jeugdzorg en daarbovenop is ze een fantastisch wonder met naald en draad.”
The post Een bloemetje voor Ingrid die veel doet zonder al te veel grote woorden appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Hij schokte drie keer en daarna bewoog hij niet meer”: ‘Een echte job’ is niet eerste confrontatie met noodgeval voor Helmut Lotti

Helmut Lotti (54) is één van de vijf BV’s die zich waagt aan het nieuwe seizoen van ‘Een echte job’ op VTM. De opnames zijn nog maar net gestart, maar ze roepen nu al nare herinneringen op. De zanger zag ooit een geluidsman voor zijn ogen sterven. Tijdens zijn ziekenhuisstage wil hij zich vooral nuttig maken, al kampt hij met

Lees meer »

Expert inlichtingendiensten over operatie van Israëlische Mossad: “Ze tillen elektronische oorlogsvoering tot een ongezien hoog niveau”

Explosies van biepers en walkietalkies leverden in Libanon al 37 doden op. Het was de Israëlische geheime dienst Mossad die zorgde voor dit staaltje technologische oorlogsvoering, meent ook expert inlichtingendiensten Kenneth Lasoen (UAntwerpen). “Die zijn overal actief, ook in ons land. Alle middelen zijn volgens hen gerechtvaardigd om het Joodse volk te beschermen.” Vergeet James Bond en wat je al

Lees meer »

Kevser-moskee krijgt ongelijk in zaak tegen stad Aalst

De stad Aalst heeft in de zaak tegen de vertegenwoordigers van de Turkse Diyanet moskee gelijk gekregen van de rechtbank van eerste aanleg. Vorig jaar werd de Kevser-moskee door de stad gesloten omdat er bouwovertredingen werden vastgesteld. De moskee vond de sluiting onterecht en eiste daarom een schadevergoeding van 571.000 euro. Eerder dit jaar werd erkenning van de moskee al

Lees meer »

Judoschool Asahi vindt nieuw onderkomen in Kerckstede: “Blij dat ons locatieprobleem hiermee van de baan is”

In 2017 werd onder impuls van Koen Vanden Brande een nieuwe judoschool opgericht in Gits, Asahi met name. De belangstelling was meteen heel groot waardoor al na 1 jaar moest uitgekeken worden naar een nieuwe locatie. De jongensschool langs de Roeselaarsestraat bood een helpende hand, maar na de overname door het gemeenschapsonderwijs was er ook daar plots geen plaats meer.

Lees meer »

Elio Clarysse na militaire MTB-titel: “Graag B-veldrit winnen”

Elio Clarysse (21) kroonde zich in Oostende tot Belgisch militair kampioen mountainbike. Met de vingers in de neusgaten. Aan de streep had de jonge militair ruim drie minuten voorsprong. Intussen dook hij al het veld in.
The post Elio Clarysse na militaire MTB-titel: “Graag B-veldrit winnen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Israëli opgepakt voor beramen moord op premier Netanyahu

Een Israëlische burger is opgepakt omdat hij door de Iraanse inlichtingendiensten zou zijn ingelijfd om premier Benjamin Netanyahu en andere hoge figuren binnen de Israëlische regering te vermoorden. Dat melden de politie en de Israëlische binnenlandse veiligheidsdienst Shin Bet.

Lees meer »

Elke dag ongelukken met elektrische deelsteps: “Voer een helmplicht in”

"Tussen 2020 en 2022 verviervoudigde het aantal ongevallen met e-steps ", zegt Sofie Lenaerts, politie-inspecteur en presentatrice van het verkeersveiligheidsprogramma ‘Kijk Uit’ op VRT 1. Ze ergert zich vooral aan het gedrag van de gebruikers van deelsteps. Die rijden doorgaans roekelozer dan mensen die met hun eigen e-step rondrijden, vertelt ze aan Xavier Taveirne in de podcast ‘Mens erger je

Lees meer »