KIJK. Na Taylor Swift en Billie Eilish: ook deze Hollywoodsterren steunen Kamala Harris openlijk

Na Taylor Swift en Billie Eilish spreken nu ook tal van andere Hollywoodsterren publiekelijk hun steun uit voor de Amerikaanse presidentskandidaat Kamala Harris. Dit gebeurt tijdens een twee uur durend interview van Harris met Oprah Winfrey. Zo is Meryl Streep ervan overtuigd dat Harris in november zal winnen, en plant Chris Rock al een bezoek met zijn dochter om haar te ontmoeten. 

Meer krantenkoppen in België

Bewoners Westhoek houden hart vast voor een nat najaar: “Als ik terugdenk aan vorig jaar, krijg ik kippenvel”

De beelden van de verwoestende kracht van storm Boris roepen nare herinneringen op bij slachtoffers van de wateroverlast in de Westhoek vorige herfst. Ze houden hun hart vast voor wat het najaar brengt. “We hebben geen flauw idee van wat er al ondernomen is om ons beter te beschermen.”
The post Bewoners Westhoek houden hart vast voor een nat

Lees meer »

Twintiger aangeklaagd voor drie kruisboogmoorden in Engeland

Een 26-jarige man die ervan beschuldigd wordt de vrouw en twee dochters van een BBC-sportcommentator met een kruisboog gedood te hebben is dinsdag aangeklaagd voor de drie moorden. Daags nadat hij begin juli de drie vrouwen dodelijk verwondde werd Kyle Clifford al opgepakt, en hij zit nog steeds in voorlopige hechtenis, meldt de politie van Hertfordshire.

Lees meer »

Oxfam wil afschaffing vetorecht in VN-Veiligheidsraad

De afgelopen tien jaar gingen bijna alle veto’s van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties (VN) over Palestina, Oekraïne en Syrië. Daardoor worden mensen in die conflictgebieden in de steek gelaten, zegt Oxfam. De ngo vraagt om het vetorecht af te schaffen.

Lees meer »

Installatie van Indaver in Doel vangt restafval van miljoen gezinnen op als Isvag Wilrijk sluit

Volgende week gaan de ovens in de afvalverwerkingsinstallatie van Isvag in Wilrijk uit. Een kortstondige sluiting vangt het netwerk van Vlaamse verbrandingsovens zonder veel problemen op, maar wat gebeurt er als er straks geen nieuwe vergunning komt? “De rest wordt op korte termijn opgevangen door de installatie van Indaver in Doel”, zegt woordvoerder Jan Verheyen.

Lees meer »

Rapper Diddy onder zelfmoordtoezicht geplaatst

Sean ‘Diddy’ Combs is in de gevangenis in New York onder zelfmoordtoezicht geplaatst. Ingewijden vertellen aan het Amerikaanse tijdschrift People dat het gaat om een preventieve maatregel omdat de rapper erg is geschrokken na zijn arrestatie eerder deze week.

Lees meer »

Farmabedrijf achter Ozempic investeert in Vlaamse spin-off die werkt aan obesitasmedicijn

Het Deense farmabedrijf Novo Nordisk pompt samen met de Nederlandse investeerder BioGeneration Ventures vers kapitaal in Tanai Terapeuthics, een jonge spin-off van het Vlaams Instituut voor Biotechnologie (VIB) die sleutelt aan een nieuw oraal geneesmiddel tegen obesitas. Novo Nordisk is uitgegroeid tot het waardevolste bedrijf van Europa dankzij het succes van diabetesmedicijn Ozempic en obesitasgeneesmiddel Wegovy.

Lees meer »

Opnieuw verschillende ontploffingen in Beiroet: “Explosies gehoord tijdens begrafenis zoon van Hezbollahparlementslid”

Op verschillende plaatsen in de Libanese hoofdstad Beiroet zijn woensdagnamiddag opnieuw explosies gehoord. Daarbij zouden opnieuw gewonden zijn gevallen, nadat dinsdag tot liefst 2.800 mensen gewond raakten en twaalf doden vielen verspreid in heel het land bij een aanval. Plots ontploften massaal en gelijktijdig duizenden Hezbollah-biepers. De machtige Libanese militie gebruikt die toestellen, waarmee je iemand een bericht of signaal

Lees meer »