“‘Zijn jullie hier alweer’, zei de begrafenisondernemer”: Geert Buyle (57) maakte mee waar Hilde Crevits nu doormoet

“Ik wens Hilde Crevits veel sterkte toe. Ik weet waar ze nu door moet”, zegt Geert Buyle (57) uit Lokeren. Net als de minister verloor hij kort na elkaar enkele dichte familieleden. Hij moest dit jaar afscheid nemen van zowel zijn moeder, vader en twee naasten van zijn vriendin. “Ook wij kregen geen tijd om te rouwen.” 

Meer krantenkoppen in België

Opgepakte man Rotterdam verdacht van moord met terroristisch oogmerk

De 22-jarige man uit Amersfoort die donderdagavond door de politie is opgepakt als verdachte van het steekincident nabij de Erasmusbrug in Rotterdam wordt verdacht van moord en poging tot moord met een terroristisch oogmerk, meldt het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag. De man wordt maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Lees meer »

Twintiger aangeklaagd voor drie kruisboogmoorden in Engeland

Een 26-jarige man die ervan beschuldigd wordt de vrouw en twee dochters van een BBC-sportcommentator met een kruisboog gedood te hebben is dinsdag aangeklaagd voor de drie moorden. Daags nadat hij begin juli de drie vrouwen dodelijk verwondde werd Kyle Clifford al opgepakt, en hij zit nog steeds in voorlopige hechtenis, meldt de politie van Hertfordshire.

Lees meer »

Zussen Marlies en Lien openen de deuren van ‘Barsista’ in Roeselare: “We gaan voor gezonde en verse producten”

Maandag 23 september openen de zussen Lien (30) en Marlies Verhelst (27) de deuren van Barsista langs de Westlaan in Roeselare. In hun nieuwe zaak kunnen mensen genieten van een ontbijt, een lunch of een lekkere koffie. “We gaan voor gezond en vers, maar de gebruikelijke zoetigheden zullen hier zeker niet ontbreken.”
The post Zussen Marlies en Lien openen

Lees meer »

Rapper Diddy onder zelfmoordtoezicht geplaatst

Sean ‘Diddy’ Combs is in de gevangenis in New York onder zelfmoordtoezicht geplaatst. Ingewijden vertellen aan het Amerikaanse tijdschrift People dat het gaat om een preventieve maatregel omdat de rapper erg is geschrokken na zijn arrestatie eerder deze week.

Lees meer »

Bakkerij Vlamynck in Knokke-Heist bestaat 50 jaar en dat wordt gevierd: “Onze manier om de klanten te bedanken”

Het is wellicht een van de bekendste bakkerijen van Knokke-Heist, bakkerij Vlamynck in de Paul Parmentierlaan. En woensdag was het feest, want de bakkerij bestaat exact 50 jaar. “In vergelijking met vroeger is er véél meer concurrentie van supermarkten. De jeugd koopt en denkt vaak ook anders. Maar wij zijn overtuigd dat onze kwaliteit het verschil maakt”, zeggen Christophe (48)

Lees meer »

Liveblog – 9 doden en meer dan 300 gewonden bij nieuwe aanval op Libanese Hezbollah, Israëlische minister Gallant spreekt over “nieuwe fase van oorlog”

In Libanon zijn opnieuw communicatietoestellen van leden van Hezbollah ontploft. Ditmaal zou het gaan om walkietalkies. Er zouden volgens het ministerie van Gezondheid 9 doden en meer dan 300 gewonden zijn. De nieuwe aanval volgt daags nadat Libanon was opgeschrikt door een ongeziene aanval met ontploffende ‘biepers’. De Israëlische minister van Defensie Yoav Gallant stelt dat een "nieuwe fase van

Lees meer »

Expo ‘KUNST ontsluierd’ in Ieper helpt vrouwen in Afghanistan

Ondanks dat de Taliban in augustus 2021 de macht opnieuw overnam in Afghanistan en daarbij de rechten van vrouwen fel beknotte, blijft de beweging Moeders voor Vrede actief in het Aziatisch land. “Goed verscholen werken we met drie klassen van telkens 25 meisjes van 15 jaar hoopvol verder aan hun toekomst”, zegt bezielster Jennie Vanlerberghe.
The post Expo ‘KUNST

Lees meer »

‘Sh?gun’ als eerste niet-Engelstalige serie verkozen tot beste dramaserie bij Emmy’s, ook ‘Baby Reindeer’ en ‘The bear’ vallen in prijzen

De grote winnaars van de Emmy’s zijn de series ‘The bear’, ‘Sh?gun’ en ‘Baby Reindeer’. Het was de eerste keer dat een niet-Engelstalige serie het beeldje van beste dramareeks naar huis mocht nemen op de belangrijkste Amerikaanse awardshow voor televisieprogramma’s. Hoewel ‘Hacks’ verrassend naar huis ging met het beeldje voor beste comedy, heeft topfavoriet ‘The bear’ 11 Emmy’s gewonnen. Het

Lees meer »