Antwerps parket onderzoekt mogelijk illegale besnijdenissen

Het Antwerpse parket voert een onderzoek om te zien of in de Joodse gemeenschap pasgeboren baby’s illegaal worden besneden. Dat schrijft De Standaard vrijdag. “Er is mogelijk sprake van illegale uitoefening van de geneeskunde”, zegt het parket. 

Meer krantenkoppen in België

23ste Kinderfoor is met net geen 3.000 kinderen opnieuw schot in de roos

Spelen, ravotten, knutselen en deelnemen aan activiteiten die meestal voor volwassenen zijn, dat is in een notendop hoe de Kuurnse Kinderfoor kan omschreven worden. Het zonnige weer en het uitgebreide aanbod aan activiteiten zorgden er alvast voor dat afgelopen zondagnamiddag bijna 3.000 kinderen deelnamen aan de 23ste editie van de Kinderfoor, die dit jaar voor de eerste maal plaatsvond in

Lees meer »

Cercle wisselt in 1/16e finales thuisvoordeel en ontvangt Olympic Charleroi in Brugge

De kalendercommissie van de Pro League heeft vrijdag de definitieve speelmomenten van de zestiende finales in de Beker van België (Croky Cup) bekendgemaakt, de ronde waarin de eersteklassers instromen en waarvoor maandag geloot werd. Voor één wedstrijd wisselt het thuisvoordeel: na overleg met ?het stadsbestuur van Charleroi werd beslist om ?het duel tussen Olympic Charleroi (1e Afd.) en Cercle Brugge

Lees meer »

Cipier getuigt over wantoestanden in Antwerpse gevangenis: “Ze laten hier jonge poppemiekes werken. Die dagen de mannen uit, of ze het er nu om doen of niet”

Een gedetineerde wordt drie dagen gefolterd in zijn cel. Een maatschappelijk werkster wordt verkracht tijdens een één-op-één gesprek. Het lijkt wel of ze in de gevangenis van Antwerpen van incident naar incident leven. “Het voelt alsof hier permanent iemand met een kettingzaag achter ons aan loopt. We wandelen niet hoor, we lopen”, vertelt een cipier anoniem aan HLN.

Lees meer »

Ook in Lauwe UNIZO-lijsttrekkersdebat op 25 september

Ook UNIZO Rekkem-Lauwe-Menen organiseert, net als vele andere afdelingen, een lijsttrekkersdebat in de Wieltjesstad. Griet Vanryckegem (N-VA), Eddy Lust (Voor 8930), Philippe Mingels (Groen), Caroline Bonte-Vanraes (CD&V) en Joke Nollet (Vlaams Belang) kruisen de degens in het debat dat gemodereerd wordt door VRT-journalist Lieven Verstraete.
The post Ook in Lauwe UNIZO-lijsttrekkersdebat op 25 september appeared first on KW.be.

Lees meer »

Pools dorpje overspoeld na dambreuk: beelden tonen forse kracht van het water – Jill Peeters: “Zeker komend etmaal kan het nog stevig doorregenen”

Door een dambreuk is het Poolse dorpje Stronie ?l?skie compleet overspoeld. De ellende is echter nog niet voorbij, waarschuwt onze weervrouw Jill Peeters. Voorlopig staat de dodentol na de passage van cycloon Boris op zeven. Roemenië is het zwaarst getroffen met vijf doden, in Oostenrijk stierf een brandweerman tijdens een interventie. Het laatste slachtoffer viel in Polen te betreuren. Volg

Lees meer »