Bende van Nijvel-dossier straks openbaar? Voor justitieminister Van Tigchelt is het bespreekbaar: “Elk initiatief om waarheid te achterhalen, verdient onze steun”

Eind juni kondigde het federaal parket aan dat het onderzoek naar de Bende van Nijvel na veertig jaar werd stopgezet. Nu gaan er stemmen op om historici en academici een blik te laten werpen op het Bende-dossier en zelfs het strafdossier helemaal openbaar te maken. Minister van Justitie Paul Van Tigchelt (Open Vld) is alvast voorstander, verneemt HLN. “Zo’n initiatief verdient onze steun.” Welke hindernissen zijn er nog? 

Meer krantenkoppen in België

Tweeling Cédric en Arnaud spelen samen bij zaalvoetbalploeg Rapid 2020: “We dragen andere schoenen”

Cédric en Arnaud Bouché werden onlangs 24 jaar. Als een ééneiige tweeling zijn ze ondertussen drie jaar actief in het zaalvoetbal bij Rapid 2020. Beide stonden ook aan de wieg van deze ploeg en bouwen aan het team. “Leuk om dit met gemeenschappelijke vrienden te doen.”
The post Tweeling Cédric en Arnaud spelen samen bij zaalvoetbalploeg Rapid 2020: “We

Lees meer »

Sheriff schiet rechter dood in Kentucky

Sheriff Shawn Stines, het hoofd van de lokale politie in het Amerikaanse Letcher County in de staat Kentucky, is donderdag gearresteerd voor de moord op een rechter. De lokale gemeenschap reageert geschokt. “Er is veel te veel geweld in deze wereld.”

Lees meer »

Optredens, kinderanimatie en barbecue: benefiet ‘Hoegaarden on Fire’ zamelt geld in na verwoestende brand in sporthal

Om Hoegaardse verenigingen die getroffen zijn door de brand in de sporthal te ondersteunen, vindt vandaag het benefiet ‘Hoegaarden on Fire’ plaats. Met optredens, kinderanimatie en een barbecue hopen de organisatoren zoveel mogelijk geld in te zamelen. "We willen niet dat het verenigingsleven in Hoegaarden op zijn gat valt", zegt organisator Walter Ginckels.

Lees meer »

Oeps, plots twee kandidaten minder door computerfout: vakantie kost Suzan De Wilde en Michelle Van Impe plekje op kieslijst

De roodgroene lijst LEEF! verliest twee kandidaten na een computerfout. Bij het digitaal invoeren van de lijst werd op een verkeerde knop geduwd. Daardoor moesten alle kandidaten opnieuw gaan tekenen op papier. Twee jonge vrouwelijke kandidaten die op dat moment in het buitenland verbleven, konden dat niet. De partij trekt nu met 23 kandidaten naar de verkiezingen.

Lees meer »

“Israël plaatste explosieven in Hezbollah-biepers gemaakt in Europees bedrijf”: 9 doden en 2.800 gewonden in Libanon

Libanon ontwaakt met een zware kater nadat dinsdag liefst 2.800 mensen gewond raakten en negen doden vielen verspreid in heel het land. Plots ontploften massaal en gelijktijdig duizenden Hezbollah-biepers. De machtige Libanese militie gebruikt die toestellen, waarmee je iemand een bericht of signaal kan sturen, al zeker sinds begin dit jaar op grote schaal. Volgens CNN en ‘The New York

Lees meer »