Petje af, Sven

Nog maar eens een titel erbij voor Sven Vanthourenhout. Tim Merlier kroonde zich vorig weekend na een machtige sprint tot Europees kampioen op de weg en zorgde er zo voor dat de afscheidnemende bondscoach in schoonheid aan zijn afscheidstournee kon beginnen. Nog één kampioenschap, het WK in het Zwitserse Zürich, en dan neemt Vanthourenhout afscheid van de Belgische wielerbond. Het wordt het einde van een tijdperk. Want neem er zijn resultaten als bondscoach maar bij en je kan niet anders dan concluderen dat Vanthourenhout de afgelopen jaren zéér goed werk geleverd heeft. Ook op het EK kreeg hij nog maar eens zijn gelijk. Zijn keuze voor twee kopmannen riep vragen op, maar ook die keuze pakte uiteindelijk goed uit.

En het hoeft met die Europese titel van Merlier – en die derde tijdrittitel van Alec Segaert bij de beloften – niet te stoppen. Ook op het WK liggen er successen in het verschiet voor Vanthourenhout en zijn renners. Zo kan (en vooral wil) Segaert na drie Europese nu eindelijk ook die wereldtitel tegen de klok pakken bij de beloften en kan ook Remco Evenepoel misschien net als tijdens de Olympische Spelen in Parijs een fabelachtige dubbel realiseren. Het zou zomaar kunnen. Met die ket uit Schepdaal weet je nooit.

Aan de opvolger van Sven Vanthourenhout: kuis uw tenen maar uit

Wat er de komende anderhalve week ook gebeurt in de financiële hoofdstad van Zwitserland, de legacy van Vanthourenhout kan nu al niet meer stuk. Nogmaals: kijk er zijn palmares als bondscoach maar op na.

En misschien belangrijker: zelden of nooit viel er een onvertogen woord te horen over de werkwijze van de bondscoach, die er als geen ander in slaagde de belangen van meerdere kopmannen te verzoenen en hen nagenoeg altijd tevreden kon houden – wat geen overbodige luxe is als je over zo’n gigantisch getalenteerde generatie beschikt.

We vragen ons af of Vanthourenhout zelf ooit van dit alles had kunnen dromen toen hij in 2016 zijn veldritfiets aan de haak hing. Toen was hij – met alle respect – een veldrijder uit de B-categorie. Vandaag is hij misschien wel de meest succesvolle Belgische bondscoach ooit. En het mooie is: het hoeft hier niet eens bij te stoppen, want ook bij merkenteams zien we Vanthourenhout mooie dingen realiseren.

Maar wat zijn rol als bondscoach betreft, nog een laatste keer: petje af, Sven. En aan zijn opvolger: kuis uw tenen maar uit.

The post Petje af, Sven is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Nederlandse drugskoerier (22) steekt duim op naar agenten op E17… en ramt daarna politiewagen: “Er hadden makkelijk twee doden kunnen vallen”

“Alleen dankzij hun training en rijvaardigheid konden die politieagenten op de weg blijven.” Hun advocaat Thomas Vandemeulebroucke laat er weinig twijfel over bestaan. De 22-jarige Nederlandse drugskoerier die op de E17 in Marke bij Kortrijk het politievoertuig ramde, hangt vandaag 8,5 jaar cel boven het hoofd. In zijn auto lagen maar liefst 10 kilo drugs en een geladen wapen. “Wij

Lees meer »

CEO van Delhaize belooft pittige onderhandelingen met producenten: “De prijzen van deze producten moeten zakken”

Anderhalf jaar nadat de storm rond de zelfstandige overnames van 128 Delhaizes is losgebarsten, spreekt CEO Xavier Piesvaux (57) voor het eerst. Over de omzetcijfers en ontslagen, maar ook over wat er voor jou als consument zal veranderen. “Een aantal producten zal volgend jaar goedkoper worden.” Aan HLN legt hij uit om welke producten het gaat, en hoe hij dat

Lees meer »

Frituur Bossuwé stunt opnieuw met Bicky Burgers aan 1 euro

Frituurgroep Bossuwé pakt dit jaar opnieuw uit met hun jaarlijkse stunt: een Bicky Burger aan 1 euro, om hun betaalbare prijzenpolitiek extra in de verf zetten. Op dinsdag 24 september kan je bij de Bossuwé frituren ’t Hoge, Pottelberg en Wevelgem genieten van deze iconische burger aan een uitzonderlijk lage prijs.
The post Frituur Bossuwé stunt opnieuw met Bicky

Lees meer »

Gezinsbond organiseert garageverkoop

Op zaterdag 28 september organiseert de Gezinsbond Eernegem een garageverkoop. Deelnemers kunnen hun spullen verkopen vanuit hun garage of op de oprit. Kopers ontvangen een lijst met de adressen van de deelnemende locaties. Gezinsbond-leden kunnen zich inschrijven tegen 3 euro, terwijl niet-leden 6 euro betalen. Stort je bijdrage op rekeningnummer BE21 0011 7909 3503 van
The post Gezinsbond organiseert

Lees meer »

CD&V Heuvelland lanceert toekomstplan voor de komende tien jaar

CD&V presenteerde vandaag zijn toekomstplan voor Heuvelland. In aanloop naar de verkiezingen natuurlijk, maar men wil toch nog een stapje verder gaan. “Dit is een visie op lange termijn”, zegt lijsttrekker Nathan Duhayon, “die al onze dorpen voorbereidt op de toekomst.”
The post CD&V Heuvelland lanceert toekomstplan voor de komende tien jaar appeared first on KW.be.

Lees meer »

Prinses Delphine eert overleden schoonvader en oorlogsheld op oorlogsherdenking in Maastricht

Prinses Delphine (56) heeft haar schoonvader en oorlogsheld John O’Hare herdacht op haar sociale media. Samen met haar gezin was de dochter van Albert II aanwezig op een oorlogsherdenking in Maastricht. Op 14 september was het namelijk 80 jaar geleden dat Maastricht als eerste stad van Nederland werd bevrijd. “Een memorabel weekend”, klinkt het bij een reeks foto’s op Instagram.

Lees meer »

Jong Keukengeweld in Bistro Le Nord

In oktober 2024 en maart 2025 domineert Jong Keukengeweld de keuken van 70 Vlaamse restaurants. Dan kunnen jongvolwassenen tussen 18 en 35 jaar de voetjes onder tafel schuiven voor een driegangenmenu, en dit aan een stevig kortingstarief. In Roeselare kan dat in Bistro Le Nord. Daar geven de sous-chefs Luigi Lefevre en Nordin Valcke al tien en negen jaar het

Lees meer »

Dan toch geen vleermuizen: onderzoekers ontdekken welke diersoorten coronavirus overdroegen naar de mens

Een internationaal onderzoeksteam heeft opgelijst welke dierensoorten het meest waarschijnlijk hebben gediend als een tussengastheer voor het coronavirus. Dat blijkt uit een wetenschappelijke paper die donderdag in het wetenschappelijke tijdschrift Cell is gepubliceerd. Dit onderzoek voegt zich bij het groeiende bewijsmateriaal voor de stelling dat de pandemie is veroorzaakt doordat besmette dieren in november 2019 op een markt in de

Lees meer »