X opnieuw ontoegankelijk in Brazilië

Het sociaal netwerk X heeft het platform opnieuw ontoegankelijk gemaakt voor zijn gebruikers in Brazilië. Daarmee voegt het bedrijf van Elon Musk zich naar een vonnis van het Braziliaanse Hooggerechtshof. Dat legde een boete van 5 miljoen réais (omgerekend 820.000 euro) per dag op als X de vorige maand opgelegde blokkade niet respecteert. 

Meer krantenkoppen in België

“Als Dedecker zo verder doet, wordt een fusie noodzakelijk”: N-VA-kopstuk Marc Descheemaecker wil Middelkerkse politiek wakker schudden

Wie Marc Descheemaecker zegt, denkt aan de spoorwegen. In de herfst van zijn carrière wil de ex-spoorbaas de lokale politiek in. In Middelkerke, waar hij de handschoen opneemt tegen burgemeester Jean-Marie Dedecker, zijn verre buur. Saillant detail: in juni stonden de twee pitbulls nog zij aan zij op de West-Vlaamse lijst van N-VA. Aan pit zal het niet ontbreken in

Lees meer »

En dan haalt de bruidegom tijdens de huwelijksnacht plots zijn apparaat boven: “Ik ben in behandeling”

Het derde ‘Blind getrouwd’-koppel is een feit. De ogenschijnlijk ijzig kalme Jidse (27) lijkt een uitstekende match voor de goedlachse Jorina (32), die in aanloop naar het programma een behoorlijke gedaanteverwisseling doormaakte. Bij Karlien en een opvallend openhartige Thomas leek het allemaal wat minder vlot te gaan. Inclusief hun eerste huwelijksnacht. “Daar zal ik me dan maar overzetten.”

Lees meer »

Laure (14) stapte vier jaar geleden uit het leven, haar ouders eren haar nu met opvallend kunstwerk: “Als we ook maar één ander kind kunnen redden, is dat fantastisch”

De vrolijke gele kleur, in schril contrast met de droevige houding. Nog tot 1 oktober staat het beeld ‘Stille Strijd’ in Hasselt. De ouders van Laure, die op veertienjarige leeftijd uit het leven stapte, haalden het kunstwerk naar ons land om haar te gedenken. “Laure wou impact hebben, wij realiseren dat nu voor haar.”

Lees meer »

Gedenksteen voor de Poolse bevrijders

Tachtig jaar geleden reed generaal Stanislas Maczek met de Eerste Poolse Pantserdivsie Ieper binnen via de Polenlaan. Ter herdenking van die historische gebeurtenis en als eerbetoon aan de Poolse bevrijders onthulde de Koninklijke Oud-Strijdersbond Ieper-Zillebeke 40-45 een nieuwe gedenksteen in de Polenlaan nabij de bibliotheek.
The post Gedenksteen voor de Poolse bevrijders appeared first on KW.be.

Lees meer »

Italië kondigt code oranje af voor ‘depressie Boris’: “Er kan meer dan 200 mm neerslag vallen in komende dagen”

Nadat depressie Boris Centraal-Europa de afgelopen dagen overspoelde met regen is nu Zuid-Europa aan de beurt. Vooral Italië zet zich schrap voor heel wat neerslag en kondigde code oranje af. Lokaal kan er tot het einde van de week volgens de weermodellen tot 200 mm neerslag vallen en mogelijk lokaal zelfs nog meer. Ook in Italië kan Boris dus nog

Lees meer »

Tieltse Scouts organiseren weer Dagdisco en Déjà Vu

Het jaarlijkse feestweekend van de Tieltse Scouts staat voor de deur. Traditiegetrouw wordt in het weekend na de startdag op vrijdag uitgepakt met een dagdisco, terwijl er op zaterdag op een iets ouder publiek gemikt wordt. Nieuw is dat er dit jaar een tweede podium bij komt en dat er niet meer met drankbonnetjes gewerkt wordt.
The post Tieltse

Lees meer »

Nog veel meer trajectcontroles op komst: in deze steden pas je binnenkort beter op

“Weet dat we trajectcontroles invoeren op vraag van bewoners zelf.” Bijna alle burgemeesters uit de dertien Vlaamse centrumsteden zijn voorstander van extra trajectcontroles. Dat blijkt uit een analyse van de antwoorden die alle lokale lijsttrekkers gaven op de ‘Stem Van Vlaanderen’ — dé stemtest van HLN en VTM NIEUWS. In welke steden kijk je binnenkort beter uit? En waarom staat

Lees meer »

Ferm Woesten sluit sportieve zomer af

De dames van Ferm Woesten trokken er tijdens de zomermaanden 17 woensdagen lang met de fiets op uit, goed voor 9.800 km.
The post Ferm Woesten sluit sportieve zomer af appeared first on KW.be.

Lees meer »

Oxfam wil afschaffing vetorecht in VN-Veiligheidsraad

De afgelopen tien jaar gingen bijna alle veto’s van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties (VN) over Palestina, Oekraïne en Syrië. Daardoor worden mensen in die conflictgebieden in de steek gelaten, zegt Oxfam. De ngo vraagt om het vetorecht af te schaffen.

Lees meer »