Von der Leyen belooft 10 miljard euro steun na overstromingen in Centraal-Europa

Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen heeft de lidstaten die door watersnood geteisterd werden miljardensteun in het vooruitzicht gesteld. “In eerste instantie moet het mogelijk zijn om 10 miljard euro vrij te maken”, zei ze tijdens een bezoek aan het Poolse Wroclaw. 

Meer krantenkoppen in België

Hooggerechtshof Brazilië dreigt met zware boetes als X toegang gebruikers niet opnieuw blokkeert

Het Braziliaanse Hooggerechtshof heeft het socialemediaplatform X, het voormalige Twitter, bevolen om de toegang tot zijn platform opnieuw te blokkeren voor Braziliaanse gebruikers, op straffe van 820.000 euro per dag dat het vonnis niet gerespecteerd wordt. X was woensdag tijdelijk weer bereikbaar in Brazilië, ondanks een eerdere ban door het Braziliaanse Hooggerechtshof.

Lees meer »

Klaar voor volgende hoofdstuk: Amerikaan Robbie Beran (24) vindt bij Kortrijk Spurs gemotiveerd team

Voor Robbie Beran is het zijn eerste jaar als beroepsspeler in Europa. Vijf jaar in de NCAA heeft hem laten evolueren naar een speler met een interessant profiel: groter dan een dubbele meter, een goed driepuntshot en een aardige defensieve werkkracht.
The post Klaar voor volgende hoofdstuk: Amerikaan Robbie Beran (24) vindt bij Kortrijk Spurs gemotiveerd team appeared first

Lees meer »

VTM luistert naar smeekbede van (ook beroemde) fans: ‘De Pfaffs’ keren terug op tv

Dat ‘De Pfaffs’ niet langer volledig beschikbaar waren op VTM GO, zorgde online voor flink wat ophef. Begin deze zomer verdwenen bijna alle seizoenen van het streamingplatform, wat tot grote teleurstelling van de fans leidde. Deze teleurstelling is VTM niet ontgaan, en daarom komen ze nu met een tegemoetkoming: ‘De Pfaffs’ worden vanaf 30 september opnieuw uitgezonden op VTM2.

Lees meer »

Veertiger vecht tevergeefs celstraf aan na belaging Brugs advocaten- en Blankenbergs vastgoedkantoor

Een 46-jarige man uit Malle heeft voor de Brugse strafrechtbank twee jaar effectieve celstraf gekregen voor belaging van een Brugs advocatenkantoor en een Blankenbergs vastgoedkantoor. T.K. kreeg die straf eerder al opgelegd bij verstek, maar hij tekende verzet aan. Tevergeefs, zo blijkt.
The post Veertiger vecht tevergeefs celstraf aan na belaging Brugs advocaten- en Blankenbergs vastgoedkantoor appeared first on

Lees meer »