Speciale eenheden komen ter plaatse nadat man zich verschanst in woning : “Persoon dood aangetroffen”

De Schipperstraat in Beernem was donderdagavond urenlang afgesloten voor alle verkeer. Een man verschanste zich daar in zijn woning. De politie werd gealarmeerd en ook de speciale eenheden kwamen ter plaatse. Een 32-jarige man werd uiteindelijk dood aangetroffen in zijn huis. Voorlopig wijst alles op een wanhoopsdaad.

 

Meer krantenkoppen in België

Nieuwe Gentse beweging zet kandidaten alfabetisch op lijst bij verkiezingen 

De nieuwe politieke beweging Grondrecht pakt in Gent uit met een bijzonderheid bij de gemeenteraadsverkiezingen. Er is geen echte lijsttrekker, de kandidaten staan in alfabetische volgorde. Niet Raf Verbeke, één van de mensen achter de volksraadpleging over betaalbaar wonen, staat zo op één. Die plek is voor Pieter Amos. Verbeke komt net niet achteraan het alfabet en staat voorlaatste.

Lees meer »

Goud voor Luc Verloo en Christine Couvreur

Op 16 augustus 1974 gaven Luc Verloo en Christine Couvreur elkaar officieel hun jawoord. Burgemeester Jan Morbee bracht het echtpaar een bezoek bij hen thuis in Duinenwater om het koppel te feliciteren naar aanleiding van hun gouden huwelijksjubileum. Het paar heeft twee kinderen: Kristof (getrouwd met Nathalie en twee zonen, Louis en Henry) en Stefanie
The post Goud voor

Lees meer »

Ophef rond nieuwe regels voor toeristen die naar Spanje reizen: “Dit is totaal onrealistisch”

In de reissector is ophef ontstaan over de nieuwe reisbeperkingen die Spanje invoert voor toeristen. Hotels, bungalowparken, campings en autoverhuurders moeten vanaf 1 oktober een ‘enorme waslijst’ aan gegevens van hun klanten doorgeven waaronder bankrekening, telefoonnummer en paspoortdetails. Dat schrijft de Nederlandse krant ‘De Telegraaf’. Er is nog veel onduidelijkheid over hoe dat moet gebeuren.

Lees meer »

IN BEELD – ‘Hot Summer Night’ nog te zien tot en met zaterdag 28 september in Het Witte Paard in Blankenberge

De 33 voorstellingen van ‘Hot Summer Night’ in Het Witte Paard in Blankenberge zijn bijna afgelopen. Tot en met zaterdag 28 september kan je nog een bezoek brengen aan deze variétévoorstelling.
The post IN BEELD – ‘Hot Summer Night’ nog te zien tot en met zaterdag 28 september in Het Witte Paard in Blankenberge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Oud Radio Rolariusmedewerkers richten productiehuis op

Tijdens de uitzendingen van Radio Vandewalle in juli kwam ook Radio Rolarius weer een dagje in de ether. Dat lokte zoveel reacties uit dat de medewerkers en deejays van toen nu een productiehuis oprichten. “Het moet een online te raadplegen audio-archief worden.”
The post Oud Radio Rolariusmedewerkers richten productiehuis op appeared first on KW.be.

Lees meer »

“In tien minuten verdween alles”

Vol ongeloof kijken inwoners in het Poolse grensgebied naar de ravage die storm Boris heeft aangericht. Maar ze hebben weinig tijd te verliezen. Er wordt samen opgeruimd, gevloekt en gehuild. Vrijwilligers schieten te hulp, ook om diefstallen tegen te houden.

Lees meer »

Minister van Justitie stelt zich ernstige vragen bij oponthoud rond schadevergoedingen aanslagen: “Bizar en pijnlijk”

“Bizar en pijnlijk.” Zo reageert ontslagnemend minister van Justitie Paul Van Tigchelt (Open VLD) woensdag op het uitstel voor onbepaalde tijd rond de afwikkeling van de schadevergoedingen voor de honderden nabestaanden van slachtoffers van de aanslagen in Zaventem en Maalbeek. Dinsdag kwam aan het licht dat het vonnis hierover, in nasleep van het monsterproces dat acht maanden duurde, nog een

Lees meer »

Hond doet behoefte in woonkamer… en net dan passeert robotstofzuiger

Een baasje uit het Chinese Luoyang kon haar ogen niet geloven toen ze dinsdag terug thuis kwam van haar werk. Over de woonkamer was er allemaal stront uitgesmeerd. Ze begreep er niets van en besloot de bewakingsbeelden te bekijken. Daar zag ze dat haar hond net zijn grote behoefte had gedaan toen de robotstofzuiger moest passeren. “En alsof dat nog

Lees meer »

Vakbonden bij Tupperware: “Kroniek van een aangekondigde dood”

Het personeel bij Tupperware in Aalst reageert gelaten op speculaties in de internationale pers over een nakend faillissement van de multinational. Het gaat al jarenlang slecht met de productie en vakbondsbronnen melden dat de fabriek al lang minder dan de helft van haar productiecapaciteit benut. Er werken 240 personeelsleden.

Lees meer »