Stefaan Vanzielghem legt eed af als lid van het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst

Bij de aanvang van de OCMW-raad van 19 september legde Stefaan Vanzielghem (Vooruit) de eed af als lid van het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst. Hij volgt daarmee Anneloor Laevens op die op 6 augustus haar ontslag indiende.

Op 6 augustus deelde Anneloor Laevens haar ontslag als lid van het Bijzonder Comité voor de Sociale dienst (BCSD) schriftelijk mee aan de voorzitter van de OCMW-raad. Als eerste opvolger voor Anneloor Laevens was destijds David Noteboom maar deze liet schriftelijk weten aan de voorzitter van de OCMW-raad dat hij dit mandaat niet zal opnemen. Aangezien dat er geen tweede opvolger aangeduid was bezorgde Vooruit Oostkamp op 6 september een akte van voordracht van de kandidaat-leden van het bijzonder comité voor de sociale dienst voor tussentijdse opvolging als geen opvolger is voorzien’ aan de algemeen directeur, die een afschrift van de akte aan de voorzitter van de OCMW-raad bezorgde. Vooruit Oostkamp droeg Stefaan Vanzielghem (55) uit de Maciebergstraat voor als kandidaat-lid. Hij is van beroep horecamedewerker en staat op de dertiende plaats van de Vooruit-lijst bij de komende gemeenteverkiezingen. (GST)

The post Stefaan Vanzielghem legt eed af als lid van het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Dit waren ze al maanden aan het voorbereiden: zo kon Mossad explosieven verstoppen in duizenden biepers en ze tegelijk laten afgaan

Toen Hezbollah uit veiligheidsoverwegingen 5.000 nieuwe biepers bestelde, had niemand in de smiezen dat in elk geleverd toestelletje 3 tot 5 gram springstof zat verstopt. Verschillende bronnen onthullen nu hoe de Mossad, de Israëlische geheime dienst, daarin is geslaagd. Van een maandenlange voorbereiding en een infiltratie in de bieperfabriek tot een speciaal stukje code in het toestel: zo ging de

Lees meer »

Storm Boris kost leven aan vijf mensen in Roemenië, bergwandelaar in Oostenrijk bedolven door lawine

In verschillende landen in Centraal-Europa houden inwoners hun hart vast voor cycloon Boris. In enkele dagen tijd valt ongeveer net zoveel regen als gemiddeld in vier maanden. Tienduizenden huishoudens zitten zonder stroom en verschillende dorpen zijn al geëvacueerd. In Roemenië zijn zeker vijf mensen omgekomen en Polen, Slowakije, Hongarije, Oostenrijk en Duitsland bereiden zich voor op het hoge water. Volg

Lees meer »

Politie rukt opnieuw uit naar Brugse school na verontrustende online berichten: “Minderjarige leerlinge meegenomen voor verhoor”

Voor de tweede keer op enkele dagen tijd is de politie uitgerukt naar een Brugse school nadat er online mogelijk verontrustende berichten werden onderschept. Maandag was dat het geval in de Maricolen in de Brugse binnenstad. Een minderjarig meisje werd daar meegenomen voor verhoor.
The post Politie rukt opnieuw uit naar Brugse school na verontrustende online berichten: “Minderjarige leerlinge

Lees meer »

Anima Eterna zet oprichter aan de deur, Jos van Immerseel (79) kondigt “juridische stappen” aan: “Moord op levenswerk”

Jos van Immerseel, dirigent en oprichter van Anima Eterna, heeft alle aantijgingen ontkend die de raad van bestuur van het Brugse orkest tegen hem geuit heeft. “Dit ontslag komt als een bom bij mij aan. Het is ook broodroof, ik heb geen inkomen meer”, reageert van Immerseel. Hij heeft de Antwerpse strafpleiter Walter Damen in de arm genomen. De advocaat

Lees meer »

Farmabedrijf achter Ozempic investeert in Vlaamse spin-off die werkt aan obesitasmedicijn

Het Deense farmabedrijf Novo Nordisk pompt samen met de Nederlandse investeerder BioGeneration Ventures vers kapitaal in Tanai Terapeuthics, een jonge spin-off van het Vlaams Instituut voor Biotechnologie (VIB) die sleutelt aan een nieuw oraal geneesmiddel tegen obesitas. Novo Nordisk is uitgegroeid tot het waardevolste bedrijf van Europa dankzij het succes van diabetesmedicijn Ozempic en obesitasgeneesmiddel Wegovy.

Lees meer »

Maand rijverbod voor autohandelaar na vlucht voor politie: “Zijn vriend reed na de controle zelfs nog 201 km/u”

Een 41-jarige autohandelaar uit Harelbeke zal het binnenkort voor een tweede keer nog eens 15 dagen zonder zijn rijbewijs moeten doen. In Waregem reed hij aan hoge snelheid weg van de politie en bleek hij teveel alcohol te hebben gedronken. Echt onder de indruk bleken hij en zijn passagier echter niet.
The post Maand rijverbod voor autohandelaar na vlucht

Lees meer »

Okra Trefpunt Beveren viert zijn kaartkampioenen

Bij Okra Trefpunt Beveren werden de kaartkampioenen in de bloemetjes gezet. De algemene kampioen was Marc Vanwalleghem. Kampioen bij de vrouwen was Zulma Demeyere. Gabriël Planckaert werd vice-kampioen en Werner Claeys mocht de rode lantaarn mee naar huis nemen. (foto SB)
The post Okra Trefpunt Beveren viert zijn kaartkampioenen appeared first on KW.be.

Lees meer »