Wetenschappers kunnen embryo’s nu screenen op álle risico’s, maar ze waarschuwen zelf voor de gevolgen

Nederlandse onderzoekers kunnen het genoom van ivf-embryo’s volledig aflezen om sneller afwijkingen en zeldzame ziektes op te sporen. Diezelfde wetenschappers waarschuwen voor de consequenties daarvan.

 

Meer krantenkoppen in België

Belevingsweekend met Modeloper en Tutti Tielt

Een nieuwe editie van De Modeloper vindt op zondag 22 september plaats in Tielt. En net als vorig jaar krijgt dat zondagse shoppingevent daags voordien het muzikaal gezelschap van Tutti Tielt. Alle Tieltse muziekverenigingen musiceren daarbij rond de Hallentoren en in de centrumstraten.
The post Belevingsweekend met Modeloper en Tutti Tielt appeared first on KW.be.

Lees meer »

Amerika-expert na tweede moordpoging op Trump: “Hij heeft vijanden die het op zijn leven hebben gemunt, daar kunnen z’n marketeers mee aan de slag”

Negen weken nadat een 20-jarige man tijdens een campagnebijeenkomst een mislukte moordaanslag op oud-president Donald Trump pleegde, werd een 58-jarige gewapende man aangehouden die de golfspelende Trump nabij zijn huis in Florida in het vizier nam. Wat betekent dit voor Trumps kansen om het Witte Huis te heroveren? Expert Amerikaanse politiek Herman Matthijs (VUB): “Zijn campagneteam zal dit zeker uitspelen.”

Lees meer »

Unizo-voorzitter Nathalie Bauwens pleit voor meer dialoog: “We willen vaker gehoord worden”

Gehoord worden. Dat staat bovenaan het verlanglijstje van Unizo Wingene-Zwevezele. “We vragen van het gemeentebestuur een effectief ondersteunend beleid via open dialoog en samenwerking”, stelt Unizo-voorzitter Nathalie Bauwens (45). Al in juni heeft Unizo een verlanglijstje ingediend, met vier kernpunten: meer dialoog, meer aandacht voor lokale economie, een kernversterkend beleid en samenwerking met zowel Unizo als de West-Vlaamse Intercommunale (WVI).<br

Lees meer »

DE GROTE PEILING. Bart Somers lijkt natte droom te zullen waarmaken in Mechelen, waar wie springt mee op de tandem?

Mocht de Mechelse kiezer vandaag zijn stem uitbrengen, dan kan zetelend burgemeester Bart Somers zich in de handen wrijven. In een peiling van Het Nieuwsblad komt zijn stadslijst Voor Mechelen als grootste fractie uit de bus. Somers en co. blijven een straatlengte voorsprong behouden op de eerste achtervolger, N-VA. De liberaal is ook nog altijd de populairste kandidaat-burgemeester.

Lees meer »

Reconstructie voor dood van Annie De Poortere in 1994 van start, verdachte (78) doet niet mee

De reconstructie in de zaak van de dood van Annie De Poortere in 1994 in Sint-Martens-Latem ging woensdagochtend van start zonder de verdachte. De medewerking van de verdachte, haar toenmalige echtgenoot, de 78-jarige H.D., was van doorslaggevend belang omdat zijn verklaring centraal staat en er geen getuigen meer zijn die de man kunnen tegenspreken. Het is nog afwachten wat de

Lees meer »

Jongerendebat in JH BeePee op 27 september: “Belangrijk dat jongeren weten op wie ze kunnen stemmen”

Net zoals in 2018 werkt de Wervikse jeugdraad opnieuw samen met JH BeePee om een jongerendebat te organiseren. Meinert Vanneste (CD&V), Mathias Bruggeman (Team2030), Sarah T’Joens (Vlaams Belang), Jari Denorme (N-VA) en Aileen Feys (Vooruit) worden op vrijdag 27 september aan het jonge publiek voorgesteld en gaan in debat. De moderator is KW-reporter Rémi Bruggeman.
The post Jongerendebat in

Lees meer »

Gemeente bedankt Mooimakers met hapje en drankje

De gemeente trakteerde de plaatselijke Mooimakers op hamburgers. “Als dank voor een jaar lang zwerfvuil ruimen, konden onze Mooimakers in het voormalige stationsgebouw van een maaltijd genieten”, vertelt milieuschepen Chris Verhaeghe (Open Vld). “Groot-Staden telt momenteel 63 Mooimakers”, pikt milieuambtenaar Jeroen Vermeersch in. “Extra Mooimakers zijn altijd welkom. Wij voorzien ze van het nodige materiaal
The post Gemeente bedankt

Lees meer »