Poekie was 15 jaar lang vermist en ziet vlak voor haar dood haar baasje Suzy (69) terug: “Ik had het gevoel dat ze op me wachtte om te gaan”

Een emotionele rollercoaster: anders kan Suzy Vanacker (69) afgelopen dinsdag niet verwoorden. Haar kat Poekie was al 15 jaar vermist en werd in zeer slechte toestand teruggevonden. De laatste vijf minuten van Poekies leven maakte Suzy nog mee bij de dierenarts.

 

Meer krantenkoppen in België

Gemeente koopt wijkschooltje in Vlissegem: “Willen het gebouw opnieuw een publieke invulling geven”

Het gemeentebestuur van De Haan heeft, na unanieme goedkeuring in de gemeenteraad van afgelopen donderdag, de wijkafdeling van basisschool De Zeeboon in Vlissegem aangekocht. Dat sloot eind juni voorgoed de deuren na een aanhoudend leerlingentekort. “We willen het gebouw opnieuw een publieke invulling geven”, zegt burgemeester Vandaele, die het voormalig dorpsschooltje daarmee in eerste instantie uit de handen van promotoren

Lees meer »

Sociaal Huis krijgt donatie van ruim 600 schoolartikelen

Het Sociaal Huis van Dentergem heeft ruim zeshonderd schoolartikelen gedoneerd gekregen. “De schenking is mee mogelijk gemaakt door de persoonlijke contacten van gemeenteraadslid Philippe Wyffels”, zegt voorzitter van het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst Bart De Keukeleire (Eendracht). “Het is niet de eerste keer dat hij hierin slaagt. We zijn hem daar dankbaar voor,
The post Sociaal Huis

Lees meer »

25 kandidaten voor N-VA Anzegem: “Bestuur met gezonde begroting”

N-VA Anzegem heeft haar lijst en programma klaar voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. “Een correct en verantwoordelijk bestuur, dat is waarvoor we staan”, stelt kandidaat-burgemeester Koen Tack (62).
The post 25 kandidaten voor N-VA Anzegem: “Bestuur met gezonde begroting” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Man steekt wild om zich heen met mes bij Erasmusbrug in Rotterdam: dode en zwaargewonde, verdachte riep “Allahu akbar” zeggen getuigen

Bij de Erasmusbrug in de Nederlandse havenstad Rotterdam is donderdagavond rond 20 uur een man overleden nadat een voorbijganger hem stak met een groot mes. De stekende man maakte een tweede slachtoffer dat zwaargewond en met spoed naar het ziekenhuis gebracht is. Ook de verdachte raakte gewond toen hij overmeesterd kon worden door omstanders en toegesnelde agenten.

Lees meer »

Kijk bij HLN vandaag én morgen exclusief live naar topaffiches in het amateurvoetbal

In samenwerking met Voetbal Vlaanderen biedt HLN, exclusief voor abonnees, ook dit seizoen live amateurvoetbal aan. Elk weekend wordt één topaffiche uit eerste amateurafdeling live gestreamd met deskundig commentaar. In bepaalde weken komen ook toppers uit lagere reeksen aan bod. Dit weekend staan er twee matchen op het programma. Vanavond is er Racing Mechelen-Berchem Sport, morgen Belisia Bilzen-Dessel Sport.

Lees meer »

Opnieuw temperaturen boven de twintig graden, maar zwemmen in zee is sinds deze week verboden: “Pootjebaden kan gelukkig wél nog”

Het kwik klimt vanaf vandaag (woensdag, red.) opnieuw boven de twintig graden, maar een frisse duik in de zee is er niet meer bij: sinds deze week staan er geen redders meer op het strand en is zwemmen in de zee verboden. In Blankenberge lijken de meeste strandgangers zich daar vooralsnog aan te houden.
The post Opnieuw temperaturen boven

Lees meer »

Acht maanden cel voor man (46) uit Ingelmunster nadat hij vriendin bedreigt met mes: “Korter lontje sinds hersenbloeding”

Een 46-jarige man uit Ingelmunster krijgt acht maanden cel met uitstel omdat hij zijn vriendin bedreigde met een mes tijdens een uit de hand gelopen ruzie. Een andere vrouw greep het mes bij het lemmet vast om de man tegen te houden.
The post Acht maanden cel voor man (46) uit Ingelmunster nadat hij vriendin bedreigt met mes: “Korter

Lees meer »

Wij spraken met echtgenoot Hans D. (78), die vandaag zijn kat stuurt naar reconstructie in moordzaak Annie De Poortere: “Mij ga je daar niet zien”

Na bijna dertig jaar hopen de nabestaanden en speurders eindelijk antwoorden te vinden in de moordzaak rond Annie De Poortere, vandaag vindt er een reconstructie plaats over die fatale zaterdag in 1994. Want hoe kwam Annie om het leven en waarom zijn de hulpdiensten niet gebeld? We spraken met dé persoon die de antwoorden weet, Annies echtgenoot Hans D. (78).

Lees meer »

LIVE ANDERLECHT-GENK. Kan Anderlecht de rug rechten? Brusselaars komen goed uit de kleedkamer

Anderlecht onder hoogspanning. Na een nieuwe slappe vertoning tegen Westerlo morren de paars-witte fans steeds luider. Anderlecht staat bij de pauze 0-1 in het krijt in de inhaalwedstrijd tegen ploeg-in-vorm Racing Genk, en mag zich gelukkig prijzen dat Colin Coosemans in doel uitblinkt (met onder andere een penaltyredding). In de vooravond stond er ook nog een raad van bestuur gepland,

Lees meer »

Oorlogsjournalist Robin Ramaekers na ongeziene aanval met ontploffende biepers in Libanon: “7 oktober wordt een heel belangrijke datum”

Libanon ontwaakt met een zware kater nadat dinsdag tot liefst 2.800 mensen gewond raakten en twaalf doden vielen verspreid in heel het land. Plots ontploften massaal en gelijktijdig duizenden Hezbollah-biepers. De machtige Libanese militie gebruikt die toestellen, waarmee je iemand een bericht of signaal kan sturen, al zeker sinds begin dit jaar op grote schaal. Volgens CNN en ‘The New

Lees meer »

Dokters Maria en Aline getuigen over seksuele intimidatie door patiënten. “Naakt en mét erectie zei hij: ‘Kom, onderzoek mij maar’”

“Elke keer zei hij dingen als ‘ik wil bonga bonga of retteketet doen met jou’.” Volgens een internationale studie krijgt meer dan de helft van de vrouwelijke artsen te maken met seksueel grensoverschrijdend gedrag door patiënten. In Vlaanderen ligt dat aantal rond de veertig procent. Huisartsen Maria (30) en Aline (35) maakten het al mee en getuigen over hun ervaringen

Lees meer »

Man die rivaal in het been schoot riskeert zes jaar cel: “Uitpraten? Je had toch geen taart of bloemen bij? Wel een vuurwapen”

De 22-jarige Ledion T. riskeert in beroep zes jaar cel nadat hij een 27-jarige Oostendenaar van Tsjetsjeense origine een kogel in het bovenbeen schoot. “Uitpraten? Je had toch geen taart of bloemen bij? Wel een vuurwapen!”
The post Man die rivaal in het been schoot riskeert zes jaar cel: “Uitpraten? Je had toch geen taart of bloemen bij? Wel

Lees meer »