Meer duidelijkheid over overlijden op parking van transportfirma: parket gaat niet uit van een kwaad opzet

Op de parking van transportfirma Theo Van de Velde langs de Gustaaf Van der Steenstraat in Lennik is donderdagochtend het levenloze lichaam van een man aangetroffen. Politie en parket gingen eerst uit van een verdacht overlijden maar later op de dag werd duidelijk dat het om een ongeval zou gaan.

 

Meer krantenkoppen in België

Oostende blikt bijzonder tevreden terug op Ensor 2024: “Nog lang impact op ons imago”

Na negen maanden vol boeiende activiteiten en culturele evenementen eindigt Ensor 2024 in Oostende dit weekend. Het veelzijdige stadsfestival, georganiseerd naar aanleiding van het 75-jarig overlijden van de beroemde kunstenaar James Ensor, blikt bijzonder tevreden terug. Dit weekend volgt nog een grote apotheose rond de Duinenkerk, waar het graf van de kunstenaar is (zie p. 6).
The post Oostende

Lees meer »

Groeve Grote Berg in Riemst definitief beschermd: “Goede zaak voor de inwoners die erboven wonen”

Mergelgroeve Grote Berg in Zussen, in Riemst, wordt definitief beschermd, als monument maar ook als cultuurhistorisch landschap. Dat heeft Vlaams minister Mathias Diependaele (N-VA), bevoegd voor onroerend erfgoed, beslist. De mergelgroeve, 60 ha groot, kreeg eerder al een voorlopige bescherming. Boven de groeve liggen 148 eigendommen. Ook voor de eigenaars van die eigendommen is de bescherming goed nieuws.

Lees meer »

“Dochters op de achterbank waren naar voren gekatapulteerd”: buren onder indruk van ongeval waarbij moeder met auto vol kinderen tegen boom botst

Buren die dinsdagavond zagen hoe een moeder met drie kinderen in het Oost-Vlaamse Aalter tegen een boom reed, zijn naar eigen zeggen stevig onder de indruk van het verkeersongeval. De toestand van twee kinderen is intussen niet meer levensbedreigend. “Het klonk als een autodeur die dichtsloeg, maar dan veel luider.”

Lees meer »

Baby overleden met symptomen die wijzen op shakenbabysyndroom

Op 15 september werd een bijna 4 maanden oude baby opgenomen in het UZ Gent. De artsen schakelden de politie in nadat de baby symptomen vertoonde die wijzen op het shakenbabysyndroom. Op 16 september is de baby in het ziekenhuis overleden.
The post Baby overleden met symptomen die wijzen op shakenbabysyndroom appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ik wil léven. En daarvoor grijp ik alle kansen”: hartsvriendin organiseert steunactie om kankerbehandeling Annemarie (53) in Texas te bekostigen

Vier jaar geleden kreeg Annemarie van Tilburg (53) te horen dat er zich een tumor in haar arm had genesteld. Vandaag is de kanker uitgezaaid over haar lever, longen en borstbeen en is ze terminaal, maar de moedige vrouw weigert de handdoek te gooien. “Ik wil in een gespecialiseerd kankercentrum in Texas een behandeling volgen. Waarom? Ik wil zoveel mogelijk

Lees meer »