Afrikaans agentschap voor Volksgezondheid: “Mpox niet onder controle”

Het mpox-virus is niet onder controle in Afrika. Dat zegt het Africa Centres for Disease Control and Prevention (CDC), het agentschap voor volksgezondheid van de Afrikaanse Unie, donderdag. Binnen een week tijd werden bijna 3.000 nieuwe verdachte gevallen van de ziekte gemeld in Afrika, waarvan er 374 werden bevestigd, klinkt het. Er is ook goed nieuws: de eerste vaccins in Afrika zijn dinsdag toegediend. Dat gebeurde in Rwanda.

 

Meer krantenkoppen in België

Beiroet: Apparatuur bevatte al springstof voor aankomst in Libanon – Israëlische luchtmacht treft “100 doelen” op twee uur tijd

De Israëlische luchtmacht heeft op een tweetal uur tijd zowat 100 doelwitten in het zuiden van buurland Libanon aangetroffen. De doelwitten omvatten onder meer lanceerinstallaties en andere militaire infrastructuur, meldt het Israëlische leger. Het was al de tweede reeks Israëlische luchtaanvallen op Libanon donderdag, na een eerdere golf halverwege de namiddag. Het gaat om een van de hevigste aanvallen op

Lees meer »

Beschermcomité De Hoge Kouter organiseert 15de Filmgala

Het Beschermcomité De Hoge Kouter organiseert op donderdag 10 oktober de vijftiende editie van hun filmgala in Kinepolis Kortrijk. “Met de opbrengst willen we een reserve aanleggen om naast de nieuwbouw ook een nieuwe inrichting te kunnen voorzien in deze realisatie”, zegt voorzitter Francine Dewilde.
The post Beschermcomité De Hoge Kouter organiseert 15de Filmgala appeared first on KW.be.

Lees meer »

Israël voor het eerst met raket aangevallen vanuit Jemen

Voor het eerst is Israël aangevallen vanuit Jemen. Dat meldt het Israëlische leger. De raket werd tijdig onderschept, maar daar waren naar verluidt verschillende pogingen voor nodig. Er vielen geen gewonden. Het luchtalarm weerklonk in verschillende steden in het centrum van Israël.Volg alle ontwikkelingen over de oorlog in deze liveblog.

Lees meer »

Koen Crucke trekt met MC Spaghetti naar Nederland: “Er zijn enkele aanpassingen nodig, maar minimaal”

Koen Crucke (72) trekt met z’n alter ego de grens over. Met een overvolle agenda gaat Discobar Joossens ft MC Spaghetti nu ook internationaal. Na hun 100ste optreden op de Antwerp Pride is hun populariteit ook bij onze noorderburen gestegen en daarom sloten ze een deal met een Nederlands boekingkantoor. “Pubers, twintigers, dertigers, veertigers… Ze gaan allemaal uit hun bol.”

Lees meer »

Moeder en stiefvader lopen tot 15 jaar cel op voor misbruik van jong meisje: “Mama deed mee aan triootjes met bloedeigen kind”

De Mechelse correctionele rechtbank heeft een gewezen koppel uit Westerlo veroordeeld tot respectievelijk vijftien en twaalf jaar cel voor het jarenlange misbruik van de dochter van de vrouw. De eerste feiten van misbruik zouden al op haar zesde gestart zijn en eindigde pas toen het kind 13 jaar was. De moeder deed zelfs mee aan triootjes met haar bloedeigen dochter.

Lees meer »

Vrouw die geruchten verspreidde over migranten die katten en honden opeten in Springfield: “Het was niet de bedoeling”

De vrouw uit Springfield, Ohio, die op sociale media bericht had over Haïtiaanse immigranten die huisdieren van de lokale bevolking stelen en opeten – wat Donald Trump in zijn debat tegen Kamala Harris gebruikte – zegt spijt te hebben van dat bericht. “Het ontplofte gewoon en werd iets dat niet mijn bedoeling was”, vertelde ze aan NBC News.

Lees meer »

Roeland Raes (90) trekt kandidatuur Vlaams Belang-lijst in Aalter in na commotie

Roeland Raes trekt zich terug van zijn positie op de lijst van Vlaams Belang voor de gemeenteraadsverkiezingen in Aalter. De 90-jarige Raes werd in 2010 veroordeeld wegens het minimaliseren van de Holocaust. Hij uitte zijn twijfels over de echtheid van het dagboek van Anne Frank en over de omvang en systematiek van de Holocaust tijdens de Tweede Wereldoorlog. Volgens Raes

Lees meer »

Standvastig hogedrukgebied zorgt voor nazomers intermezzo: hoelang kunnen we genieten van zomers weer?

Terwijl Centraal-Europa wordt getroffen door overvloedige neerslag en zelfs sneeuw in de Alpen, evolueert het weerbeeld in West-Europa naar een nazomerse variant. Later deze week is zelfs een zomerse 25 °C mogelijk. Maar waar komt dit zomerse weerbeeld plots vandaan? Hoe warm zal het worden? En hoelang mogen we van deze nazomer genieten? Weeranalist Nicolas Roose duikt in de weerkaarten.

Lees meer »