Ziekenhuis in karton: personeel AZ Turnhout maakt kennis met plannen voor nieuwe campus via opvallende simulatie

Het personeel van het AZ Turnhout kan in een loods in Weelde een kartonnen simulatie zien van het nieuwe ziekenhuis. Patiëntenkamers en gangen werden er nagebouwd, en het personeel kan er met echte ziekenhuisbedden rondrijden om te zien of alles logisch en vlot in elkaar steekt. Als er nog verbeterpunten zijn, kunnen ze die doorgeven. 

Meer krantenkoppen in België

“Sterke aanwijzingen dat we in hun richting moeten kijken”: optreden Goldband wellicht verantwoordelijk voor trillende Rotterdamse woontoren

Goldband is wellicht verantwoordelijk voor de “aardbeving” die een aantal inwoners van de Willemstoren in Rotterdam vorig jaar gevoeld hebben. In mei 2023 belden enkele huurders van de bovenste verdiepingen de hulpdiensten nadat ze een reeks trillingen gevoeld hadden. Al lijkt het er nu op dat een optreden van Goldband verantwoordelijk is voor het voorval.

Lees meer »

“Nee, ik zie mezelf niet oud worden”: Matthieu Bonne wil na nieuw wereldrecord nu ook de Amazone doorkruisen

Ultrasporter Matthieu Bonne heeft nóg maar eens een wereldrecord beet. In Hongarije liep hij 1.046 kilometer in zes dagen, een fenomenale uitputtingsslag. De titel van zijn eerste boek, ‘Wilskracht’, is dan ook niet toevallig gekozen. Hoe meer uitdagingen hij aangaat, hoe groter zijn honger en focus wordt. Er lijken maar geen grenzen aan zijn mentale en fysieke capaciteiten. “Als ik

Lees meer »

De glimlach die catastrofe moet maskeren: waarom 2 gestrande ruimtevaarders symbool staan voor enorme crisis bij Boeing

Ze zouden één week blijven, maar het zullen acht maanden worden. De twee Amerikaanse astronauten die al sinds juni vastzitten op het ISS, omdat hun ruimteschip te onveilig was om mee naar de aarde terug te keren, hebben gisteren voor het eerst een persconferentie gegeven, met de glimlach. Die glimlach moet een catastrofe verbergen. Boeing, de maker van het ruimteschip,

Lees meer »

“De liefdesbom van het jaar”: Hadise verwikkeld in venijnige liefdesstrijd om Turkse ‘Brad Pitt’

Het liefdesleven van de Belgisch-Turkse zangeres Hadise (38), die recent nog jureerde in ‘Sing Again’ op VTM, gaat in Turkije opnieuw uitgebreid over de tongen. Op het filmfestival van Venetië verscheen ze op de rode loper aan de zijde van topacteur Kerem Bürsin (37), zo weet ‘TV Familie’. Goed voor speculatie én wrevel, zo blijkt, want Hadise is niet de

Lees meer »

Haven Oostende start afbraak van loodsen 3 en 4 om ruimte te maken voor nieuwe activiteiten

Haven Oostende zal op donderdag 19 september beginnen met de afbraak van loodsen 3 en 4, gelegen langs de Stapelhuisstraat aan het Vlotdok. Dit is een noodzakelijke ingreep vanwege de slechte staat van de gebouwen. De loodsen, die lange tijd dienst hebben gedaan, vertoonden aanzienlijke structurele gebreken, wat potentieel leidde tot veiligheidsrisico’s voor medewerkers en gebruikers.
The post Haven

Lees meer »

Na bezwaren dan toch geen groot overhellend terras aan silo’s Vaartkom Leuven

Er komt dan toch geen overhellend stadsbalkon op de iconische oude silo’s aan de Vaartkom in Leuven. Projectontwikkelaar Ertzberg gaat de silo’s omvormen tot een wooncomplex met appartementen. Maar buurtbewoners maakten zich zorgen dat het grote balkon voor te veel schaduw zou zorgen en dienden bezwaren in. Ertzberg moet de plannen aanpassen en reageert teleurgesteld.

Lees meer »

“Van totale vernedering naar totale transformatie”: ‘Achter de schermen’-duo schittert in ‘Celebrity Klopjacht’

In de derde aflevering van ‘Celebrity Klopjacht’ zagen we hoe Pieterjan Marchand en Jeff Bronder, bekend van ‘Achter de schermen’, gepakt werden door de speurders. Maar dat gebeurde wel in stijl. “We zijn toch geslaagd in onze opzet.”
The post “Van totale vernedering naar totale transformatie”: ‘Achter de schermen’-duo schittert in ‘Celebrity Klopjacht’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nederlandse bank ING wordt strenger voor klimaatvervuilers

De Nederlandse bank ING scherpt haar klimaatbeleid aan. De bank stopt per direct met het financieren van bedrijven die zich enkel toeleggen op het uit de grond halen van olie en gas, zo kondigt CEO Steven van Rijswijk donderdag aan. Vanaf 2026 zullen bedrijven die te weinig klimaatinspanningen doen, worden gedumpt als klant.

Lees meer »

Paardenkoers in Dadizele wellicht laatste keer langs de Waterstraat

De Lustige Dravers organiseerden op kermismaandag opnieuw hun jaarlijkse paardenkoers. Rond de jaarwisseling starten de werken op de site van het Dadipark waardoor het paardenkoerscomité voor volgend jaar op zoek moet naar een nieuwe locatie. “Het zou jammer zijn moest deze folklore verdwijnen.”
The post Paardenkoers in Dadizele wellicht laatste keer langs de Waterstraat appeared first on KW.be.

Lees meer »