Anne Teresa De Keersmaeker reageert voor het eerst op beschuldigingen: “Ik wil me excuseren voor iedereen die ik teleurgesteld en gekwetst heb”

Anne Teresa De Keersmaeker, oprichtster van dansgezelschap Rosas, heeft voor het eerst publiekelijk gereageerd op de getuigenissen van gewezen medewerkers over grensoverschrijdend gedrag. “Ik wil me excuseren voor iedereen die ik teleurgesteld en gekwetst heb.” “Ik neem de volledige verantwoordelijkheid voor het werkklimaat.”

 

Meer krantenkoppen in België

Russische desinformatiecampagne speelde AfD in de kaart

Een agentschap gelieerd aan het regime in Moskou heeft een desinformatiecampagne gevoerd om Duitse kiezers schrik aan te jagen en de extreemrechtse partij Alternative für Deutschland (AfD) een duw in de rug te geven. Dat berichten verschillende Duitse media op basis van gelekte documenten van het Social Design Agency uit Moskou.

Lees meer »

Cipier getuigt over wantoestanden in Antwerpse gevangenis: “Thuis zijn ze bang. Er was al een gevangene die te weten was gekomen welke route we naar huis nemen”

Een gedetineerde wordt drie dagen gefolterd in zijn cel. Een maatschappelijk werkster wordt verkracht tijdens een één-op-één gesprek. Het lijkt wel of ze in de gevangenis van Antwerpen van incident naar incident leven. “Het voelt alsof hier permanent iemand met een kettingzaag achter ons aan loopt. We wandelen niet hoor, we lopen”, vertelt een cipier anoniem aan HLN.

Lees meer »

“Eén persoon als schuldige aanduiden, daar ga ik niet in mee”: Coosemans, die in opvallend overleg ging met Fredberg, Rits en Vertonghen, steunt Riemer

Anderlecht zit in de hoek waar de klappen vallen. Na de eerste nederlaag van het seizoen tegen Racing Genk lieten heel wat fans opnieuw hun ongenoegen blijken over het geleverde spel. Na affluiten ging CEO Sports Jesper Fredberg in conclaaf met drie leiders in zijn kleedkamer. Colin Coosemans benadrukte echter meteen dat “er niets achter gezocht moest worden” en sprak,

Lees meer »

Ondernemers vallen in de prijzen op de Oostende Awards

Onder grote belangstelling werden maandagavond de Oostende Awards uitgereikt in het Kursaal van Oostende. De avond was in een mum van tijd uitverkocht met 600 aanwezigen. Zes ondernemingen mochten in verschillende categorieën met een beeldje naar huis en dat zorgde voor heel wat emoties bij de winnaars.
The post Ondernemers vallen in de prijzen op de Oostende Awards appeared

Lees meer »

Tupperware-fabriek blijft nog minstens 120 dagen open, personeel op tijdelijke werkloosheid

De Tupperware-fabriek blijft nog minstens 120 dagen open. Die boodschap kregen de 295 personeelsleden van de Aalsterse fabriek woensdagmiddag te horen van het moederbedrijf in de Verenigde Staten. Voor het personeel verandert er voorlopig niets tegenover vorige week, toen het systeem van tijdelijke werkloosheid werd ingevoerd. “Er is ons gegarandeerd dat de lonen worden doorbetaald”, zeggen de vakbonden.

Lees meer »

AA Poperinge bestaat 50 jaar en zet werking in de kijker: “Dankzij AA gelukkig nuchter”

Op zaterdag 21 september organiseert Anonieme Alcoholisten (beter bekend als AA) Poperinge een voorlichtingsvergadering. “Hiermee staan we stil bij vijf decennia toewijding en ondersteuning van mensen die worstelen met een alcoholverslaving”, vertelt Simonne* van AA Poperinge.
The post AA Poperinge bestaat 50 jaar en zet werking in de kijker: “Dankzij AA gelukkig nuchter” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kevser-moskee krijgt ongelijk in zaak tegen stad Aalst

De stad Aalst heeft in de zaak tegen de vertegenwoordigers van de Turkse Diyanet moskee gelijk gekregen van de rechtbank van eerste aanleg. Vorig jaar werd de Kevser-moskee door de stad gesloten omdat er bouwovertredingen werden vastgesteld. De moskee vond de sluiting onterecht en eiste daarom een schadevergoeding van 571.000 euro. Eerder dit jaar werd erkenning van de moskee al

Lees meer »

Van parochiekerk naar sociocultureel ontmoetingscentrum: historisch gebouw in Koekelare krijgt nieuw leven

Met het oog op de herbestemming van de parochiekerk in De Mokker tot een sociocultureel ontmoetingscentrum werd tijdens de gemeenteraad in CC De Brouwerij de ontwerpakte voor de aankoop van de parochiekerk in De Mokker unaniem goedgekeurd. De gemeente koopt het gebouw voor 250.000 euro met als doel het om te vormen tot een sociocultureel ontmoetingscentrum.
The post Van

Lees meer »