Blankenberge zet in op meer groen in de stad

Het lokaal bestuur diende bij de provincie een subsidiedossier in om de Parkstraat te vergroenen. “We kozen voor de Parkstraat vanwege het kleinschalige karakter en de uitdagingen die gepaard gaan met het toevoegen van groen in een dergelijke straat”, licht schepen Patrick De Klerck, bevoegd voor Stedenbouw en provincieraadslid, toe.

Het Regionaal Landschap Houtland & Polders vzw nam in overleg met de bewoners het voortouw in de uitwerking. “Een bevraging onder de inwoners van de Parkstraat peilde naar hun interesse voor tegeltuinen. De bewoners die positief reageerden, werden uitgenodigd voor een gesprek in de Pekelput. Op basis hiervan werden de groenvoorzieningen voorzien. Ook na de aanleg van de eerste tegeltuinen toonde een bijkomend aantal inwoners interesse”, klinkt het.

Nog meer vergroening

Naast de Parkstraat is er ook aandacht voor vergroening in andere delen van de stad. Zo werd een groeninitiatief uitgewerkt voor de scheidingsmuur van de technische dienst in de Scharebrugstraat, waar de zone gedeeltelijk werd onthard en van klimplanten voorzien. “Verder kunnen de bewoners van de Van Maerlantstraat bij de heraanleg van hun straat kiezen voor tegeltuinen aan hun gevels. Deze vergroening zal bijdragen aan een meer natuurlijke en ontharde straat, met naast de tegeltuinen ook diverse groene eilandjes. De tegeltuinen worden gelijktijdig met de Van Maerlantstraat aangelegd”, besluit De Klerck.

The post Blankenberge zet in op meer groen in de stad is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Extra patrouilles van federale politie in Wervik en grensregio door aanhoudende inbrakenplaag

De korpschef van de politiezone Arro Ieper nam het initiatief om steun te vragen voor bijkomende patrouilles van de federale politie in Wervik en bij uitbreiding in de volledig grensregio. Burgemeester Youro Casier (Vooruit) maakte het nieuws bekend tijdens de gemeenteraad.
The post Extra patrouilles van federale politie in Wervik en grensregio door aanhoudende inbrakenplaag appeared first on KW.be.

Lees meer »

Flore en Femke publiceren prentenboek ‘Kamertje ikke’: “Het gaat niet over anders zijn, maar over jezelf zijn”

De Waregemse illustrator Flore Deman (32) en grafisch vormgever Femke Vanbelle (34) uit Brugge stellen hun gloednieuw prentenboek voor. In Kamertje ikke vertellen ze het verhaal van twee verschillende personages. “We ergeren ons aan boeken die het hebben over ‘anders zijn’. De focus moet liggen op ‘jezelf zijn’.”
The post Flore en Femke publiceren prentenboek ‘Kamertje ikke’: “Het gaat

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. VS en VK stellen besluit langeafstandsraketten Oekraïne uit

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky zal deze maand nog zijn Amerikaanse ambtgenoot Joe Biden ontmoeten. Hij zal hem dan “het overwinningsplan” van Oekraïne op Rusland voorstellen. “De oplossingen zijn allemaal met elkaar verbonden en zullen Oekraïne voldoende kracht geven op het pad richting vrede”, klonk het op een persconferentie in Kiev. Volg alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne in

Lees meer »

Vrouw (33) door brandweer uit wagen bevrijd na ongeval op kruispunt

Een 33-jarige vrouw uit Alveringem moest dinsdagmiddag door de brandweer uit haar wagen worden bevrijd na een verkeersongeval in Leisele (Alveringem). Het ongeval gebeurde toen haar wagen op een kruispunt in de flank aangereden werd.
The post Vrouw (33) door brandweer uit wagen bevrijd na ongeval op kruispunt appeared first on KW.be.

Lees meer »