Unizo Ledegem viert jubileum: 75 jaar steun voor ondernemers

Op zaterdag 14 september vierde Unizo Ledegem in het Capellehof in Rollegem-Kapelle haar 75ste verjaardag. Een vijftigtal personen genoten er van een uitgebreid feest. “Het is belangrijk dat we de vele ondernemers in de gemeente samenbrengen.”

In mei 1948 ontstond het Nationaal Christelijk Middenstandsverbond als Vlaamse afsplitsing van de unitaire Nationale Confederatie van de Middenstand. In de daaropvolgende maanden en jaren werden overal in Vlaanderen plaatselijke NCMW-afdelingen boven de doopvont gehouden. In Ledegem werd de afdeling onder impuls van Jozef Fruytier opgericht. Hij was de proost van het NCMV-gewest Roeselare-Izegem. Op 21 maart 1949 was het zover. In café De Drie Koningen vond de eerste vergadering plaats. Michel Vandamme was de eerste voorzitter van de vereniging. Sinds die dag behartigt de vereniging de belangen van de vele middenstanders in de gemeente. “En dat zijn er veel. De gemeente telt meer dan duizend BTW-nummers. Het is duidelijk dat er heel wat ondernomen wordt”, aldus Corneel-Schepens, huidig voorzitter.

Geslaagd feest

In mei 2000 werd het NCMV omgedoopt tot Unizo. “Met onze vereniging ondersteunen we bijvoorbeeld de plaatselijke batjes, maar proberen we ook ondernemers samen te brengen tijdens een netwerkevent. Het is belangrijk dat we ondernemers samenbrengen en ondersteunen waar nodig”, aldus Corneel. Hij genoot samen met een vijftigtal anderen afgelopen weekend van de viering van 75 jaar Ledegem. Onder andere Peter Brysse, nationaal voorzitter van Unizo, tekende present in Rollegem-Kapelle. “Maar ook bij de viering van onze verjaardag hebben we de plaatselijke ondernemers betrokken”, aldus Corneel. Foodart, een cateringfirma uit de gemeente, werd ingeschakeld om de gasten lekkers te serveren. Arne Vannieuwenborgh van Rumtastik verraste de aanwezigen met zijn drankjes in zijn rumbar. “We blikken terug op een geslaagd feest”, aldus voorzitter Corneel.

The post Unizo Ledegem viert jubileum: 75 jaar steun voor ondernemers is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vlaams Belang met volledige lijst naar verkiezingen

Het Vlaams Belang heeft zijn lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen voorgesteld. Een volledige lijst met Gregory Roelandt als lijsttrekker en Therese Vanneste als duwer, waarop verder twaalf vrouwen en nogal wat 50-plussers prijken. Rode draad door het programma lijkt een nostalgisch verlangen naar een Bredene “waar bloemenpracht regeerde en de horeca floreerde”, volgens Gregory Roelandt en Maaike Hemeleers, tweede op de

Lees meer »

Win een interieurcheque van €1.000

Nood aan nieuwe meubels? Of zin om je huis te decoreren met nieuwe items? Doe dan snel onze woonquiz en maak kans op een interieurcheque van Gaverzicht ter waarde van €1.000. Onze redactie stelde een quiz samen aan de hand van de artikels in de KW Vastgoedgidspecial van 19 september. Bekijk de vragen online, zoek …
The post Win

Lees meer »

Berenloop zit dit jaar in nieuw jasje

Zondag 22 september is er tijdens de jaarlijkse kermis de 19de Berenloop. AC Beernem zorgt als organisator naast de gekende jeugdlopen voor drie afstanden met traditioneel de start en aankomst nabij O.C. De Kleine Beer.
The post Berenloop zit dit jaar in nieuw jasje appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zo liet Israël duizenden biepers van Hezbollah ontploffen

9 doden en 2.800 gewonden, van wie er zeker 170 in kritieke toestand verkeren. Dat is de voorlopige balans van een nooit geziene aanval op de Libanese militie Hezbollah. Die zag vele duizenden biepers, een apparaat waarmee je iemand een bericht of signaal kan sturen, van leden ontploffen. Zo goed als gelijktijdig en tot in Syrië toe. Iedereen wijst Israël

Lees meer »

Bobcat Wielsbeke One: “Tandje bijsteken”

Bobcat Wielsbeke One boekte vorig weekend zijn eerste zege van het nog prille seizoen. Mibac Middelkerke werd met een veertiger opzij gezet. Dit weekend komt B-Ballers Diksmuide op bezoek in Sporthal Hernieuwenburg.
The post Bobcat Wielsbeke One: “Tandje bijsteken” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Eerste gemeenteraad voor Nessim Ben Driss als waarnemend burgemeester van Moorslede

Zowat een maand voor de gemeenteraadsverkiezingen op zondag 13 oktober was er donderdagavond in Moorslede gemeenteraad. Wat leidde tot een opmerkelijke stoelendans want de schepenen van de meerderheidspartijen Visie en STERK wisselden aan de grote tafel van kant en zaten nu samen bij hun partijgenoten gemeenteraadsleden. Het was voor Nessim Ben Driss (Visie) de eerste gemeenteraad als waarnemend burgemeester.

Lees meer »

Ledverlichting langs stuk Groene 62

Langs de Groene 62 is sinds kort nieuwe ledverlichting actief. Let wel, het gaat over een deel van het traject, niet over de gehele lengte van de route.
The post Ledverlichting langs stuk Groene 62 appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tim Merlier is de nieuwe Europese kampioen wielrennen

Tim Merlier is de nieuwe Europese kampioen wielrennen. Zoals verwacht draaide de 222-kilometer lange wedstrijd uit op een spurtduel in Hasselt. Het zilver ging naar Olav Kooij, het brons naar de Est Madis Mihkels. Topfavoriet Jonathan Milan eindigde niet in de top tien.

Lees meer »

“Voelde het leven uit mij geknepen worden”: broers terecht na vechtpartij met agenten aan stripclub in Harelbeke

“De ergste interventie in mijn 12-jarige loopbaan.” Een agent van de politiezone Gavers (Harelbeke-Deerlijk) liet op de rechtbank in Kortrijk weinig aan de verbeelding over hoe hij zich bijna 2 jaar na een fout gelopen interventie aan striptease lounge Secrets Club in Harelbeke nog voelt. Een 41-jarige man uit Harelbeke riskeert 30 maanden cel voor poging doodslag omdat hij de

Lees meer »