“Ik wilde Kevin al na een halfuur wisselen”: hoe Guardiola, die ongemeen hard is voor De Bruyne, al leven ná Rode Duivel plant

“Ik wilde hem al na een halfuur vervangen.” Wij zagen hoe Pep Guardiola woensdag voor en na de wedstrijd tegen Inter uithaalde naar Kevin De Bruyne. Net zoals De Bruyne eerder uithaalde naar andere Rode Duivels. Guardiola en De Bruyne zijn masterminds die beseffen dat alles eindig is. Een ooggetuigenverhaal vol ergernis. 

Meer krantenkoppen in België

Waarom onderhandelingen rond ‘Lili en Marleen’ nog steeds lopen: “Deze reeks moet in primetime worden uitgezonden, niet op een onmogelijk uur”

Het stormt onder de mansarde van café De Lichttoren. Dertig jaar nadat ‘Lili en Marleen’ het levenslicht zag op VTM – en vijf jaar na de laatste heruitzending – lijkt de reeks vast te zitten in een loopgravenoorlog. Een centen- én prestigekwestie, zo blijkt. “Aanvankelijk twijfelden de zenderbazen of dit in hun programmatie paste.”

Lees meer »

Russische desinformatiecampagne speelde AfD in de kaart

Een agentschap gelieerd aan het regime in Moskou heeft een desinformatiecampagne gevoerd om Duitse kiezers schrik aan te jagen en de extreemrechtse partij Alternative für Deutschland (AfD) een duw in de rug te geven. Dat berichten verschillende Duitse media op basis van gelekte documenten van het Social Design Agency uit Moskou.

Lees meer »

Schuldige voor dood van Aaron (24) na fatale deathride is bekend, maar er komt geen proces

Het arbeidsauditoraat zal niemand vervolgen voor het dodelijke arbeidsongeval op de site Transfo in Zwevegem in april vorig jaar. De 24-jarige sportmonitor Aaron Delannoy uit Lauwe kwam toen om het leven bij een fatale val van een deathride. De verantwoordelijkheid voor zijn dood ligt bij de werkgever, maar die zal niet vervolgd worden. Er komt wel een bemiddelingsprocedure.
The

Lees meer »

Deze jongeren zoeken als student hun weg in Nederland: “Dat ‘hospiteren’ in een Nederlands studentenhuis is écht niet leuk”

Het academiejaar van de hogescholen is deze week begonnen. In Nederland zijn de studenten al weken bezig. Wij zochten Belgische jongeren op die ervoor kozen in Nederland hun studie te volgen. Ze kunnen haarfijn uitleggen wat ‘hospiteren’ is, kennen nu ook de Nederlandse biermerken of zijn om een heel specifieke reden al bijna van het fietspad gereden.

Lees meer »

“In de voorbije uren tien dambreuken in Neder-Oostenrijk” – Dodentol opgelopen tot 15

In de Oostenrijkse deelstaat Neder-Oostenrijk worden de dammen scherp in de gaten gehouden. “We hebben de afgelopen uren tien dambreuken gehad. Die moeten nauwgezet weer hersteld worden”, aldus het hoofd van het crisisteam. Het dodental na de passage van cycloon Boris is intussen opgelopen tot vijftien: in Roemenië kwamen zes slachtoffers om het leven, in Polen vijf, in Oostenrijk drie

Lees meer »

Tyfoon Bebinca eist twee doden in China

In het oosten van China heeft tyfoon Bebinca twee doden geëist. De slachtoffers werden geëlektrocuteerd nadat ze op een kruispunt in de stad Kunshan, ten westen van Shanghai, geraakt werden door een stroomkabel van een omgevallen elektriciteitsmast, meldde de Chinese staatstelevisie. Ze werden nog overgebracht naar een ziekenhuis maar bezweken daar aan hun verwondingen.

Lees meer »

“Ze bedoelt het goed, maar dit kan schadelijk zijn”: legt prinses Charlène van Monaco haar kinderen te veel druk op?

Heeft prinses Charlène (46) te hoge verwachtingen van haar kinderen, prins Jacques en prinses Gabriella (beiden 9)? Nu de zwemlerares van de kinderen naar buiten kwam met onthullingen, ligt haar harde opvoedingsstijl onder de loep. “Dit kan schadelijk zijn voor de kinderen”, waarschuwt een psychologe, die ook uitlegt welke gevolgen dit kan hebben. Ze geeft de vrouw van prins Albert

Lees meer »

“Sterke aanwijzingen dat we in hun richting moeten kijken”: optreden Goldband wellicht verantwoordelijk voor trillende Rotterdamse woontoren

Goldband is wellicht verantwoordelijk voor de “aardbeving” die een aantal inwoners van de Willemstoren in Rotterdam vorig jaar gevoeld hebben. In mei 2023 belden enkele huurders van de bovenste verdiepingen de hulpdiensten nadat ze een reeks trillingen gevoeld hadden. Al lijkt het er nu op dat een optreden van Goldband verantwoordelijk is voor het voorval.

Lees meer »

Gwen Stefani komt na acht jaar met nieuw album

Goed nieuws voor de fans van Gwen Stefani (54): de zangeres komt na acht jaar met een nieuw album. Haar vijfde studioplaat heet ‘Bouquet’ en komt uit op 15 november. Dat nieuws kondigt ze zelf aan op sociale media. Op vrijdag 20 september verschijnt alvast haar eerste nieuwe single, ‘Somebody Else’s’.

Lees meer »

Vlaams Belang met volledige lijst naar verkiezingen

Het Vlaams Belang heeft zijn lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen voorgesteld. Een volledige lijst met Gregory Roelandt als lijsttrekker en Therese Vanneste als duwer, waarop verder twaalf vrouwen en nogal wat 50-plussers prijken. Rode draad door het programma lijkt een nostalgisch verlangen naar een Bredene “waar bloemenpracht regeerde en de horeca floreerde”, volgens Gregory Roelandt en Maaike Hemeleers, tweede op de

Lees meer »

Influencer Soraya S. vrijgesproken voor babymoord op assisenproces, maar wel schuldig aan onvrijwillige doodslag

De 31-jarige Soraya S. is door de jury van het Brusselse hof van assisen vrijgesproken voor kindermoord. De vrouw werd ervan verdacht haar baby van twee maanden oud te hebben verstikt in een hotel in Sint-Gillis. Volgens de volksjury is de vrouw wel verantwoordelijk voor de dood van het kind en daarom werd ze schuldig verklaard aan onvrijwillige doodslag.

Lees meer »

“Ik dacht dat het geen kwaad kon om een QR-code door te sturen”: Lindsey verloor pas haar man en werd nu voor 53.000 euro opgelicht

Nog geen jaar nadat Lindsey Steyaert haar man verloor bij ongeval op een vissersschip wordt ze slachtoffer van fraude, die haar tienduizenden euro’s kost. Zondag zag ze alle geld van haar rekeningen verdwijnen. “Ik bood een artikel te koop aan via Marketplace, ik stuurde een QR-code voor de betaling en korte tijd later was mijn geld weg.”

Lees meer »

Oeps, plots twee kandidaten minder door computerfout: vakantie kost Suzan De Wilde en Michelle Van Impe plekje op kieslijst

De roodgroene lijst LEEF! verliest twee kandidaten na een computerfout. Bij het digitaal invoeren van de lijst werd op een verkeerde knop geduwd. Daardoor moesten alle kandidaten opnieuw gaan tekenen op papier. Twee jonge vrouwelijke kandidaten die op dat moment in het buitenland verbleven, konden dat niet. De partij trekt nu met 23 kandidaten naar de verkiezingen.

Lees meer »