Ook wielrenner Timothy Dupont verloor drie (schoon)ouders op korte tijd: “Je krijgt de tijd niet om het allemaal te laten doordringen”

Nadat Hilde Crevits in een week tijd haar beide ouders verloor, moet de CD&V-politica nu ook afscheid nemen van haar schoonvader, die overleed aan de gevolgen van kanker. Het nieuws roept nare herinneringen op voor wielrenner Timothy Dupont (36). In 2022 verloor hij in enkele weken tijd zijn vader en zijn beide schoonouders. “De ene persoon was nog niet goed en wel begraven en we moesten al een tweede, en nadien ook een derde begrafenis regelen.”

Hilde Crevits gaat ongetwijfeld door een helse periode. Iets wat ook Timothy Dupont en zijn vrouw Cindy in 2022 meemaakten. Voor hen was 25 maart 2022 de start van een van de moeilijkste, zo niet de moeilijkste, periode uit hun leven. Die dag overlijdt de vader van Cindy na een val van de trap. Ook voor Timothy een grote klap, want de renner was erg close met zijn schoonvader. Spijtig genoeg was dat nog maar het begin. Enkele weken later verloor hij immers ook zijn eigen vader. En alsof dat nog niet genoeg leed was, sterft een dag na de begrafenis van zijn vader ook zijn schoonmoeder na een hartaanval. “Die periode was zo onwezenlijk”, blikt Dupont tweeënhalf jaar later terug. “Je zit op dat moment echt in een emotionele rollercoaster. Het gaat allemaal zo snel, dat je het op het moment zelf eigenlijk niet zo goed beseft wat er allemaal aan het gebeuren is.”

Vloek

Het maakt dat er tussen de overlijdens amper plaats en tijd is voor groot verdriet. “Natuurlijk krijg je bij elk overlijden wel een klop op je kop, maar doordat het allemaal zo snel op elkaar volgt, krijg je de kans niet om het echt helemaal te laten doordringen”, duidt Dupont. “Je zit in een soort rush, want je moet plots allerlei zaken beginnen regelen.” Zoals de begrafenis bijvoorbeeld. “En in ons geval was de ene persoon nog niet goed en wel begraven en we moesten al een tweede en nadien ook derde begrafenis regelen. Cindy en ik zeiden op de begrafenis van mijn pa nog tegen elkaar dat het dan wel mocht gaan stoppen. Maar dan stierf haar mama de dag nadien. Wat er dan door je heen gaat… je hebt op dat moment echt het gevoel dat er een vloek op je rust.”

“Het gaat allemaal zo snel, dat je het op het moment zelf eigenlijk niet zo goed beseft wat er allemaal aan het gebeuren is”

Logischerwijs komt nadien wel de enorme mentale mokerslag. “Dan komt inderdaad de mentale klop. Want na die laatste begrafenis, wanneer de praktische kant van het verhaal wat achter de rug is, komt het grote besef en overvalt het verdriet je. Dan pas dringt door wat er in die weken voordien eigenlijk allemaal gebeurd is. In één klap drie mensen verliezen, dat doet gigantisch veel pijn. Eén iemand verliezen is al heel zwaar, maar drie… zoiets hakt er echt in.”

Maar hoe ga je dan om met zoveel verlies? “Dat is voor iedereen anders natuurlijk”, zegt Dupont. Zelf bleef de renner van Tarteletto-Isorex bijvoorbeeld gewoon koersen. “Thuis zitten helpt niet voor mij. Ik kon op zich ook vrij goed praten over wat er gebeurd was, dus als je dan onder de mensen komt, kan je ook je hart wel eens luchten. Door gewoon verder te trainen en te koersen had ik op een manier ook afleiding van de miserie. In de koers kon ik mijn gedachten verzetten. Anderzijds moet je ook gewoon verder met je leven, hé. In een hoekje kruipen en je continu afvragen hoe en waarom, dat helpt ook niet.”

Genieten

Twee jaar later kijkt het gezin, Cindy en Timothy hebben ook een dochtertje, wel anders naar het leven. “Die periode heeft ons er wel toe aangezet om anders in het leven te staan”, zegt Dupont. “We proberen nu veel meer te genieten. Vroeger zouden we bijvoorbeeld al eens getwijfeld hebben om al dan niet op reis te gaan, maar nu doen we het gewoon. We hebben immers van dichtbij gemerkt dat het van de ene dag op de andere voorbij kan zijn. Mijn schoonmoeder zat gewoon in de zetel toen haar hart het begaf. Ze is nooit meer wakker geworden. Zoiets kan iedereen overkomen, hé. We proberen dan ook echt wel het beste te maken van elke dag. Maar toch, zo’n periode als toen wil ik echt niet meer meemaken. En ik wens het ook niemand toe.”

“Vroeger zouden we al eens getwijfeld hebben om al dan niet op reis te gaan. Nu doen we het gewoon. Want het kan van de ene dag op de andere voorbij zijn”

The post Ook wielrenner Timothy Dupont verloor drie (schoon)ouders op korte tijd: “Je krijgt de tijd niet om het allemaal te laten doordringen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Oostendenaars mogen kunstwerk naast beeld Leopold II op Zeedijk kiezen

Oostendenaars kunnen nog tot eind oktober een kunstwerk kiezen dat naast het standbeeld van Leopold II zal komen op de zeedijk. Dat standbeeld is erg omstreden door het koloniale verleden van de vorst. Onder zijn bewind werden heel wat congolezen mishandeld. 11 Afrikaanse kunstenaars kregen nu de vraag om een alternatief werk te maken dat in dialoog gaat met het

Lees meer »

Poetin beveelt troepenexpansie tot 1,5 miljoen man, zijn leger wordt zo tweede grootste na China. Wat betekent dat voor wereldorde?

Russisch president Poetin heeft gisteren in een decreet bevolen dat de totale omvang van zijn strijdkrachten met 180.000 extra manschappen moet worden opgevoerd tot 1,5 miljoen actieve militairen. Met deze derde troepenuitbreiding sinds het begin van de oorlog in Oekraïne wordt het Russische leger het tweede grootste ter wereld, na dat van China. Waarom doet Poetin dit, hoe kan hij

Lees meer »

AA Poperinge bestaat 50 jaar en zet werking in de kijker: “Dankzij AA gelukkig nuchter”

Op zaterdag 21 september organiseert Anonieme Alcoholisten (beter bekend als AA) Poperinge een voorlichtingsvergadering. “Hiermee staan we stil bij vijf decennia toewijding en ondersteuning van mensen die worstelen met een alcoholverslaving”, vertelt Simonne* van AA Poperinge.
The post AA Poperinge bestaat 50 jaar en zet werking in de kijker: “Dankzij AA gelukkig nuchter” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vrees voor nieuwe dambreuken in Oostenrijk – Reddingswerkers vinden lichaam van bekende Poolse chirurg

In het oosten van Oostenrijk wordt gevreesd voor nieuwe dambreuken als gevolg van cycloon Boris. “Dat risico is groot”, stellen de autoriteiten. In de Poolse stad Nsya hebben reddingswerkers het lichaam van Krzysztof Kami?ski (71) teruggevonden. Hij was in zijn land een bekende chirurg. Het dodental is intussen opgelopen tot achttien.Volg het nieuws over de extreme weersomstandigheden in Centraal-Europa in

Lees meer »