‘Pas na een jaar voelde ik weer grond onder mijn voeten’: wat stoppen met antidepressiva met je kan doen

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Bestuurder en co-eigenaar Eric Van Hal blijft ambitieus met Filou BCO: “Kijken naar kern van de zaak, niet bezig zijn met bijzaken”

Na dertien landstitels op rij, goed voor 25 kampioenschappen op de erelijst, is Filou Oostende nog steeds hongerig naar nieuwe successen. Eric Van Hal, als bestuurder en co-eigenaar een van de stakeholders in de club, strijdt tegen de gedachte dat de nummer-één-positie van de rood-gelen een vanzelfsprekendheid is.
The post Bestuurder en co-eigenaar Eric Van Hal blijft ambitieus met

Lees meer »

Ex-manager en kennissen bezorgd over comebackplannen Kim Kay: “Uniek talent, maar ze had problemen met zichzelf”

Tijdens haar internationale doorbraak met megahit ‘Lilali’ verdween het even naar de achtergrond, maar het is een feit: al bijna haar hele leven kampt Kim Kay (46) met zware gezondheidsproblemen. De jongste jaren is ze aan haar ziekbed gekluisterd, en toch droomt de zangeres nu van een comeback. “Ik begrijp dat, maar ik zou het haar niet aanraden”, klinkt het

Lees meer »

Ook Europese Unie “zeer ongerust” over terdoodveroordelingen in Congo

De Europese Unie zegt met “grote bezorgdheid” kennis genomen te hebben van de “nieuwe terdoodveroordelingen” in Congo. Vorige week vrijdag werden 37 mensen, onder wie ook de Belg van Congolese origine Jean-Jacques Wondo, veroordeeld tot de doodstraf omdat ze volgens het Congolese gerecht betrokken waren bij een mislukte staatsgreep eerder dit jaar.

Lees meer »

Derde verdachte (17) van joyride met ambulance gearresteerd: “Criminele houding heeft medische interventie in gevaar gebracht”

De 21-jarige chauffeur van de gestolen ambulance afgelopen weekend in Antwerpen moet een maand langer in de gevangenis blijven. Dat heeft de raadkamer zopas beslist. Volgens zijn advocate is de jongeman in zijn cel tot schuldinzicht gekomen. Donderdag is ook een derde verdachte, een minderjarige van 17 jaar opgepakt en in een gesloten instelling geplaatst.

Lees meer »

Trump weigert tweede debat met Harris

De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump is niet van plan om deel te nemen aan een tweede debat met zijn Democratische rivale Kamala Harris. Dat laat hij donderdagavond weten op zijn socialemediaplatform Truth Social.

Lees meer »

Je stuurt aan de lopende band pakketjes terug? Opgepast, je bent een ‘serial returner’ en mogelijk zal daar in de toekomst tegen opgetreden worden

We shoppen steeds meer online, en daarbij gaat de focus zelfs in toenemende mate naar duurzaamheid. Dat betekent echter niet dat we minder pakjes terugsturen. Zowat een vijfde van alle kleding en schoenen gaat gratis retour richting afzender. Becom, de sectorfederatie van de Belgische e-commerce, kijkt daarbij naar een welbepaald deel shoppers. “Een groep ‘serial returners’ is goed voor bijna

Lees meer »

Liesbeth (39), Jaspis (36) en Bjorn (47) zijn hoogbegaafd en dat is niet altijd een pretje: “De angst is dat mensen denken dat we op hen neerkijken”

“Leidinggevenden vinden het doorgaans heel vervelend dat ik slimmer ben dan zij.” Zowel op de werkvloer als in de aula’s gemakkelijker als je hoogbegaafd bent? Niet per se, zo getuigen Liesbeth (39), Jaspis (36), en Bjorn (47) die pas als volwassene het label ‘hoogbegaafd’ opgeplakt kregen. “Ik heb jarenlang aangemodderd en voelde me vreselijk dom.”

Lees meer »

Vrouw (77) is valse bankmedewerksters te slim af, parket waarschuwt: “Ze mikken op de oudere, meest kwetsbare generatie”

Een 77-jarige vrouw uit Merelbeke werd eind augustus het slachtoffer van ‘bankmedewerkers’ die geld wegsluisden van haar rekening. Het parket waarschuwt dat ze de laatste tijd enorm veel dergelijke dossiers zien, waarbij vooral oudere mensen geviseerd worden. Tegelijk brengt het ook goed nieuws. De politie kon in dit geval de twee daders opsporen en arresteren. De twee verblijven momenteel in

Lees meer »

Alain en Patrick maken dé perfecte stoel voor pausbezoek: “Hebt ge een propere jeans aan? Geen balpen in de achterzak? Allez, dan moogt ge hem héél eventjes uittesten”

Paus Franciscus zal tijdens zijn bezoek aan België met zijn gat in de boter vallen. Houtbewerker Alain (56) en stoffeerder Patrick (53) maakten voor hem geen ‘pimped out, chromed out’ troon om op te zitten, wel een neutrale strakke zetel van dertien in een dozijn, zo líjkt het. Tot je erop gaat zitten. Hemeltje. “De Kerk is zelfs al komen

Lees meer »

Schade aan auto, verlichtingspaal en dak nadat 86-jarige tractorbestuurder controle verliest

In de Monseigneur Schottestraat in Jonkershove (Houthulst) zorgde de bestuurder van een tractor zaterdagavond voor schade aan verschillende voorwerpen na een ongeval. Dat gebeurde nadat de 86-jarige bestuurder een bocht verkeerd inschatte, daarbij een auto raakte en een verlichtingspaal afreed die op een dak van een huis viel. De bejaarde man raakte lichtgewond.
The post Schade aan auto, verlichtingspaal

Lees meer »