ING gaat klimaatachterblijvers dumpen als klanten

09:34 De Nederlandse bank ING gaat grote bedrijfsklanten dumpen die naar haar mening onvoldoende vooruitgang boeken bij het terugdringen van hun klimaatimpact. Dat zegt CEO Steven Van Rijswijk aan de Britse… 

Meer krantenkoppen in België

Pairi Daiza wordt (bijna) volledig rookvrij

Sinds vandaag is roken niet langer toegestaan in het dierenpark Pairi Daiza. Met uitzondering op 7 rookzones alleszins. Vanaf 31 december zou het sowieso bij wet verboden worden om te roken in recreatieparken, maar Pairi Daiza zet die stap dus al drie maanden eerder.

Lees meer »

Nieuwe uitbaters Tessa en Andy willen ‘t Elfde Gebod laten herleven als volkscafé: “Ik kwam hier vroeger de ruiten kuisen”

Op 1 okober opent café ‘t Elfde Gebod op het Kerkplein aan de Sint-Tillokerk in Izegem opnieuw de deuren. Uitbaters Andy Tubaert en Tessa Vanoutryve willen er opnieuw een volkscafé van maken. “We willen het café van weleer weer laten herleven, inclusief de volksspelen waarvoor dit café bekend stond. We hopen ook wat verenigingen terug te halen.”
The post

Lees meer »

“Enorm vereerd, maar ik heb bedankt”: Sofie Dumont, nu in ‘De verraders’, had privé-chef kunnen zijn van koning Filip

Ze mag dan misschien wat koel en kil overkomen, chef-kok Sofie Dumont (50) heeft een groot hart voor anderen en zeker voor haar dochter Grace (11). Die heeft, net als haar moeder, een sterke wil. “Ik wil geen kind dat zich heel de tijd achter de mama verstopt”, vertelt Dumont in een interview met ‘Story’. Daarin verklapt ze ook waarom

Lees meer »

Afghaanse vrouwen mogen niets maar durven veel

Werken, naar school gaan, zich kleden en sinds vorige maand ook zingen of überhaupt iets zeggen in het openbaar. Bijna geen enkel onderdeel in het leven van Afghaanse vrouwen is gespaard gebleven van de strenge patriarchale wetten en visie van de taliban.

Lees meer »

“Je ervaart er een bijzondere kracht en vrijheid”: Michèle (37) uit Waregem organiseert retreats, events en trouwfeesten in de bergen

Michèle De Vetter zet haar liefde voor de bergen om in Move Any Mountain. De 37-jarige eventplanner organiseert er retreats, bedrijfsuitjes en zelfs trouwfeesten op unieke locaties. “De bergen hebben iets betoverends. Het is een van de laatste plekken waar je nog echt kan ontsnappen aan de dagelijkse drukte en kan verbinden met de natuur en jezelf.”
The post

Lees meer »

Astrid Lafaut (22) geniet nog steeds na van titel als nieuwe Miss West-Vlaanderen: “Ik ben ontwaakt als een prinses”

Zaterdagavond werd Astrid Lafaut in het Plopsa Theater verkozen tot Miss West-Vlaanderen, tijdens de provinciale finales van Miss België. Zo blijft dit kroontje voor het tweede jaar op rij in De Panne. “Dit is een letterlijke bekroning voor al mijn inspanningen”, glundert ze.
The post Astrid Lafaut (22) geniet nog steeds na van titel als nieuwe Miss West-Vlaanderen: “Ik

Lees meer »

Daar is opnieuw het plan om al uw berichten te scannen

Het omstreden EU-voorstel om alle chatgesprekken door te lichten op zoek naar beelden van kindermisbruik, staat weer op de agenda. In de herwerkte versie gaat het vooral over een scan van reeds bekende beelden. Voor nieuw materiaal moet de technologie “nog worden ontwikkeld”.

Lees meer »