Israël zou niet gewoon geknoeid hebben met biepers Hezbollah: “Het produceerde ze zélf als onderdeel van ingenieuze list”

Na de massale ontploffing van Hezbollah-biepers dinsdag, ontploften woensdag ook plots tal van walkietalkies in Libanon. Volgens de Libanese autoriteiten zijn daarbij nog eens 450 gewonden en twintig doden gevallen. Alles lijkt erop te wijzen dat Israël achter de ongeziene aanvallen zit. 

Meer krantenkoppen in België

Wevelgems Harmonieorkest verhuist tijdelijk naar De Posthoorn

Nu de Wijnbergkerk een nieuw dak krijgt, moet het Wevelgems Harmonieorkest (WHO) noodgedwongen een nieuw onderkomen vinden om te repeteren. Dat werd de Sint-Theresiazaal. Daar blijven WHO en jeugdorkest C-Barré tot de werken aan de Wijnbergkerk voltooid zijn.
The post Wevelgems Harmonieorkest verhuist tijdelijk naar De Posthoorn appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jo Vally krijgt tijdens optreden op het Kustschlagerfestival ‘De Lage Landen Muziek Award 2024’ uit handen van burgemeester Bram Degrieck

Woensdagnamiddag vond de derde en laatste editie van het Kustschlagerfestival 2024 plaats in Plopsa De Panne. Net op het einde van het optreden van Jo Vally volgde er voor deze artiest uit Meise nog een verrassing.
The post Jo Vally krijgt tijdens optreden op het Kustschlagerfestival ‘De Lage Landen Muziek Award 2024’ uit handen van burgemeester Bram Degrieck appeared

Lees meer »

Wie is Laura Loomer (31), de extreemrechtse complotdenker die samen met Trump reist?

Laura Loomer vergezelde Donald Trump woensdag tijdens een herdenkingsplechtigheid van de wrede aanslagen van 9/11 in New York en zat dinsdag op zijn vliegtuig naar Philadelphia, waar het presidentiële debat plaatsvond met Kamala Harris. Daar maakte Trump geen al te beste beurt, onder meer door zijn uitspraak dat migranten in Ohio katten zouden eten. Een verzinsel dat hij bij Laura

Lees meer »

Lokaal bestuur van Blankenberge weerlegt onjuiste informatie vzw 4 Example: “Altijd bereid tot dialoog”

Het Blankenbergse stadsbestuur reageert vandaag op een recent bericht van vzw 4 Example op sociale media. Daarin meldde voorzitter Tarik Houbrechts dat de samenwerking met het lokaal bestuur eind dit jaar zou ophouden, en wordt ook beweerd dat de vereniging niet langer erkend is door de stad. “We willen die misverstanden rechtzetten”, aldus schepen Annie De Pauw.
The post

Lees meer »

Jean-Pierre (72) straks voor de 33ste keer voorzitter van een stembureau: “Bij elke verkiezing present”

Jean-Pierre Deraeve sloeg sinds 1971 nog nooit een verkiezing over als voorzitter van een stembureau. Ook bij de gemeente- en provincieraadsverkiezingen van 13 oktober tekent hij opnieuw present. Hij zegt door te zullen gaan zolang zijn gezondheid het toelaat en zolang hij iets aan de maatschappij kan bijdragen.
The post Jean-Pierre (72) straks voor de 33ste keer voorzitter van

Lees meer »

Duitse toeriste voor West-Afrikaanse kust gedood door haai

Een Duitse toeriste is maandagavond omgekomen nadat ze door een haai aangevallen werd. De 30-jarige vrouw bevond zich aan boord van een catamaran, 278 km ten zuidwesten van het eiland Gran Canaria en voor de kust van het betwiste gebied Westelijke Sahara, toen de haai aanviel.

Lees meer »

Welke holdings werken ook voor u?

18:43 Bij D’Ieteren hebben twee familietakken deze week een deal afgeklopt die de kleine belegger benadeelt. Dat komt ongelegen, want de Belgische holdings blijven met een hoge beurskorting kampen. De Tijd …

Lees meer »

Axel Daeseleire is alom op tv: “Geen exclusiviteitscontract, dus ik moet hard werken”

Axel Daeseleire (55) is met drie programma’s alomtegenwoordig op televisie dit najaar. Bij VTM loopt het nieuwe seizoen van ‘Erfgenaam gezocht’, bij Play4 dan weer ‘Axel in Amerika’ en ‘Celebrity klopjacht’. Daeseleire werkt voor meerdere zenders tegelijk en dat kan omdat hij geen exclusiviteitscontract heeft. De afwisseling is een voordeel, maar er is ook een groot nadeel. Hij wordt gewoon

Lees meer »

IJsbaan De Piste opent opnieuw de deuren: “2024 is het jaar van de transitie”

Het ijs van IJsbaan De Piste aan de Gentsesteenweg is klaar. Enkel de Zamboni-ijsdweilmachine moet nog de laatste gaten, scheuren en sleuven wegwerken. “Vrijdag 20 september gaan we officieel open voor het publiek. Dit weekend kan je discoschaatsen voor slechts 7,50 euro, aan bijna de helft van de normale prijs”, zegt Kenneth Deryckere (39).
The post IJsbaan De Piste

Lees meer »

Club NXT pakt punt tegen Seraing in Challenger Pro League

Lokeren-Temse heeft vrijdagavond zijn eerste punt in de Challenger Pro League geboekt. De promovendus behaalde op de vierde speeldag een 2-2-gelijkspel tegen Patro Eisden. Tegelijkertijd kwamen ook Club NXT en Seraing niet verder dan een puntendeling. Hun wedstrijd eindigde op 1-1.
The post Club NXT pakt punt tegen Seraing in Challenger Pro League appeared first on KW.be.

Lees meer »