“Totale facelift in amper 50 dagen”: Faggio Rosso is klaar voor de heropening van de Melkmarkt

Ook bij Faggio Rosso kijken ze uit naar de heropening van de Melkmarkt. “We zijn de stad dankbaar voor de mooie omgeving die we nu voor onze deur krijgen. En ons terras moet nu nog meer een troef worden, met ons eigen bereid roomijs als extra uitsmijter.” Ook de zaak onderging in zeven weken een totale make-over.

In november zal het al 16 jaar zijn dat Frankie Hemelaere en Bernard Honoré hun schouders zetten onder Faggio Rosso. “We hebben die zaak van de curatoren kunnen overnemen in 2008.” Het duo, dat ondertussen ook Andy Vantomme in het team verwelkomde, veranderde meteen ook de naam. ’t Pleintje werd Faggio Rosso. “Dat is Italiaans voor ‘rode beuk’ en verwijst hier naar de boom op de Melkmarkt. Italiaans, omdat we ook resoluut op die keuken mikken.”

Serieuze investering

Na ruim anderhalf decennium is Faggio Rosso een gevestigde waarde. Terwijl er op de Melkmarkt ook werken bezig waren, beslisten Frankie en Bernard om de zaak helemaal te strippen en in het nieuw te zetten. “Alles ging er uit, tot de toiletten toe. We realiseerden dit in 50 dagen, we werkten ook in het weekend. Maar vooral met onze eigen stielmannen die perfect op elkaar ingespeeld zijn. Zo moesten we maar zeven weken sluiten. Uiteraard een serieuze investering, maar eentje waarvan we hopen dat ze zal renderen. We mikken uiteraard op nog meer volk”, gaat Frankie onverdroten verder.

“Er kunnen hier binnen nu 50 mensen zitten, op ons terras 60 personen. De indeling binnenin is veranderd en onze keuken is compleet nieuw”, zegt Bernard over zijn werkterrein.

“Om zelf vers roomijs te maken, ging ik in de leer in Nederland”

De vernieuwde Melkmarkt wordt op zaterdag 28 september feestelijk geopend. “We zijn stad dankbaar voor de investering hier”, gaat Frankie verder. “We krijgen een mooi, vernieuwd plein. En voor ons een terras pal voor de deur. We moeten de straat niet meer over. Vroeger zaten ze onder de Vredesboom, nu kunnen ze die bewonderen vanop een afstandje op het terras.”

De kaart in de zaak werd ook aangepast. “Alles wat niet Italiaans is, lieten we vallen. Dat schept ook meer duidelijkheid. Je kunt hier aan een democratische prijs eten, maar de producten die we gebruiken zijn van topkwaliteit”, oppert Frankie.

Bernard: “Afhalen is ook nog altijd mogelijk, onze takeaway van vooral pizza’s draait uitstekend.”

IJs niet in de vriezer

Een nieuwe troef van de zaak is het roomijs dat Bernard nu ook zelf maakt. “Hij volgde er een drietal cursussen voor. Samen met een Nederlandse meester ijsbereider werd ons ijs ontwikkeld, het is supervers en er komen geen poeders aan te pas. Het gaat ook de vriezer niet in. Alles wat gemaakt wordt, is voor directe consumptie. We hebben een vijftal smaken, je kunt het ijs vinden in onze desserts. Op termijn gaan we misschien buiten ook ijs verkopen, maar deze zomer was dat nog niet het geval.”

Terras extra pimpen

Sinds april is Faggio Rosso open in het vernieuwde interieur, het is nu ook uitkijken naar de opening van de Melkmarkt. “Volgend jaar zullen wij ons terras nog extra aankleden. Nu konden we het terras al gebruiken, maar was er rondom nog activiteit op de werf.”

Faggio Rosso is iedere dag vanaf 11.30 uur doorlopend open tot sluiting ’s avonds, dinsdag is de sluitingsdag. “We hebben hier een deftige investering gedaan, zes dagen op zeven open zijn is ook nodig om dat terug te verdienen. Want het is niet meer evident in de horeca”, besluit de ervaren horecaman. “Zeker in het segment waarin wij zitten. Hier kun je met vier personen voor 80 euro komen eten, inclusief een drankje. Je hoeft niet altijd 200 euro kwijt te zijn om eens te genieten. Daar is zeker een publiek voor. Maar wij moeten ook onze omzet draaien. Maar we zijn er helemaal klaar voor om er nog eens 15 jaar tegenaan te gaan.”

De feestelijke opening van de Melkmarkt is voorzien op zaterdag 28 september van 18.30 tot 20.30 uur. Let wel: dit is enkel voor de omwonenden die daarvoor moesten inschrijven. Momenteel wordt er nog een laatste hand gelegd aan het groen op de vernieuwde markt.

The post “Totale facelift in amper 50 dagen”: Faggio Rosso is klaar voor de heropening van de Melkmarkt is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Mario De Clercq weet hoe ‘tweede (koers)zoon’ Merlier kan worden getriggerd: “Schop hem tegen de schenen en de Beer van Wortegem gaat brullen”

Gene gewone, Tim Merlier (31). Sterke coureur, mooie mens. Maar af en toe ook een weifelend, twijfelend enigma. Eén man die al bijna twintig jaar de code kent: Mario De Clercq (58). De drievoudige wereldkampioen veldrijden over de kersvers Europees wegkampioen: “Schop hem tegen de schenen en hij wordt nijdig.”

Lees meer »

Al meer dan 30 keer veroordeeld, toch opnieuw aan het stelen: “Werd na jaren in cel zonder begeleiding vrijgelaten”

“De schuld van justitie? Toch een beetje.” Een 52-jarige man uit Hooglede schoof de schuld van zijn nieuwe inbraken- en diefstallenreeks in Roeselare en Hooglede gedeeltelijk in de schoenen van het Belgische gerecht. Hij riskeerde een nieuwe celstraf van achttien maanden.
The post Al meer dan 30 keer veroordeeld, toch opnieuw aan het stelen: “Werd na jaren in cel

Lees meer »

Wzc Sint-Godelieve krijgt een nieuw zadeldak

Deze maand wordt hard gewerkt aan het dak van woonzorgcentrum Sint-Godelieve in de Sint-Jans-Gasthuisstraat. “Concreet wordt het bestaande zadeldak zo goed als volledig vernieuwd”, geeft campusdirecteur Ilse Vandenbroucke mee. Zo worden overbodige schouwen weggenomen en worden de goten vernieuwd. Er komt een nieuw onderdak, isolatie en nieuwe dakpannen.
The post Wzc Sint-Godelieve krijgt een nieuw zadeldak appeared first on

Lees meer »

Vrijdag uitspraak over mislukte staatsgreep in Congo, Belg riskeert doodstraf

Een militaire rechtbank in de Congolese hoofdstad Kinshasa spreekt zich vrijdag uit in het proces over de mislukte staatsgreep van eerder dit jaar. Verschillende buitenlanders, onder wie ook de Belgische militaire expert Jean-Jacques Wondo, staan daar terecht. Wondo riskeert de doodstraf. Hij zou zich schuldig gemaakt hebben aan terrorisme en steun aan gewapende groepen. Zijn familie lanceerde vorige week nog

Lees meer »

Kelly Pfaff (47) na de uitspraak over de home-invasion: “Mama heeft weer veel mosselen gegeten zoals vroeger, ook daaraan merk ik: ze komt hier door”

“We doen er nu alles aan om de joie de vivre van ons mama vollenbak terug te krijgen.” Zo reageert Kelly Pfaff — zowat de spreekbuis van de familie — bij HLN nadat de twee voortvluchtige mannen die haar mama Carmen (68) in augustus vorig jaar hondsbrutaal overvielen in haar villa in Brasschaat, vanochtend veroordeeld werden tot 8 jaar celstraf.

Lees meer »

Youssef (28) van Kamp Waes officieel verdacht van grensoverschrijdend gedrag met drie minderjarigen

Youssef Challouki (28) is officieel in verdenking gesteld van seksueel grensoverschrijdend gedrag met drie minderjarigen. Dat bevestigt het Antwerps parket. De voormalige leerkracht, die intussen vrij is onder voorwaarden, kwam in juni in het vizier van de speurders toen berichten opdoken waarin hij een 14-jarig meisje voorstelde om af te spreken en seks te hebben.

Lees meer »

Daarom zullen Jani Kazaltzis en James Cooke nooit een koppel worden: “Hier zijn we totaal tegenovergesteld in”

Woensdagavond is ‘Jani Kazaltzis (45) en James Cooke (39)-avond’ bij Play4. In hun gloednieuwe programma trekken de besties eropuit om enkele jobs buiten de media uit te testen. Dat verloopt niet altijd zonder slag of stoot en leidt vaak tot hilarische situaties. Wat wel opvalt, is hoe hecht de vriendschap tussen die twee mannen is. Hoeveel stress er ook mag

Lees meer »

Mongoolse universitaire medewerkers bezoeken zorggroep H. Hart voor studiedag

Zorggroep H. Hart Kortrijk ontving vijftien universitaire medewerkers uit Mongolië. Het gezelschap kwam voor een intensieve training rond de inclusie van personen met bijzondere noden in het onderwijs, op de werkplek en in de samenleving. Mongolië staat in vergelijking met Vlaanderen op het gebied van deze integratie vijftig jaar achter.
The post Mongoolse universitaire medewerkers bezoeken zorggroep H. Hart

Lees meer »

Nieuwe details bekend over de arrestatie van Sean ‘Diddy’ Combs: “Enkele uren daarvoor liep hij nog vrolijk door New York”

Er zijn inmiddels al iets meer details naar buiten gekomen over de arrestatie van Sean ‘Diddy’ Combs (54). De rapper werd maandagavond in New York gearresteerd, hoewel volgens bronnen van ‘TMZ’ en ‘DailyMail’ de politie hem oorspronkelijk pas dinsdagochtend in de boeien zou slaan. “De rapper maakte uren vooraf nog selfies met fans en wandelde vrolijk door de straten van

Lees meer »

“Stop met onveiligheidsgevoel aan te wakkeren”: Uitbaters willen ‘t Straatje nieuw leven inblazen

Dieter De Clercq (37) van Café 56 is niet opgezet met hoe Kortrijk als onveilige drugsstad wordt weggezet door bepaalde politici. “Het is een hot topic waar mensen graag over spreken, maar stop met het te voeden. Op den duur zien mensen enkel nog een gemarginaliseerde stationsomgeving in plaats van een volwaardige uitgaansbuurt met gepassioneerde horecaondernemers.”
The post “Stop

Lees meer »