Verdachte van moordpoging op Nederlandse presentator Tim Hofman aanwezig in rechtbank

De man die ervan wordt verdacht dat hij de Nederlandse tv-presentator Tim Hofman om het leven wilde brengen, is voor het eerst in de rechtszaal verschenen in de rechtbank in Lelystad. De 42-jarige Chris T. uit Breda liet bij inleidende zittingen verstek gaan. Hofman is er zelf niet.

 

Meer krantenkoppen in België

Joke (46) loopt marathon met naam van gesneuvelde Australische olympiër op haar borstnummer: “Dat kan geen toeval zijn”

Joke Vandenbrouck (46) uit Lo nam afgelopen zondag deel aan de In Flanders Fields-marathon. Op het borstnummer van de deelnemers stond ook de naam van een gesneuvelde soldaat uit de Eerste Wereldoorlog. Bij Joke was dat de Australiër Healy Cecil, die in 1918 sneuvelde in Frankrijk en op de Olympische Spelen in 1912 goud haalde in het zwemmen. “Australië is

Lees meer »

Voorwaardelijke celstraf voor twintiger die naaktfoto’s van minderjarig ex-liefje verspreidde

Een 23-jarige Oostendenaar heeft voor de Brugse rechtbank zes maanden voorwaardelijke celstraf gekregen omdat hij naaktfoto’s van zijn Noorse ex-liefje verspreidde. Op het moment dat de foto’s genomen worden was het meisje amper veertien jaar.
The post Voorwaardelijke celstraf voor twintiger die naaktfoto’s van minderjarig ex-liefje verspreidde appeared first on KW.be.

Lees meer »

Al meer dan 30 keer veroordeeld, toch opnieuw aan het stelen: “Werd na jaren in cel zonder begeleiding vrijgelaten”

“De schuld van justitie? Toch een beetje.” Een 52-jarige man uit Hooglede schoof de schuld van zijn nieuwe inbraken- en diefstallenreeks in Roeselare en Hooglede gedeeltelijk in de schoenen van het Belgische gerecht. Hij riskeerde een nieuwe celstraf van achttien maanden.
The post Al meer dan 30 keer veroordeeld, toch opnieuw aan het stelen: “Werd na jaren in cel

Lees meer »

Jongeman opgepakt nadat hij verontrustende beelden van Brugse school op sociale media deelt: “Vind me op het nieuws”

De politie was vrijdagochtend massaal aanwezig op de school SASK in Sint-Kruis, een deelgemeente van Brugge. Een jongeman deelde op sociale media verschillende beelden van de school, met daarop telkens de onheilspellende tekst “vind me op het nieuws”. Het Gentse parket kan voorlopig enkel bevestigen dat er iemand is opgepakt. “De jongeman werd meegenomen ter verhoor”, klinkt het.

Lees meer »

Tien jaar later na ontploffing obus in Ieper met twee doden tot gevolg: twee ondernemingen en twee personen schuldig, maar geen straf

Bij graafwerken op een bedrijventerrein in Ieper ontplofte op 19 maart 2014 een obus uit de Eerste Wereldoorlog. Bij de explosie kwamen twee arbeiders om het leven en vielen twee gewonden. Twee personen en twee ondernemingen werden tien jaar later in beroep schuldig bevonden aan onopzettelijke doding.
The post Tien jaar later na ontploffing obus in Ieper met twee

Lees meer »

“Politie beschermde Marius in onderzoek naar drugshandel”: geheime documenten onthullen nieuw schandaal in koningshuis

De politie houdt Marius Borg Høiby (27), die recent nog in opspraak kwam wegens geweld tegen zijn ex-vriendin, een hand boven het hoofd. Dat schrijven lokale media. Agenten zouden de zoon van kroonprinses Mette-Marit gewaarschuwd hebben dat zijn naam was opgedoken in een onderzoek naar grootschalige drugshandel. Onze royalty-expert geeft tekst en uitleg over het zoveelste schandaal rond het enfant

Lees meer »