VS zien toenemend risico op sabotage van onderzeese kabels door geheime Russische eenheid

De VS hebben een toename van Russische militaire activiteit gedetecteerd rond belangrijke onderzeese kabels en achten de kans nu nog groter dat Rusland zal overgaan tot de sabotage van cruciale communicatie-infrastructuur. Een geheime militaire Russische eenheid zou zich bovendien focussen op het onklaar maken van onderzeese (internet)kabels, zo hebben Amerikaanse functionarissen verklaard aan ‘CNN’. 

Meer krantenkoppen in België

Ex-burgemeesters bovenaan lijst Open VLD-De Merlaan in Maldegem

Open VLD en De Merlaan trekken op 13 oktober samen naar de kiezer. De lijst wordt getrokken door ex-burgemeester Bart Van Hulle en op de tweede plaats prijkt ex-burgemeester Marleen Van den Bussche. Op drie staat voormalig schepen Jason Van Landschoot en op vier voormalig schepen Stefaan Heyndrikx. Voormalig schepen Geert De Roo is lijstduwer.
The post Ex-burgemeesters bovenaan

Lees meer »

Flore en Femke publiceren prentenboek ‘Kamertje ikke’: “Het gaat niet over anders zijn, maar over jezelf zijn”

De Waregemse illustrator Flore Deman (32) en grafisch vormgever Femke Vanbelle (34) uit Brugge stellen hun gloednieuw prentenboek voor. In Kamertje ikke vertellen ze het verhaal van twee verschillende personages. “We ergeren ons aan boeken die het hebben over ‘anders zijn’. De focus moet liggen op ‘jezelf zijn’.”
The post Flore en Femke publiceren prentenboek ‘Kamertje ikke’: “Het gaat

Lees meer »

Freinetschool De Boomhut viert zilveren jubileum met feestjaar

Freinetschool De Boomhut in Sint-Andries bestaat dit schooljaar 25 jaar en dat zal iedereen geweten hebben. De Boomhut ontstond toen ouders van de toenmalige freinetschool De Klimop (tegenwoordig gehuisvest in Oostkamp, red.) besloten om onafhankelijk te blijven, waardoor op de huidige locatie ruimte was voor een nieuw project: De Boomhut.
The post Freinetschool De Boomhut viert zilveren jubileum met

Lees meer »

Piastri wint in stratencircuit van Bakoe, Verstappen ziet uitdager Norris weer wat dichterbij sluipen

Oscar Piastri (McLaren) heeft zondagmiddag de Grote Prijs van Azerbeidzjan, de zeventiende manche van het seizoen in de Formule 1, op zijn naam geschreven. De Australiër bleef op het stratencircuit in de hoofdstad Bakoe de Monegask Charles Leclerc (Ferrari) en de Brit George Russell (Mercedes) voor na een knotsgekke race. Lando Norris (McLaren) kwam op de vierde plaats terecht na

Lees meer »

Gemeente bedankt Mooimakers met hapje en drankje

De gemeente trakteerde de plaatselijke Mooimakers op hamburgers. “Als dank voor een jaar lang zwerfvuil ruimen, konden onze Mooimakers in het voormalige stationsgebouw van een maaltijd genieten”, vertelt milieuschepen Chris Verhaeghe (Open Vld). “Groot-Staden telt momenteel 63 Mooimakers”, pikt milieuambtenaar Jeroen Vermeersch in. “Extra Mooimakers zijn altijd welkom. Wij voorzien ze van het nodige materiaal
The post Gemeente bedankt

Lees meer »

“Voelde het leven uit mij geknepen worden”: broers terecht na vechtpartij met agenten aan stripclub in Harelbeke

“De ergste interventie in mijn 12-jarige loopbaan.” Een agent van de politiezone Gavers (Harelbeke-Deerlijk) liet op de rechtbank in Kortrijk weinig aan de verbeelding over hoe hij zich bijna 2 jaar na een fout gelopen interventie aan striptease lounge Secrets Club in Harelbeke nog voelt. Een 41-jarige man uit Harelbeke riskeert 30 maanden cel voor poging doodslag omdat hij de

Lees meer »

T1 Karel Tanghe en Dosko Beveren (3A) maken zich op voor eerste grote test: “Klaar voor duel tegen Dadizele”

Dosko Beveren is na het onfortuinlijke verlies tegen Keiem het seizoen gestart met een zes op negen. Zaterdag wacht met de verplaatsing naar titelkandidaat FC Dadizele Sport de eerste grote test voor nieuwe coach Karel Tanghe en zijn spelersgroep.
The post T1 Karel Tanghe en Dosko Beveren (3A) maken zich op voor eerste grote test: “Klaar voor duel tegen

Lees meer »