Onzekerheid over kunstschaatsseizoen in Kortrijk: “We houden uren nog altijd vrij”

Het schaatsseizoen staat voor de deur, maar door onenigheid over zakelijke afspraken tussen Figure Skating Club Kortrijk Spurs (FSCKS) en eigenaar Kenneth Deryckere (39) van IJsbaan De Piste staan 250 gepassioneerde kunstschaatsers momenteel letterlijk en figuurlijk in de kou.

De schaatsclub FSCKS zal dit seizoen niet opstarten in IJsbaan De Piste aan de Gentsesteenweg die dit weekend opent. Naar aanleiding van dit nieuws schreef een ouder van één van de kunstschaatsers een open brief. “Deze onverwachte blokkade heeft niet alleen grote gevolgen voor de sportieve ontwikkeling van onze kinderen, maar ook voor hun welzijn en de gemeenschap die zij op de ijsbaan hebben opgebouwd. Het kunstschaatsen biedt niet alleen een plek voor sport en beweging, maar stimuleert ook sociale vaardigheden, discipline en vriendschappen. Voor velen van hen is het ijs hun tweede thuis.”

“Sport is een essentieel onderdeel van een gezonde jeugd en het kan toch niet zo zijn dat commerciële belangen deze weg zouden nemen?” – ouder van kunstschaatser

Verder staat te lezen in de open brief dat ze vragen om een eerlijke, betaalbare kans voor de kinderen om hun sport te beoefenen. “Wij roepen op om meer publieke, goed onderhouden ijsbanen open te stellen. Een correcte accommodatie waarbij huidige en toekomstige talenten zich kunnen ontwikkelen. Sport is een essentieel onderdeel van een gezonde jeugd en het kan toch niet zo zijn dat commerciële belangen deze weg zouden nemen? Het is tijd om samen te werken, in het belang van onze kinderen en de toekomst van de kunstschaatssport in onze regio.”

“Wij willen wel verduidelijken dat de club besliste om de samenwerking stop te zetten. Verdere interne info kan ik voorlopig nog niet kwijt” – Kenneth Deryckere

IJsbaan De Piste heeft acte genomen van de brief en wil kijken voor een oplossing voor de leden. “Wij willen wel verduidelijken dat de club besliste om de samenwerking stop te zetten. Verdere interne info kan ik voorlopig nog niet kwijt, maar het feit dat ze zelfs hun sociale mediakanalen hebben verwijderd, zegt ook iets”, laat Kenneth de kwestie voorlopig in het midden.

Nieuwe club?

“We kijken wat we kunnen doen en willen nu vooral starten met oplossingen te zoeken. Indien nodig komt er nieuwe club dat de leden toch hun sport kunnen beoefenen. We houden de uren voor kunstschaatsen nog altijd vrij. Het verbaasde me wel te lezen in de open brief dat er ‘geen garantie is op een veilige, professionele schaatsplek in de regio’. Als dat het geval was hier, dan hadden we geen vergunning. Ter info, Antwerpen heeft één van de nieuwste ijsbanen in België en kiest ervoor om toch hier in december hun kerstkamp af te werken, dat zegt iets.”

The post Onzekerheid over kunstschaatsseizoen in Kortrijk: “We houden uren nog altijd vrij” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Ruilbeurs Ingelcaps in De Cultuurfabriek

Op zaterdag 21 september organiseert Ingelcaps een ruilbeurs van champagnecapsules in De Cultuurfabriek in de Kortrijkstraat.
The post Ruilbeurs Ingelcaps in De Cultuurfabriek appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Vandaag weten we meer”: Guardiola heeft nog geen nieuws over blessure De Bruyne, City blijft tegen Inter steken op draw

‘Un jour sans’ vanwege Manchester City. Een goed Inter pakte een punt (0-0). Een matige De Bruyne bleef tijdens de rust geblesseerd in de kleedkamer. “Ik sprak nog niet met de dokters, pas donderdag weten we meer”, zei Pep Guardiola kort. Doku kreeg slechts een korte invalbeurt. Alle doelpunten en hoogtepunten bekijkt u exclusief bij HLN!

Lees meer »