Vriendschap primeert bij Athletic

Athletic Kortrijk maakte drie weken geleden zijn debuut in vierde provinciale E. De Kortrijkzanen deden het met stijl, gingen met 0-1 winnen op Pittem. In de volgende wedstrijden tegen Jong Vijve en vorige speeldag Ruiselede moest de jongste Kortrijkse boreling telkens het onderspit delven.

KVK Kortrijk en SV Kortrijk kregen er met Athletic Club Kortrijk een broertje bij. Deze nieuwe club startte twee jaar geleden met minivoetbal en mocht vorig seizoen een titel vieren. Dit seizoen waagt Athletic Club Kortrijk zijn kans in het veldvoetbal. En blijkbaar doen ze dat niet slecht.

“Wat betreft minivoetbal hebben we naast onze eerste ploeg ook met de U11 een jeugdploeg”, opent woordvoerder en gerechtigd correspondent Faycel Derrag. “Jongeren die hun hart verloren hebben aan minivoetbal zijn bij ons welkom. Omdat we naast minivoetbal ook meer dan een boontje hebben voor veldvoetbal, werd beslist om dit seizoen met een eerste ploeg aan de aftrap te komen in eerste provinciale. Voor het veldvoetbal beschikt onze trainer Kasmi Abdelkrim over een 35-tal spelers. Kasmi beschikt over het diploma initiator, maar wil zijn trainersdiploma Uefa B halen.”

Speciale band

De 33-jarige Faycel Derrag woont momenteel in Borgerhout, heeft een verleden bij Tubantia. “Waar ook Rode Duivel Jérémy Doku zijn eerste voetbalstappen zette”, vult Derrag aan. “Voorts heb ik als doelman nog ballen gestopt bij de jeugd van SV Kortrijk, Kuurne, Heule. Bij Stasegem heb ik zelfs bij de eerste ploeg nog onder de lat gestaan. Wegens familiale en professionele redenen ben ik verhuisd naar Borgerhout. Maar met Athletic Club Kortrijk heb ik een speciale band. Dit seizoen brachten we een vriendenploeg aan de aftrap. Jongens die gek zijn van voetbal en zich tijdens het weekend in de provinciale competitie willen uitleven.”

“Momenteel houden we het bescheiden. Omdat het voor ons een stap in het onbekende is, zouden we niet ontevreden zijn, mochten we in ons eerste jaar zowat de middenmoot halen. Het zou een opsteker zijn, mochten we daarin slagen. Uiteraard willen we goede resultaten neerzetten. Maar zoals reeds eerder gezegd, de vriendschap primeert”, besluit Faycel Derrag. (AV)

The post Vriendschap primeert bij Athletic is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Rommelmarkt op zondag 29 september

Op zondag 29 september organiseert de ouderraad van de Zilverbergschool voor de eerste keer een rommelmarkt.
The post Rommelmarkt op zondag 29 september appeared first on KW.be.

Lees meer »

Pelt en Houthalen-Helchteren zetten hun Olympiërs in de bloemetjes

De gemeenten Pelt en Houthalen-Helchteren hebben hun atleten die deelnamen aan de Olympische Spelen in Parijs in de bloemetjes gezet. Dat gebeurde tijdens een huldiging in belevingscampus De Stroming in Pelt en het gemeentehuis in Houthalen-Helchteren. Kajakkers Hermien Peters, Artuur Peters en Lize Broekx mochten op de Spelen aantreden in de finale. Zwemster Roos Vanotterdijk plaatste zich dan weer 2

Lees meer »

LIVE CLUB BRUGGE-DORTMUND (woe, 21u). Stilaan helemaal klaar voor: Jan Breydel reeds getooid in Champions League-jasje

Club Brugge opent morgen om 21 uur zijn campagne in de vernieuwde Champions League met een thuiswedstrijd tegen Borussia Dortmund. Jan Breydel droomt van een eerste stunt tegen de finalist van vorig seizoen. In de voormiddag werkte blauw-zwart een training af, om 14u spreken Nicky Hayen en Hans Vanaken met de pers. De wedstrijd is LIVE te bekijken op VTM

Lees meer »

Met boeken naar de wijken: Proefproject ‘De Wisselbib’ in drie ontmoetingscentra van start

Bibliotheek Oostende en drie ontmoetingscentra zijn gestart met een gezamenlijk proefproject ‘De Wisselbib’. De bib stelt een collectie boeken ter beschikking in de ontmoetingscentra waar bezoekers een boek kunnen uitlenen of ter plekke lezen. Het aanbod wisselt regelmatig en is aangepast aan de interesses van de bezoekers.
The post Met boeken naar de wijken: Proefproject ‘De Wisselbib’ in drie

Lees meer »

Zeef mee naar de zeventiende eeuw als een echte archeoloog

CO7 en het Yper Museum organiseren tot en met 27 september het archeologisch project ‘Zeven naar de zeventiende eeuw’ op de site van het voormalig openluchtzwembad aan de Lange Torhoutstraat 54 te Ieper.
The post Zeef mee naar de zeventiende eeuw als een echte archeoloog appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nederlanders gaan opnieuw in beroep tegen ethaankraker in Antwerps havengebied

De Nederlandse provincie Noord-Brabant tekent opnieuw beroep aan tegen de vergunning die de Vlaamse overheid verleende aan het Britse chemiebedrijf Ineos. Dat meldt de provincie vrijdag op haar website. De ethaankraker van Ineos in de Antwerpse haven zou volgens de Nederlanders nog altijd te veel stikstofdepositie opleveren in het Natura2000-gebied De Brabantse Wal.

Lees meer »

Reconstructie voor dood van Annie De Poortere in 1994 van start, verdachte (78) doet niet mee

De reconstructie in de zaak van de dood van Annie De Poortere in 1994 in Sint-Martens-Latem ging woensdagochtend van start zonder de verdachte. De medewerking van de verdachte, haar toenmalige echtgenoot, de 78-jarige H.D., was van doorslaggevend belang omdat zijn verklaring centraal staat en er geen getuigen meer zijn die de man kunnen tegenspreken. Het is nog afwachten wat de

Lees meer »