Pro-Palestijnse betogers protesteren tijdens opening academiejaar: “De togati zijn medeplichtig aan genocide”

Vandaag hebben Pro-Palestijnse betogers zich verzameld bij het stadhuis op de Grote Markt in Leuven. Ze komen bijeen om hun stem te laten horen terwijl de professoren van de KU Leuven in stoet voorbijtrekken ter gelegenheid van de opening van het academiejaar. 

Meer krantenkoppen in België

Liesbeth (39), Jaspis (36) en Bjorn (47) ontdekten pas als volwassenen dat ze hoogbegaafd zijn: “Mijn ouders vonden me een betweter”

“Leidinggevenden vinden het doorgaans heel vervelend dat ik slimmer ben dan zij.” Zowel op de werkvloer als in de aula’s gemakkelijker als je hoogbegaafd bent? Niet per se, zo getuigen Liesbeth (39), Jaspis (36), en Bjorn (47) die pas als volwassene het label ‘hoogbegaafd’ opgeplakt kregen. “Ik heb jarenlang aangemodderd en voelde me vreselijk dom.”

Lees meer »

MATCHCENTER. Ontdek alle uitslagen, de stand én alle beelden van de Champions League-avond, alleen op HLN!

De vernieuwde Champions League is vanavond van start gegaan. Hieronder kan u alle wedstrijden van de eerste speeldag terugvinden in een handig overzicht. Na de matchen vindt u hier ook de eerste blik op het (voorlopige) klassement, waarin Juventus en Aston Villa voorlopig leiden. Bij HLN zit u vanaf 23u ook goed voor de beelden van alle doelpunten en hoogtepunten.

Lees meer »

Nog veel meer trajectcontroles op komst

Het aantal trajectcontroles in Vlaanderen stijgt al jaren en er zijn er nog veel meer op komst. Dat schrijft Het Laatste Nieuws dinsdag op basis van een rondvraag bij alle lokale lijsttrekkers van de 285 Vlaamse gemeenten voor ‘De Stem van Vlaanderen’.

Lees meer »

Mogelijk honderden leden van Libanese Hezbollah gewond na ontploffing ‘biepers’, ook Iraanse ambassadeur als slachtoffer

In Libanon zijn mogelijk honderden leden van de militante groep Hezbollah gewond geraakt nadat hun ‘biepers’ waren ontploft. Dat melden onder meer het Britse persagentschap Reuters en het Libanese National News Agency. Een lokale veiligheidsbron heeft het over de "grootste beveiligingsinbreuk" sinds de start van het conflict met Israël, dat nog niet op het incident heeft gereageerd.

Lees meer »

Geschorste procureurs nog drie maanden langer aan de kant geschoven

West-Vlaams procureur Filiep Jodts verlengt de schorsing van twee van zijn substituut-procureurs met drie maanden. Voormalig afdelingshoofd Y.S. van het Brugse parket en zijn Ieperse evenknie J.L. werden in maart geschorst in de nasleep van de affaire rond de fraude met de examenvragen bij de Hoge Raad voor de Justitie. Het gerechtelijk onderzoek naar die fraude loopt ondertussen volop.

Lees meer »

Instagram verscherpt regels voor tieners: wat verandert er? 

Instagram heeft een reeks maatregelen aangekondigd om minderjarige gebruikers beter te beschermen tegen de mogelijk schadelijke effecten van het platform. Zo worden de accounts van tieners automatisch op privé gezet, krijgen ze niet langer gevoelige inhoud te zien en stuurt de app een melding wanneer de schermtijd een uur overschrijdt.

Lees meer »

Ledverlichting langs stuk Groene 62

Langs de Groene 62 is sinds kort nieuwe ledverlichting actief. Let wel, het gaat over een deel van het traject, niet over de gehele lengte van de route.
The post Ledverlichting langs stuk Groene 62 appeared first on KW.be.

Lees meer »