Lijsttrekkers kruisen degens: Debat wijkt door belangstelling uit naar grotere zaal

Het lijsttrekkersdebat, dat om de zes jaar plaatsvindt, vindt plaats op vrijdag 27 september om 20 uur in zaal Kruispunt. De lijsttrekkers van alle deelnemende partijen komen samen om hun visie op de toekomst van Ichtegem toe te lichten.

Het debat wordt beschouwd als een uitgelezen kans voor de inwoners om meer te weten te komen over de plannen en ideeën van de verschillende partijen. Onderwerpen zoals de dorpskernvernieuwing, verkeersveiligheid, welzijnszorg en huisvesting staan hoog op de agenda.

Alle partijen die deelnemen aan de verkiezingen hebben hun medewerking toegezegd, met vertegenwoordigers zoals Lieven Cobbaert (Team Burgemeester), Frederiek Vermeulen (CD&V8480), Dieter Debacker (W.I.T.), Patrik Wellekens (Vlaams Belang) en Femke Derudder (Vooruit). Het debat zal in goede banen worden geleid door Koen Neuvroen, directeur van het SIGO-college in Eernegem.

Veel belangstelling

Johan Vanhee, secretaris van vzw jeugdcentrum Gildhof, dat instaat voor de organisatie, vertelt: “We zijn trots dat we opnieuw alle partijen kunnen samenbrengen voor een debat over de toekomst van Ichtegem. Dit jaar is er veel belangstelling, waardoor we hebben moeten uitwijken naar het parochiaal centrum Kruispunt. De deuren gaan open om 19.15 uur en het debat start om 20 uur. De toegangsprijs bedraagt 2 euro.”

Vanhee benadrukt het belang van het debat voor de lokale democratie: “Elke partij krijgt de kans om een thema naar voren te brengen, waarop de andere lijsttrekkers kunnen reageren. Een van de hoofdthema’s zal ongetwijfeld de dorpskernvernieuwing zijn. Het publiek kan ook actief deelnemen door vooraf vragen in te dienen via de Facebookpagina’s van jeugdcentrum Gildhof en jeugdcafé De Couveuse. Tijdens de pauze worden de schriftelijke vragen van het publiek gebundeld en geselecteerd voor het tweede deel van het debat.”

Boeiend en pittig

“Het wordt zeker een boeiende en pittige avond, waarop de Ichtegemse kiezer rechtstreeks kan kennismaken met de visie van de verschillende partijen. We hopen op een grote opkomst en een constructief debat”, besluit Johan Vanhee. (SVE)

Info: Jeugdcentrum Gildhof of Jeugdhuis De Couveuse op Facebook.

The post Lijsttrekkers kruisen degens: Debat wijkt door belangstelling uit naar grotere zaal is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Zo kon Israëlische geheime dienst explosieven verstoppen in duizenden biepers en ze allemaal tegelijk laten afgaan

Toen Hezbollah uit veiligheidsoverwegingen 5.000 nieuwe biepers bestelde, had niemand in de smiezen dat in elk geleverd toestelletje 3 tot 5 gram springstof zat verstopt. Verschillende bronnen onthullen nu hoe de Mossad, de Israëlische geheime dienst, daarin is geslaagd. Van een maandenlange voorbereiding en een infiltratie in de bieperfabriek tot een speciaal stukje code in het toestel: zo ging de

Lees meer »

Wie vermoordde Heidi Reyntjens, die mentale beperking had? Zus Inge en haar ex-lief gaan allebei voor vrijspraak op assisenproces

Zowel Inge Reyntjens als haar ex-lief Daisy zullen volgende week de vrijspraak vragen voor de moord op Inges zus Heidi Reyntjens, die in april 2019 stierf nadat ze ’s nachts in het kanaal Dessel-Schoten was geduwd. “Inge stond onder druk door de berichten die Daisy haar al sinds 2016 stuurde. Ze heeft Heidi geduwd uit frustratie, maar probeerde haar zus

Lees meer »

1.200 werkende asielzoekers betalen voor hun opvang

Sinds het op 1 juli voor werkende asielzoekers in een opvangcentrum verplicht is geworden om een bijdrage te betalen voor hun opvang hebben 1.200 asielzoekers dat daadwerkelijk gedaan. Dat meldt staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor (CD&V).

Lees meer »

“Dochters op de achterbank waren naar voren gekatapulteerd”: buren onder indruk van ongeval waarbij moeder met auto vol kinderen tegen boom botst

Buren die dinsdagavond zagen hoe een moeder met drie kinderen in het Oost-Vlaamse Aalter tegen een boom reed, zijn naar eigen zeggen stevig onder de indruk van het verkeersongeval. De toestand van twee kinderen is intussen niet meer levensbedreigend. “Het klonk als een autodeur die dichtsloeg, maar dan veel luider.”

Lees meer »

Gemeentebelangen met sterke mix naar de kiezer in Heuvelland

Gemeentebelangen Heuvelland maakte in de voorbije bestuursperiode door een aantal wissels al flink werk van verjonging, en ook op de lijst voor de komende verkiezingen trekt de partij de kaart van de jongeren. Maar ook die van de ervaring, want bijna alle zetelende mandatarissen zijn opnieuw kandidaat. Een sterke mix dus, waar burgemeester Wieland De Meyer echt wel trots op

Lees meer »

Drie artsen voor rechter na plotse dood van snookerspeler Jonas (24): “Na zeven jaar hebben we nog altijd geen antwoorden”

Bruggeling Jonas Slagmulders (24) startte op 22 augustus 2017 kerngezond aan z’n werkdag als chauffeur, maar werd in de namiddag plots onwel. Twaalf uur later overleed de beloftevolle snookerspeler in het Brugse AZ Sint-Jan aan een agressieve hersenvliesontsteking. Na een klacht van z’n familie staan zeven jaar na datum drie artsen van toen voor de correctionele rechtbank. “Men had een

Lees meer »

Koppel riskeert monsterboete van maar liefst 528.000 euro voor het onderbrengen van gastarbeiders in ongeschikte kamers: “Nooite onze bedoeling”

Een bouwbedrijf uit Kortemark riskeert een monsterboete van maar liefst 528.000 euro omdat de zaakvoerders gastarbeiders onderbrachten in kamers die daar niet voor geschikt waren. Het koppel achter het bedrijf was zich naar eigen zeggen van geen kwaad bewust. “Het was nooit onze bedoeling om mensen in ongeschikte panden onder te brengen.”
The post Koppel riskeert monsterboete van maar

Lees meer »

Club Brugge wint met 0-3 van Kortrijk en komt naast Genk aan de leiding

Club Brugge heeft zaterdag op de zevende speeldag van de Jupiler Pro League in het Guldensporenstadion KV Kortrijk met 0-3 opzijgezet. Door de zege komen de Bruggelingen voorlopig samen met Racing Genk aan de leiding. Kortrijk staat met zeven punten dertiende.
The post Club Brugge wint met 0-3 van Kortrijk en komt naast Genk aan de leiding appeared first

Lees meer »