Panelgesprek over middelengebruik in de bib: “Er leven heel wat vragen”

Met de regelmaat van de klok komen berichten over middelengebruik zeg maar drugs in de brede zin van het woord in de media: chauffeurs onder invloed, illegale plantages en transporten, opgepakte dealers… Ook bibliothecaris Elke Vandewalle merkte die bezorgdheid bij de bezoekers van de bib en organiseert een panelgesprek op woensdag 25 september.

“De bezorgdheid van zowel ouders als vrienden, familieleden, kennissen van mensen bij wie het consumeren van tabak, alcohol, medicatie en andere middelen uit de hand dreigt te lopen haalt de media niet”, aldus Elke Vandewalle.

“Er leven heel wat vragen bij ouders van opgroeiende kinderen en pubers. Het is duidelijk dat het middelengebruik of middelenmisbruik in alle lagen van de bevolking voorkomt. Het risico dat je eigen kind hiermee in contact komt is niet onbestaande. We hebben gezocht hoe we aan die bezorgdheid tegemoet kunnen komen en daarom organiseren we samen met de gemeentelijke stuurgroep Lokaal DrugOverleg een panelgesprek op woensdag 25 september om 20 uur in de leeszaal van de bib.”

Vragenbus

“We laten in eerste instantie iemand aan het woord die vertelt hoe hij als talentrijke jongvolwassene verslaafd werd en hoe hij tot het besef kwam dat hij een probleem had”, aldus Elke.

“Daarnaast nodigen we een hulpverlener van een ambulante hulpverleningsdienst uit. Van haar horen we hoe aangepaste zorg geboden wordt aan mensen bij wie het druggebruik een probleem vormt of dreigt te vormen en hoe de omgeving van de gebruiker ondersteund wordt. Omdat voorkomen nog altijd beter is dan genezen geven we het woord aan een preventiewerker: tips en tricks voor ouders, leerkrachten, opvoeders en leiders van jeugdbewegingen. Ook de vragen van de aanwezigen komen aan bod: aan de ingang van de bibliotheek zal een vragenbus staan waarin je je vraag kan deponeren”, besluit Elke.

Op woensdag 25 september om 20 uur is iedereen vanaf 15 jaar welkom in de bib. De avond is gratis maar om praktische redenen wordt gevraagd om vooraf in te schrijven via 051 56 88 77 of [email protected].

The post Panelgesprek over middelengebruik in de bib: “Er leven heel wat vragen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Sociaal Huis krijgt donatie van ruim 600 schoolartikelen

Het Sociaal Huis van Dentergem heeft ruim zeshonderd schoolartikelen gedoneerd gekregen. “De schenking is mee mogelijk gemaakt door de persoonlijke contacten van gemeenteraadslid Philippe Wyffels”, zegt voorzitter van het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst Bart De Keukeleire (Eendracht). “Het is niet de eerste keer dat hij hierin slaagt. We zijn hem daar dankbaar voor,
The post Sociaal Huis

Lees meer »

Mediteren, wandelen en wekelijks naar steakhouse: zo ziet prins Harry’s leven in koninklijk ‘ballingschap’ eruit

Op zijn 40ste verjaardag is het duidelijk dat de Britse prins Harry niet alleen zijn koninklijke functie, maar ook zijn wilde haren verloren is. Geen dwaze feestjes meer, en ook geen lintjes doorknippen. Wél wandelingen met zijn hond, fietstochtjes door het park en avondjes uit met Meghan – telkens naar het lokale steakhouse. “Hij verveelt zich te pletter, maar hij

Lees meer »

Bisschop Lode Aerts draagt hoogmis op in Alveringem: volle kerk viert start nieuwe parochiale eenheid Veurne-Alveringem

Het was op meerdere fronten feest op zondag 15 september. Alveringem viert dan niet enkel kermis, maar precies vandaag gaat ook de nieuwe parochiale eenheid Veurne-Alveringem van start. Bisschop Lode Aerts kwam voor deze bijzondere gelegenheid naar Alveringem.
The post Bisschop Lode Aerts draagt hoogmis op in Alveringem: volle kerk viert start nieuwe parochiale eenheid Veurne-Alveringem appeared first on

Lees meer »

Bodycambeelden tonen arrestatie van verdachte verijdelde aanslag op Trump

Bodycambeelden van de politie van Martin County in Florida tonen het moment waarop Ryan Wesley Routh wordt gearresteerd. Routh (58) zou een moordaanslag hebben willen plegen op presidentskandidaat Donald Trump, die op dat moment aan het golfen was. Een alerte veiligheidsagent kon dat voorkomen. De verdachte kon snel aangehouden worden op de snelweg in een naburige gemeente. Het is al

Lees meer »

Staf Coppens krijgt zonneslag tijdens extreme woestijnloop: “Als hij geen grapjes meer maakt, gaat het niet goed met hem”

Van het koele Zweden naar de snikhete woestijn: Staf Coppens (43) waagt zich vanavond in ‘Camping Coppens’ aan de halve ‘Marathon des Sables’ in Jordanië: één van de meest extreme loopwedstrijden ter wereld. De tv-presentator wordt geconfronteerd met onverwachte wendingen die het hem heel zwaar maken. Stafs sportcoach en goede vriend Thijs Ghekiere, die hem tijdens de tocht begeleidde, legt

Lees meer »

Na zinderende première is ‘Grease’ weer helemaal thé word!

Afgelopen zondag raasde de nieuw, frisse versie van de hitmusical ‘Grease’ als een gesmeerde bliksem door Stadsschouwburg Antwerpen. Het publiek ging uit z’n dak en beloonde de supersonische cast, met o.a. Tinne Oltmans (Sandy), Danny Dorland (Danny), Ruth Beeckmans (Miss Lynch) en Lauren De Ruyck (Rizzo), na afloop met een welverdiende, uitzinnige staande ovatie.
The post Na zinderende première

Lees meer »

Berenloop zit dit jaar in nieuw jasje

Zondag 22 september is er tijdens de jaarlijkse kermis de 19de Berenloop. AC Beernem zorgt als organisator naast de gekende jeugdlopen voor drie afstanden met traditioneel de start en aankomst nabij O.C. De Kleine Beer.
The post Berenloop zit dit jaar in nieuw jasje appeared first on KW.be.

Lees meer »

Van parochiekerk naar sociocultureel ontmoetingscentrum: historisch gebouw in Koekelare krijgt nieuw leven

Met het oog op de herbestemming van de parochiekerk in De Mokker tot een sociocultureel ontmoetingscentrum werd tijdens de gemeenteraad in CC De Brouwerij de ontwerpakte voor de aankoop van de parochiekerk in De Mokker unaniem goedgekeurd. De gemeente koopt het gebouw voor 250.000 euro met als doel het om te vormen tot een sociocultureel ontmoetingscentrum.
The post Van

Lees meer »