“Kom uit je auto of durf je niet?”: veertiger ontkent dat hij dreigde met beitel tijdens discussie in het verkeer

Een 40-jarige man uit Deinze riskeert voor de Brugse rechtbank drie maanden cel voor verkeersagressie. Tijdens een discussie over een parkeerplaats zou Tom M. een man bedreigd hebben met een grote beitel, maar dat ontkent hij zelf ten stelligste.

Op 18 oktober 2022 parkeerde het slachtoffer zijn wagen aan een werf in Oostende om even te telefoneren. Voor hem stond een bestelwagen waarvan de bestuurder, Tom M. (40), uitstapte. Volgens het parket had hij een beitel van 40 centimeter in de hand. “Hij maakte wilde bewegingen en bedreigde het slachtoffer met de beitel”, stelde procureur Emilie Lingier. “Kom uit je auto of durf je niet”, zou M. daarbij geroepen hebben.

Het slachtoffer noteerde de nummerplaat van de bestelwagen en contacteerde de werkgever van M. De man uit Deinze zou de feiten bij zijn werkgever hebben toegegeven, maar op het proces ging hij voor de vrijspraak. “Mijn cliënt zat te telefoneren in zijn bestelwagen toen hij plots een duw voelde aan de achterzijde van zijn voertuig”, pleitte advocate Laura Van Iersel. “Hij stapte uit en zei tegen de burgerlijke partij dat hij daar niet mocht parkeren. Er was sprake van een woordenwisseling, maar mijn cliënt heeft op geen enkel moment gedreigd met die beitel.”

De procureur verwees naar het strafblad van M., die in het verleden al tien veroordelingen opliep voor onder meer diefstal en drugs. Het slachtoffer stelde zich burgerlijke partij in de zaak. “Hij heeft nog altijd last van nachtmerries”, pleitte zijn advocaat. “Hij is ook angstig op de weg, zeker als hij een camionette ziet rijden.”

De uitspraak volgt op 15 oktober. (AFr)

The post “Kom uit je auto of durf je niet?”: veertiger ontkent dat hij dreigde met beitel tijdens discussie in het verkeer is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Baby van vier maanden overleden in Avelgem: vader (29) opgepakt

Een 29-jarige vader uit Avelgem is gearresteerd op verdenking van het schudden van zijn vier maanden oude baby, die maandag is overleden. Het jongetje werd zondag opgenomen in AZ Groeninge, Kortrijk, met ernstige symptomen van het shaken baby-syndroom. Hij werd onmiddellijk overgebracht naar het UZ in Gent, waar de politie en het parket werden ingelicht.

Lees meer »

Wij spraken met echtgenoot Hans D. (78), die vandaag zijn kat stuurt naar reconstructie dood Annie De Poortere: “Mij ga je daar niet zien”

Na bijna dertig jaar hopen de nabestaanden en speurders eindelijk antwoorden te vinden in de moordzaak rond Annie De Poortere, vandaag vindt er een reconstructie plaats over die fatale zaterdag in 1994. Want hoe kwam Annie om het leven en waarom zijn de hulpdiensten niet gebeld? We spraken met dé persoon die de antwoorden weet, Annies echtgenoot Hans D. (78).

Lees meer »

EXCLUSIEF. Van succesvol ondernemer naar het OCMW. Philip (57): “Ik ben 50 miljoen euro kwijt in 6 maanden”

“Ik heb lang genoeg gezwegen.” Zakenman Philip Deutz (57) uit Sint-Niklaas beleeft zijn grootste nachtmerrie. Tot twee jaar geleden was hij een succesvolle ondernemer met meer dan twintig bedrijven in binnen- en buitenland. Geen flamboyante CEO, maar iemand die op de achtergrond werkte en in de luwte een zakenimperium uitbouwde, alles samen goed voor zo’n 50 miljoen euro. Nu is

Lees meer »

Wilde Evy (35) haar schoonmoeder Clementine (69) vergiftigen? “Dit was een schreeuw om aandacht die verkeerd is uitgedraaid”

Jarenlang waren ze de beste vriendinnen. Haar nummer 1, noemde Clementine (69) haar schoondochter Evy (35) nog. Tot ze tot twee maal toe neerstuikte en wakker werd in het ziekenhuis… door medicijnen waar enkel haar schoondochter aan kon geraken. Lijnrecht staan de twee nu tegenover elkaar in de rechtbank. Gaat het om een koelbloedige moord, gepleegd uit geldbejag? Of was

Lees meer »

Dankzij speciale code: zo kon Israëlische geheime dienst explosieven verstoppen in duizenden biepers en ze allemaal tegelijk laten afgaan

Toen Hezbollah uit veiligheidsoverwegingen 5.000 nieuwe biepers bestelde, had niemand in de smiezen dat in elk geleverd toestelletje 3 tot 5 gram springstof zat verstopt. Verschillende bronnen onthullen nu hoe de Mossad, de Israëlische geheime dienst, daarin is geslaagd. Van een maandenlange voorbereiding en een infiltratie in de bieperfabriek tot een speciaal stukje code in het toestel: zo ging de

Lees meer »

Houthi’s eisen raketaanval vanuit Jemen op: “Ruim twee miljoen zionisten moesten naar schuilkelders vluchten”

De Houthi’s uit Jemen hebben de verantwoordelijkheid opgeëist voor een raketaanval op Israël. “Een ballistische raket werd afgevuurd op een positie van het Israëlische leger. Meer dan twee miljoen zionisten moesten naar de schuilkelders vluchten, voor het eerst in de geschiedenis”, aldus een woordvoerder. Volg alle ontwikkelingen over de oorlog in deze liveblog.

Lees meer »

NV-A wil ook in Pittem een rol spelen

Op de valreep maakte NV-A bekend dat de partij ook in Pittem aan de gemeenteraadsverkiezingen zal deelnemen. Met een lijst van vijf kandidaten en een sterk programma willen ze proberen mee hun stempel te drukken op de Pittemse politiek.
The post NV-A wil ook in Pittem een rol spelen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dam in zuidwesten van Polen stroomt over: “Laatste kans om te evacueren” – Storm Boris eist vijf levens in Roemenië, bergwandelaar in Oostenrijk bedolven door lawine

In verschillende landen in Centraal-Europa houden inwoners hun hart vast voor cycloon Boris. In enkele dagen tijd valt ongeveer net zoveel regen als gemiddeld in vier maanden. Tienduizenden huishoudens zitten zonder stroom en verschillende dorpen zijn al geëvacueerd. In Roemenië zijn zeker vijf mensen omgekomen en Polen, Slowakije, Hongarije, Oostenrijk en Duitsland bereiden zich voor op het hoge water. Volg

Lees meer »

Smokkelparadijs

Op zoek naar nieuwe smokkelroutes trekken drugskartels de idyllische bossen van Costa Rica in. Daarbij gaat hun voorkeur uit naar dicht vertakte mangrovebossen, die verweven zijn met rivieren en regenwouden. En dat betekent meteen een uitgebreider takenpakket voor de lokale boswachters.

Lees meer »

Chantal schreef boek over familie Degezelle

De nakomelingen van het echtpaar August en Silvia Degezelle-Deslé komen op zaterdag 21 september bijeen voor een familiefeest. “Het wordt net als 26 jaar geleden weer een ‘gezellig’ feest”, blikt Chantal Depaemelaere vooruit. De achterkleindochter van de stamouders stelde voor deze gelegenheid een familieboek samen.
The post Chantal schreef boek over familie Degezelle appeared first on KW.be.

Lees meer »

N-VA Zedelgem stelt volle kieslijst met 27 kandidaten voor: “Inhoudelijk het verschil maken”

Een maand voor verkiezingsdag 13 oktober maakt ook N-VA Zedelgem haar voltallige kandidatenlijst bekend. Niko Larock is lijsttrekker, gevolgd door raadslid Ann Pattyn en Emma Casteleyn van Jong-N-VA. Femma Zedelgem-voorzitster Annie Van Steelant duwt de lijst met 27 kandidaten, die staan voor een andere politieke stem in de gemeenteraad.
The post N-VA Zedelgem stelt volle kieslijst met 27 kandidaten

Lees meer »

“Kinderen in een shirt met mijn naam, wie had dat gedacht?”: het sprookje van jeugdproduct Joaquin Seys bij Club Brugge

Dat wisten we intussen wel van Joaquin Seys: vorig seizoen nog anoniem bij Club NXT maar vandaag als flankverdediger de grote revelatie van blauw-zwart. En dat hij opvallend nuchter blijft onder de plotse roem. Al staat de Oostendenaar , pas 19, straks op San Siro. En later tegenover Haaland en co. Maar wist u ook dat de new born stervoetballer

Lees meer »

Woonzorgcentrum Sint-Carolus maakte radio om de actieweek rond dementie in de kijker te zetten

Elk jaar doet woonzorgcentrum Sint-Carolus mee aan de actieweek rond dementie. “We organiseren verschillende acties voor en met bewoners met en zonder dementie, familie en mantelzorgers. Zo maken we radio met Radio Carola in de kapel, een mooie rustige ruimte”, zegt beleidsmedewerker Lieke D’hondt.
The post Woonzorgcentrum Sint-Carolus maakte radio om de actieweek rond dementie in de kijker te

Lees meer »

Van parochiekerk naar sociocultureel ontmoetingscentrum: historisch gebouw in Koekelare krijgt nieuw leven

Met het oog op de herbestemming van de parochiekerk in De Mokker tot een sociocultureel ontmoetingscentrum werd tijdens de gemeenteraad in CC De Brouwerij de ontwerpakte voor de aankoop van de parochiekerk in De Mokker unaniem goedgekeurd. De gemeente koopt het gebouw voor 250.000 euro met als doel het om te vormen tot een sociocultureel ontmoetingscentrum.
The post Van

Lees meer »