Pélicot: “Ik ben een verkrachter, net als de anderen in deze zaal”

De hoofdverdachte in een veelbesproken Franse verkrachtingszaak heeft erkend dat hij zijn toenmalige vrouw misbruikt heeft. “Ik ben een verkrachter, net als de anderen in deze zaal”, zei Dominique Pélicot in de rechtbank. Hij legde daar voor het eerst een verklaring af nadat hij enige tijd afwezig was wegens ziekte. 

Meer krantenkoppen in België

Ook Europese Unie “zeer ongerust” over terdoodveroordelingen in Congo

De Europese Unie zegt met “grote bezorgdheid” kennis genomen te hebben van de “nieuwe terdoodveroordelingen” in Congo. Vorige week vrijdag werden 37 mensen, onder wie ook de Belg van Congolese origine Jean-Jacques Wondo, veroordeeld tot de doodstraf omdat ze volgens het Congolese gerecht betrokken waren bij een mislukte staatsgreep eerder dit jaar.

Lees meer »

Werd Bert (57) vermoord in parenclub en gedumpt in Nederland?

Werd de 57-jarige Bert Heijmans uit het Limburgse Maaseik vermoord in een parenclub en werd zijn lijk vervolgens gewikkeld in plastic en gedumpt in Nederland? De speurders waren maandag urenlang in de weer bij Club 7 Sins in Maaseik, maar het luidt op dit moment enkel een onderdeel te zijn van het onderzoek.

Lees meer »

Ex-man van moordverdachte Inge Reyntjens: “Ik ben 175.000 euro kwijt door ‘het team’ dat Daisy zou behandelen tegen kanker”

De ex-man van Inge Reyntjens is zwaar opgelicht door Daisy V.M., die deze week samen met Inge Reyntjens voor het Antwerpse assisenhof terechtstaat voor de moord op Heidi Reyntjens. Hij beweert dat hij in totaal zo’n 175.000 euro heeft gegeven aan ‘het team’, dat Daisy zou behandelen tegen kanker. “Ik begrijp het zelf ook niet, achteraf. Ik heb mijn huis

Lees meer »

“Eén persoon als schuldige aanduiden, daar ga ik niet in mee”: Coosemans, die in opvallend overleg ging met Fredberg, Rits en Vertonghen, steunt Riemer

Anderlecht zit in de hoek waar de klappen vallen. Na de eerste nederlaag van het seizoen tegen Racing Genk lieten heel wat fans opnieuw hun ongenoegen blijken over het geleverde spel. Na affluiten ging CEO Sports Jesper Fredberg in conclaaf met drie leiders in zijn kleedkamer. Colin Coosemans benadrukte echter meteen dat “er niets achter gezocht moest worden” en sprak,

Lees meer »

Sportdag gaat mis: leerling loopt schedelbreuk op

Tijdens de sportdag van het Atheneum Campus Louis Zimmer in Lier heeft een van de leerlingen een schedelbreuk opgelopen. Het incident vond afgelopen maandag plaats tijdens een van de activiteiten. Daarbij liep de jongen hard tegen een muur aan, met zware gevolgen.

Lees meer »

Vrouw die geruchten verspreidde over migranten die katten en honden opeten in Springfield: “Het was niet de bedoeling”

De vrouw uit Springfield, Ohio, die op sociale media bericht had over Haïtiaanse immigranten die huisdieren van de lokale bevolking stelen en opeten – wat Donald Trump in zijn debat tegen Kamala Harris gebruikte – zegt spijt te hebben van dat bericht. “Het ontplofte gewoon en werd iets dat niet mijn bedoeling was”, vertelde ze aan NBC News.

Lees meer »

Chirojongens en -meisjes van Staden voortaan op zelfde terrein

Chiro Staden en het gemeentebestuur openden een gloednieuw gebouw op Zonneburcht, het terrein van de Chirojongens. Door de nieuwbouw kunnen de Chiromeisjes verhuizen naar het terrein van de jongens.
The post Chirojongens en -meisjes van Staden voortaan op zelfde terrein appeared first on KW.be.

Lees meer »

Recordaantal plantjes verkocht voor Kom Op Tegen Kanker in Kortrijk

Op 13, 14 en 15 september vond de 30ste editie plaats van het Plantjesweekend ten voordele van Kom Op Tegen Kanker. Duizenden vrijwilligers in heel Vlaanderen verkochten naar jaarlijkse gewoonte azalea’s aan 8 euro per plantje.
The post Recordaantal plantjes verkocht voor Kom Op Tegen Kanker in Kortrijk appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wat is Hezbollah? En hoe sterk zijn ze? Dit is waarom Israël er alleen maar van kan dromen hen te verslaan

De Israëlische regering heeft officieel het licht op groen gezet voor een oorlog tegen Hezbollah. Premier Netanyahu zegt dat die groepering verslagen moet worden om de dorpen aan de grens met Libanon weer bewoonbaar te maken. Maar dat wordt nog moeilijker dan de al even uitzichtloze strijd tegen Hamas. Waar komt Hezbollah vandaan? Waarvoor strijdt het eigenlijk? En hoe sterk

Lees meer »