Voor het eerst meer elektrische wagens dan benzineauto’s in Noorwegen

14:19 Er rijden sinds september meer elektrische dan benzineauto’s op de Noorse wegen. 

Meer krantenkoppen in België

Overgangsraad van bestuur Standard bekend, CEO Pierre Locht blijft aan boord “tot het verkoopproces van de club is afgerond”

Met een officieel communiqué heeft Standard de overgangsraad van bestuur bekendgemaakt. Daarin zetelen CEO Pierre Locht – die voorlopig aanblijft -, financieel directeur Giacomo Agneli en David Shaw van A-Cap – een grote investeerder van 777 die de controle over verschillende beleggingsprojecten heeft overgenomen. 777 Partners zetelt niet langer in de raad van bestuur van de Rouches.

Lees meer »

Vrouw (77) is valse bankmedewerksters van 19 en 20 jaar te slim af, parket waarschuwt voor toename aantal meldingen: “Ze mikken op de oudere, meest kwetsbare generatie”

Een 77-jarige vrouw uit Merelbeke werd eind augustus het slachtoffer van zogezegde bankmedewerkers die geld wegsluisden van haar rekening. Het parket waarschuwt dat ze de laatste tijd enorm veel dergelijke dossiers zien waarbij vooral oudere mensen geviseerd worden. Tegelijk brengt het ook goed nieuws. De politie kon in dit geval de twee daders opsporen en arresteren. De twee verblijven momenteel

Lees meer »

Vijftien Belgische slachtoffers van seksueel misbruik uitgekozen voor ontmoeting met paus

Paus Franciscus zal tijdens zijn bezoek aan ons land, eind deze maand, een groep van vijftien slachtoffers van seksueel misbruik ontmoeten. Waar en wanneer dat precies gebeurt, maakt de Kerk niet bekend. In een persbericht wijst de Belgische Bisschoppenconferentie er vrijdag op dat de ontmoeting “in alle discretie” gebeurt, “op uitdrukkelijk verzoek van een aantal onder hen”. Aartsbisschop Luc Terlinden

Lees meer »

Sonic City 2024 lost nieuwe namen

Samen met curator Tramhaus lost Sonic City opnieuw enkele namen van hun line-up voor hun driedaagse festival in Depart. Daarvoor graven ze diep in het alternatieve aanbod en is Sonic City een jaarlijkse hoogmis voor muziekfanaten.
The post Sonic City 2024 lost nieuwe namen appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Voelde het leven uit mij geknepen worden”: broers terecht na vechtpartij met agenten aan stripclub in Harelbeke

“De ergste interventie in mijn 12-jarige loopbaan.” Een agent van de politiezone Gavers (Harelbeke-Deerlijk) liet op de rechtbank in Kortrijk weinig aan de verbeelding over hoe hij zich bijna 2 jaar na een fout gelopen interventie aan striptease lounge Secrets Club in Harelbeke nog voelt. Een 41-jarige man uit Harelbeke riskeert 30 maanden cel voor poging doodslag omdat hij de

Lees meer »

Orobad mag 25 kaarsjes uitblazen

Orobad is een sportieve vereniging die openstaat voor jong en oud. De vereniging werd 25 jaar geleden gesticht door Urbain Delaplace. Hij was ook de eerste voorzitter en werd later opgevolgd door de huidige voorzitter Paul Vanoutrive.
The post Orobad mag 25 kaarsjes uitblazen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Alle vluchten in Shanghai worden geannuleerd door komst tyfoon Bebinca

De Chinese autoriteiten bereiden zich voor op de komst van tyfoon Bebinca -met momenteel windsnelheden tot 144 kilometer per uur- die tussen zondagavond en maandagochtend de drukbevolkte oostkust zou moeten bereiken. In de economische hoofdstad Shanghai worden alle vluchten vanaf 20 uur lokale tijd geannuleerd, kondigt staatszender CCTV aan.

Lees meer »