Pech voor Alexis Saelemaekers: Rode Duivel twee maanden out met enkelbreuk

Alexis Saelemaekers en Roma zijn er op de vierde speeldag in de Serie A niet in geslaagd hun eerste zege van het seizoen te boeken. Tegen Genoa bleef de ploeg uit de hoofdstad zondagmiddag steken op een 1-1 gelijkspel. De Belgische verdediger Koni De Winter scoorde in het slot de gelijkmaker. Saelemaekers liep een enkelbreuk op. 

Meer krantenkoppen in België

Nederlandse bank ING wordt strenger voor klimaatvervuilers

De Nederlandse bank ING scherpt haar klimaatbeleid aan. De bank stopt per direct met het financieren van bedrijven die zich enkel toeleggen op het uit de grond halen van olie en gas, zo kondigt CEO Steven van Rijswijk donderdag aan. Vanaf 2026 zullen bedrijven die te weinig klimaatinspanningen doen, worden gedumpt als klant.

Lees meer »

Sanne is draagmoeder van haar nichtje. “Ik had geen kinderwens meer, mijn schoonbroers wel: een match”

Lang niet iedereen kan een baby verwelkomen. Sanne Riepema, redacteur bij het Nederlandse ‘Algemeen Dagblad’, verblijdde daarom haar schoonbroers Erik en Nick met een liefdevolle daad. Hun langgekoesterde kinderwens kwam uit. Dit is het persoonlijke verhaal van een draagmoeder in een maatschappij die er nog niet echt klaar voor lijkt. “‘Normale’ koppels verven een babykamer als er een kleintje op

Lees meer »

Zal de oorlog zich uitbreiden naar hier? En wie zal ze winnen? Kolonel Housen beantwoordt al uw vragen over oorlog in Oekraïne

De komende weken worden cruciaal voor de oorlog in Oekraïne. Het Russische leger zal proberen om nog zo veel mogelijk grondgebied te veroveren voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen van begin november, maar wat gebeurt er daarna? Wanneer komt er vrede? Waarom grijpt de NAVO niet harder in? Onze lezers stuurden ons de voorbije dagen tientallen vragen over het conflict. Onze defensie-expert,

Lees meer »

Noord-Korea vuurt twee ballistische raketten af

Noord-Korea heeft woensdag zeker twee ballistische korteafstandsraketten afgevuurd. Dat meldt het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap, verwijzend naar bronnen uit het Zuid-Koreaanse leger. Ook het Japanse ministerie van Defensie bevestigt de lancering van de raketten.

Lees meer »

“Speelt de pijn weer op, dan is het helemaal naar af”: terugkeer Jan Vertonghen is niet voor meteen

De geïrriteerde achillespezen blijven Jan Vertonghen (37) parten spelen. De recordinternational staat al vijf weken aan de kant en een terugkeer is niet voor meteen. Volgens Anderlecht-coach Brian Riemer ligt hij nog minstens tot en met de volgende interlandperiode in de lappenmand. “Speelt de pijn weer op, dan is het helemaal naar af.” Een stand van zaken.

Lees meer »

Belgisch Poolse MMA-vechter ‘King Artur’ Szczepaniak pakt revanche met spectaculaire Brabo Choke in Polen

Zoete wraak voor Artur Szczepaniak. De Belgisch Poolse MMA-vechter (28) uit Genk knoopte tijdens event nummer 98 van de Poolse MMA-organisatie KSW weer aan met de winst. Na amper 1’40” pakte hij tegen de Pool Krystian Kaszubowski uit met een spectaculaire Brabo Choke in Lubin. Voor ‘King Artur’ is het nu toewerken naar een groot KSW-event in december in Parijs.

Lees meer »