Nog veel meer trajectcontroles op komst: in deze steden pas je binnenkort beter op

“Weet dat we trajectcontroles invoeren op vraag van bewoners zelf.” Bijna alle burgemeesters uit de dertien Vlaamse centrumsteden zijn voorstander van extra trajectcontroles. Dat blijkt uit een analyse van de antwoorden die alle lokale lijsttrekkers gaven op de ‘Stem Van Vlaanderen’ — dé stemtest van HLN en VTM NIEUWS. In welke steden kijk je binnenkort beter uit? En waarom staat Bart De Wever (N-VA) in Antwerpen op de rem? 

Meer krantenkoppen in België

Huisarts Tony (62) verdacht van aanranding patiënt: “Ik zei haar: ‘Je maakt het mij heel moeilijk om mijn handen thuis te houden’”

Tony (62), een huisarts uit de buurt van Hasselt, wordt verdacht van de aanranding van een patiënte tijdens een huisbezoek. “Hij ging te werk als een grijpmachine”, getuigt Kim, het 35-jarige slachtoffer. Voor de rechter verdedigde dokter Tony – zonder advocaat – zich op een zeer opvallende manier: “Zonder die chips was ik niet gebleven. Ik vraag me zelfs af

Lees meer »

Israël voor het eerst met raket aangevallen vanuit Jemen

Voor het eerst is Israël aangevallen vanuit Jemen. Dat meldt het Israëlische leger. De raket werd tijdig onderschept, maar daar waren naar verluidt verschillende pogingen voor nodig. Er vielen geen gewonden. Het luchtalarm weerklonk in verschillende steden in het centrum van Israël.Volg alle ontwikkelingen over de oorlog in deze liveblog.

Lees meer »

Cuesta brengt moderne kunst in straatbeeld in Tielt: “Dit is geen makkelijk verteerbare beeldenroute”

Woensdag werd de vijfde editie van het Tieltse kunstfestival Cuesta met een knal geopend op het Hulstplein. Letterlijk, want daar staat een explosieve buizenconstructie die doet denken aan de opstelling van de troepen bij de slag bij Waterloo. Het is een van de zeven hedendaagse kunstwerken die nog tot en met 27 oktober te bewonderen zijn in het straatbeeld.

Lees meer »

Overgangsraad van bestuur Standard bekend, CEO Pierre Locht blijft aan boord “tot het verkoopproces van de club is afgerond”

Met een officieel communiqué heeft Standard de overgangsraad van bestuur bekendgemaakt. Daarin zetelen CEO Pierre Locht – die voorlopig aanblijft -, financieel directeur Giacomo Agneli en David Shaw van A-Cap – een grote investeerder van 777 die de controle over verschillende beleggingsprojecten heeft overgenomen. 777 Partners zetelt niet langer in de raad van bestuur van de Rouches.

Lees meer »

Rita Dewulf uitgeroepen tot ereschepen van Torhout

Tijdens de Torhoutse gemeenteraadszitting van maandagavond werd gewezen CD&V-schepen Rita Dewulf uit de Makeveldmolenstraat uitgeroepen tot ereschepen van de stad.
The post Rita Dewulf uitgeroepen tot ereschepen van Torhout appeared first on KW.be.

Lees meer »