LIVE BAYERN-DINAMO ZAGREB (21u). Kompany maakt vanavond zijn CL-debuut als trainer: “Finale in München is extra stimulans”

Met een thuiswedstrijd tegen Dinamo Zagreb opent Bayern München vanavond zijn vernieuwde campagne van de Champions League. Voor Vincent Kompany wordt het zijn debuut als trainer op het kampioenenbal. “In principe is dit voor mij niets nieuw, maar we dromen van de finale”, vertelde hij in een gesprek met VTM NIEUWS-analist Gilles De Bilde. 

Meer krantenkoppen in België

Jongeman opgepakt nadat hij verontrustende beelden van Brugse school op sociale media deelt: “Vind me op het nieuws”

De politie was vrijdagochtend massaal aanwezig op de school SASK in Sint-Kruis, een deelgemeente van Brugge. Een jongeman deelde op sociale media verschillende beelden van de school, met daarop telkens de onheilspellende tekst “vind me op het nieuws”. Het Gentse parket kan voorlopig enkel bevestigen dat er iemand is opgepakt. “De jongeman werd meegenomen ter verhoor”, klinkt het.

Lees meer »

Marie-Jeanne ziet zeldzame ‘wingerdpijlstaart’ in haar tuin: “Zo’n rare vlinder heb ik nog nooit gezien”

Marie-Jeanne Deblaere woont langs het kanaal Duinkerke-Veurne toen ze ineens op een stuk van het houten plantklimrek een bijzondere vlinder zag. Navraag leerde haar dat het om de wingerdpijlstaart ging. De kans dat je die vlinder in België ziet, is eerder klein.
The post Marie-Jeanne ziet zeldzame ‘wingerdpijlstaart’ in haar tuin: “Zo’n rare vlinder heb ik nog nooit gezien”

Lees meer »

Een op de tien Belgen blijft werken na pensioen

Bijna 40 procent van de 50- tot 74-jarigen in België ontvangt een rustpensioen. Bijna een op de tien van hen is blijven werken na de eerste ontvangst van een rustpensioen en de daaropvolgende zes maanden, zo blijkt maandag uit een bevraging van Statbel, het Belgische statistiekbureau, bij bijna 14.000 mensen in 2023.

Lees meer »

“Ik hoop dat uwe kop eraf is!”: zwaardere straf in beroep voor man (57) die met jachtgeweer op ex schoot

Camiel V. (57) uit Grobbendonk hoopte in beroep op een vermindering van de tien jaar celstraf die hij voor de strafrechtbank in Turnhout opliep voor een moordpoging op zijn ex. Hij ving bot: het hof van beroep behoudt de effectieve celstraf en stelt de man bovenop nog eens tien jaar ter beschikking van de strafuitvoeringsrechtbank. Dat is vijf jaar meer

Lees meer »

Elio Clarysse na militaire MTB-titel: “Graag B-veldrit winnen”

Elio Clarysse (21) kroonde zich in Oostende tot Belgisch militair kampioen mountainbike. Met de vingers in de neusgaten. Aan de streep had de jonge militair ruim drie minuten voorsprong. Intussen dook hij al het veld in.
The post Elio Clarysse na militaire MTB-titel: “Graag B-veldrit winnen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Enkele onnozelaars zetten hele sector in slecht daglicht”: Jachtvereniging Hubertus woedend om filmpje van klungelende ‘jagers’

Een filmpje van een man die met een jachtgeweer een metalen container uit de lucht wil schieten, zorgt voor heel wat beroering. Het voorwerp belandt op de voorruit van een geparkeerde wagen en verbrijzelt die. De Hubertusvereniging Vlaanderen, die de belangen van de jagers verdedigt, reageert furieus. “De praktijken van enkele onnozelaars stellen onze hele sector in een slecht daglicht.”<br

Lees meer »

1.200 werkende asielzoekers betalen voor opvang

Sinds het op 1 juli voor werkende asielzoekers in een opvangcentrum verplicht is geworden om een bijdrage te betalen voor hun opvang, hebben 1.200 asielzoekers dat daadwerkelijk gedaan. Dat meldt staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor (CD&V).

Lees meer »

Dag na bieperaanval opnieuw negen doden en 300 gewonden in Libanon – Israël kondigt “nieuwe fase” van oorlog aan

Op verschillende plaatsen in de Libanon zijn woensdagnamiddag opnieuw explosies gehoord. Volgens ooggetuigen zijn deze keer walkietalkies ontploft, daarbij zijn volgens de Libanese autoriteiten 300 gewonden en negen doden gevallen. Gisteren raakten zeker 2.800 mensen gewond en vielen er twaalf doden verspreid in heel het land toen plots massaal en gelijktijdig duizenden Hezbollah-biepers ontploften. De machtige Libanese militie gebruikt die

Lees meer »

Sean ‘Diddy’ Combs aangeklaagd voor sekshandel en afpersing: “Vrouwelijke slachtoffers kregen infusen om te bekomen”

Muziekmagnaat Sean ‘Diddy’ Combs (54) is aangeklaagd voor mensenhandel en het dwingen tot seksuele handelingen. Dat staat in een dinsdag openbaar gemaakte aanklacht tegen de rapper en producent. De Amerikaan wordt daarnaast beschuldigd van het opzetten van een organisatie voor illegale praktijken. Combs verschijnt naar verwachting dinsdag voor de rechter in Manhattan.

Lees meer »

Diamant voor Hugo en Liliane

Hugo Morlion (85) en Liliane Schotte (87) werden in het Izegemse stadhuis ontvangen naar aanleiding van het diamanten huwelijksjubileum.
The post Diamant voor Hugo en Liliane appeared first on KW.be.

Lees meer »