Vlaams Belang met dertien kandidaten naar de kiezer in Staden: “Bereid tot samenwerking met elke partij”

In Staden dingt Vlaams Belang voor het eerst naar de gunst van de kiezer. Voormalig gemeenteraadslid Koen Demonie trekt de lijst en wist nog twaalf kandidaten rond zich te verzamelen.

Koen Demonie was in 2012 kandidaat voor N-VA bij de gemeenteraadsverkiezingen en haalde toen het op één na hoogste stemmenaantal op de lijst. Demonie stapte later uit N-VA omdat hij zich binnen N-VA totaal niet aanvaard voelde. Door het ontslag van Koen Demonie kwam Staden in een politieke impasse terecht. De toenmalige meerderheid van Open VLD, N-VA en sp.a had maar één zetel op overschot. Door het vertrek van Koen Demonie waren de drie partijen meteen hun meerderheid kwijt waardoor Staden zo goed als onbestuurbaar werd.

Politieke comeback

Koen Demonie probeerde het in 2018 met zijn eigen ‘Lijst Neutraal’, maar wist toen geen zetel in de gemeenteraad te veroveren. Demonie maakt bij de Vlaamse verkiezingen zijn politieke comeback bij Vlaams Belang. Hij werd niet verkozen, maar kreeg wel 6.541 stemmen achter zijn naam. Vlaams Belang behaalde voor het Vlaams Parlement en Federaal respectievelijk 29,4 en 28,1% van de stemmen. Demonie zegt zich gesterkt te voelen door die uitslag, maar waagt zich niet aan voorspellingen voor de stembusslag in Staden. “Het is koffiedik kijken”, aldus Koen Demonie. “We zijn ook bereid tot samenwerking met elke partij. Het wordt hoog tijd dat het cordon sanitair na meer 30 jaar eens doorbroken wordt.”

Ouderenzorg, het bouwen van een sporthal in Oostnieuwkerke, geen voorrang voor allochtonen voor sociale woningen, het aanpakken van wegen, het herwaarderen van de adviesraden en het financieel beleid van de gemeente aanpakken zijn een aantal belangrijke speerpunten.

De volledige lijst: 1. Koen Demonie; 2. Ethel Degraeve; 3. Andy Verfaillie; 4. Kevin Vermandere; 5. Katleen Slaets; 6. Steffie Deweerdt; 7. Kristine Verkruysse; 8. Francky Stroobant; 9. Ronald Bollez; 10. Virginie Martin; 11. Martine Leplae; 12. Aaron Verfaillie; 13. Kristof Willaert.

The post Vlaams Belang met dertien kandidaten naar de kiezer in Staden: “Bereid tot samenwerking met elke partij” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vrouw (33) door brandweer uit wagen bevrijd na ongeval op kruispunt

Een 33-jarige vrouw uit Alveringem moest dinsdagmiddag door de brandweer uit haar wagen worden bevrijd na een verkeersongeval in Leisele (Alveringem). Het ongeval gebeurde toen haar wagen op een kruispunt in de flank aangereden werd.
The post Vrouw (33) door brandweer uit wagen bevrijd na ongeval op kruispunt appeared first on KW.be.

Lees meer »

Sean ‘Diddy’ Combs aange­klaagd voor sekshandel en afpersing: “Meer dan 1.000 flessen glijmiddel en babyolie in beslag genomen”

Muziekmagnaat Sean ‘Diddy’ Combs (54) is aangeklaagd voor mensenhandel en het dwingen tot seksuele handelingen. Dat staat in een dinsdag openbaar gemaakte aanklacht tegen de rapper en producent. De Amerikaan wordt daarnaast beschuldigd van het opzetten van een organisatie voor illegale praktijken. Combs verschijnt naar verwachting dinsdag voor de rechter in Manhattan.

Lees meer »

Verkiezingsdebat ‘Anzegem kiest’ in de Stringe

De gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober 2024 naderen met rasse schreden. Op woensdag 25 september om 19.30 uur organiseert het bestuur van de Vichtse Dorpsraad in de theaterzaal van CC de Stringe een debat met de zeven politieke partijen die zich kandidaat stellen voor de lokale verkiezingen.
The post Verkiezingsdebat ‘Anzegem kiest’ in de Stringe appeared first on KW.be.

Lees meer »