Tuinkapelletje van BEN Ardooie ingewijd

Onlangs werd het nieuwe tuinkapelletje van BEN Ardooie in de Kortrijksestraat 56 officieel ingewijd door priester Dave Vannieuwenhuyse van de federatie Sint-Germanus. De bewoners van BEN zijn blij dat ze opnieuw een rustplekje hebben en dat het Mariabeeld een plaats kreeg in de nieuwaangelegde tuin van BEN.

Het kapelletje is een ontwerp van de ambachtelijke kunstenaar Peter Coopman uit Wingene. Hij heeft het kapelletje uitgevoerd in cortenstaal en gebruikgemaakt van de oude brandglazen van het klooster van de Zusters van Liefde. Het kapelletje staat op de grond waar vroeger het klooster was opgetrokken.

The post Tuinkapelletje van BEN Ardooie ingewijd is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE MIDDEN-OOSTEN. Israëlisch leger zegt commandant van Islamitische Jihad gedood te hebben

Het Israëlische leger (IDF) heeft naar eigen zeggen in de humanitaire zone in Khan Younis een belangrijke commandant van de Palestijnse terreurorganisatie Islamitische Jihad gedood. Ahmed Aish Salame al-Hashash was verantwoordelijk voor raketaanvallen vanuit de humanitaire zone op Israëlisch grondgebied, zegt het IDF. Volg alle ontwikkelingen over de oorlog in deze liveblog.

Lees meer »

Wie maakt de beste balletjes in tomatensaus? Stad Roeselare en Piet Huysentruyt op zoek naar de Smaakmaker #VANRSL

Van vrijdag 1 tot en met zondag 10 november staat Roeselare, de hoofdstad van de Vallei van de Voeding, volledig in het teken van de Week van de Smaak. Gedurende tien dagen kunnen inwoners en bezoekers zich laten onderdompelen in een programma boordevol smakelijke activiteiten, georganiseerd door de Stad Roeselare in samenwerking met diverse partners. Van exclusieve workshops en proeverijen

Lees meer »

Feestweekend voor Chiro Ruiselede

De Chiro van Ruiselede, onder de leiding van Nelleke Wittewrongel en Jasper Maenhout, heeft een drukke agenda voor de boeg. Kern van alle activiteiten wordt het driedaags feestweekend van vrijdag 20 tot zondag 22 september met een quiz, de streekbieravond, de barbecue en speelstad.
The post Feestweekend voor Chiro Ruiselede appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bakkerij Vlamynck in Knokke-Heist bestaat 50 jaar en dat wordt gevierd: “Onze manier om de klanten te bedanken”

Het is wellicht een van de bekendste bakkerijen van Knokke-Heist, bakkerij Vlamynck in de Paul Parmentierlaan. En woensdag was het feest, want de bakkerij bestaat exact 50 jaar. “In vergelijking met vroeger is er véél meer concurrentie van supermarkten. De jeugd koopt en denkt vaak ook anders. Maar wij zijn overtuigd dat onze kwaliteit het verschil maakt”, zeggen Christophe (48)

Lees meer »

Nederlandse bank ING wordt strenger voor klimaatvervuilers

De Nederlandse bank ING scherpt haar klimaatbeleid aan. De bank stopt per direct met het financieren van bedrijven die zich enkel toeleggen op het uit de grond halen van olie en gas, zo kondigt CEO Steven van Rijswijk donderdag aan. Vanaf 2026 zullen bedrijven die te weinig klimaatinspanningen doen, worden gedumpt als klant.

Lees meer »

Club-coach Nicky Hayen na nederlaag tegen Dortmund: “Bitter resultaat, maar met positief gevoel”

Club Brugge-coach Nicky Hayen blijft met een dubbel gevoel achter na de 0-3-nederlaag tegen Borussia Dortmund op de eerste speeldag van de Champions League. “Het resultaat laat een bittere smaak na, maar er is nog steeds een heel positief gevoel”, zei Hayen na afloop van de match tijdens een persconferentie.
The post Club-coach Nicky Hayen na nederlaag tegen Dortmund:

Lees meer »

Expert inlichtingendiensten over operatie van Israëlische Mossad: “Ze tillen elektronische oorlogsvoering tot een ongezien hoog niveau”

Explosies van biepers en walkietalkies leverden in Libanon al 37 doden op. Het was de Israëlische geheime dienst Mossad die zorgde voor dit staaltje technologische oorlogsvoering, meent ook expert inlichtingendiensten Kenneth Lasoen (UAntwerpen). “Die zijn overal actief, ook in ons land. Alle middelen zijn volgens hen gerechtvaardigd om het Joodse volk te beschermen.” Vergeet James Bond en wat je al

Lees meer »

Derde editie van Tuimelaere Classic

Wielerclub De Blauwe Tornado’s organiseerde de derde editie van de Tuimelaere Classic. Langs de Oude Heirweg in Moorslede stonden verschillende wielerwedstrijden op het programma. De organisatoren openden ook een zomerbar. De koersen kaderden binnen de wedstrijden van de Landelijke Wielrijders Unie. In totaal waren er drie verschillende wedstrijden. De voorbije jaren werd Anna Grymonprez, de
The post Derde editie

Lees meer »

Jill Peeters over de rampspoed in Centraal-Europa: “Zorgwekkend dat weerrecords telkens worden verpulverd”

Vijf doden in Roemenië, vier vermisten in Tsjechië – waar meer dan 250.000 huishoudens zonder stroom zitten – én een meter sneeuw in de Oostenrijkse en Beierse Alpen. Boris laat de neerslag met bakken uit de lucht vallen en dat leidt tot grote rampspoed in Centraal- en Oost-Europa. “Klimaatverandering heeft vele gezichten”, zegt weervrouw en klimaatexpert Jill Peeters. Zij legt

Lees meer »